Steam, Önerilen Dolar Kurunu 1,8 TLden 10 TLye Yükseltti: Çoğu Oyunun Fiyatı %550 Artacak!

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

27.10.2022 11:00:37 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

Steam, geliştirici hesabı olan işletme veya bireylere "Pricing Tool" isimli bir hizmet sunuyor, bu hizmetle oyun fiyatlarının belirlenmesine yardımcı oluyordu. Geliştiriciler, ülkeler bazında bağımsız olarak fiyat belirleyebildikleri gibi bu Pricing Tool'u da kullanabiliyor ve otomatik olarak fiyatlandırma yapabiliyordu. Steam'in dünya genelinde hizmet veren bir platform olduğunu düşündüğümüzde, Pricing Tool kullanımı oldukça yaygındı.

*Yayıncı ve geliştirici Dora Özsoy tarafından paylaşılan ekran görüntüleri.

Diyelim ki bağımsız bir geliştiricinin 1 dolara sattığı bir oyunu satın almak istiyorsunuz. Bu oyunun bugüne kadarki tavsiye edilen satış fiyatı 1,8 TL idi. Ancak son kararla bu durum değişti. Aynı oyun, bugün itibarıyla 10 TL'ye satın alınabilecek. Bir kez daha altını çizelim: Bu durum Steam'in Pricing Tool isimli aracını kullanan ve otomatik fiyatlandırma yapan geliştiricilere ait oyunlar için geçerli.

Örnek olarak; Left 4 Dead'in fiyat geçmişine baktığımızda, oyunun 18,5 TL olan fiyatının 24 Ekim itibarıyla 105 TL'ye fırladığını görüyoruz. Elbetteki bu değişim, Türk Lirası için otomatik fiyatlandırma yapan çoğu oyunda karşımıza çıkacaktır.

İLGİLİ HABER Steam Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Kırıldı (Oynayacak Bir Şey Bulamamışız)

Bu noktadan sonra Steam'deki oyun fiyatlarının ciddi anlamda zamlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira pek çok geliştirici, ülke dinamiklerini de göz önünde bulunduran Steam Pricing Tool'u kullanıyordu. Oyunun fiyatını dolar bazında belirleyen geliştirici, diğer ülkelerdeki fiyatların anında oluşmasını sağlıyordu. Bundan sonra Türkiye için yerel fiyat uygulaması yapmayan geliştiricilere ait oyunlar, her zamankinden daha pahalı olacak...


Kaynak webtekno.com

 

Spotify, Ultra Yüksek Ses Kalitesi Vadeden HiFi Paketini Süresiz Olarak Ertelediğini Duyurdu

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify, geçtiğimiz yılın başlarında yaptığı bir açıklamayla yüksek ses kalitesi teknolojisi HiFi için yeni bir abonelik paketi oluşturacağını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre yeni özellik, 2021 yılının sonunda kullanıma sunulacaktı. Ancak beklenen olmadı ve Spotify, HiFi paketini kullanıcıların hizmetine sunmadı. Peki neden?

NVIDIA GeForce RTX 3090 Yardımıyla Çizilen Efsane Konsept Tasarım

Dünyanın en popüler ekran kartı üreticilerinden NVIDIA, Call of Duty, Magic: the Gathering ve Vainglory gibi önde gelen oyunlar için çalışmalar yürüten konsept tasarımcı ve illüstratör Yangtian Li ile özel bir çalışma yaptı. NVIDIA Studio serisi için GeForce RTX GPU'ların kullanıldığı bilgisayarlarla tasarımlar hazırlayan Li, görenleri kendine hayran bırakmayı başardı. Konsept tasarımcı, yaptığı çalışamalarda NVIDIA'nın farkını nasıl hissettiğini de açıkladı.

3 Tonluk Devasa Roket Aya Çarptı: Neden Hiç Fotoğraf ve Video Yok, Çarpma Sonucunda Aya Ne Oldu?

Çok kısa bir süre önce uzayda yedi yıldır başıboş bir şekilde gezmekte olan, hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir roketin Ay’a çarpacağı bildirilmiş, tamamen kontrolsüz bir şekilde gerçekleşecek olan çarpışmanın insanlık tarihinde bir ilk olacağı ifade edilmişti. Başıboş gezen 3 tonluk devasa roket ile gezegenimizin tek doğal uydusu arasındaki beklenen çarpışma nihayet 4 Mart günü gerçekleşti.