Arjantin - Fransa Dünya Kupası Finali Diye Binlerce Kişi Oyun Yayını İzledi

FIFA gibi oyun serileri ilk çıktığında oyunların oyun olduğu çok belliydi. Tribünlerdeki taraftarlar kartondan kesilip yapıştırılmış gibi dururken, oyuncular da kendilerinden çok Minecraft’taki karakterlere benziyordu. Oyunların grafikleri geliştikçe, gerçekle sanalı ayırabilmek de zorlaştı. 

19.12.2022 16:30:18 tarihinde yayınlandı.

FIFA gibi oyun serileri ilk çıktığında oyunların oyun olduğu çok belliydi. Tribünlerdeki taraftarlar kartondan kesilip yapıştırılmış gibi dururken, oyuncular da kendilerinden çok Minecraft’taki karakterlere benziyordu. Oyunların grafikleri geliştikçe, gerçekle sanalı ayırabilmek de zorlaştı. 

Bu durum Dünya Kupası’nda da karşımıza çıktı. Daha önce bir içerik üreticisi, Dünya Kupası grup etabı eşleşmelerinden Almanya-Japonya maçını bilgisayar oyununda açmıştı. Bu yayın 40 bin kişi tarafından izlenmişti. Benzer bir durum final maçında da ortaya çıktı.

Bazı yayıncılar görüntülerin oyundan olduğunu söylerken, bazı yayıncılar ise durumu hiç çaktırmadan yayın yapmaya devam etti. Bazı yayıncılar doğrudan bir oyunla maçı simüle ettiklerini ya da maçı oyunda canlandırmaya çalıştıklarını ifade ederken, bazı yayıncılar ise sanki gerçek maçın yayınını veriyormuş gibi ifadeler kullandı. 

Şimdi hakkını vermek lazım, buradaki maçı anlatan yayıncı arkadaş biraz heyecanlı olsa da, TRT’nin tartışmalı spikerleri ile rekabet edecek seviyede bir anlatıma sahipti. 

Binlerce izleyicinin eşlik ettiği bir diğer yayın da bu kanaldan geliyor. Kanalın takipçileri arasında sohbette görüntülerin sahte olduğunu belirtenler olsa da, genel olarak insanlar maçı gerçek sanarak izledi.

Burada da bir başka yayıncı, oyunu maç diye yayınlıyor. neredeyse 50 bin kişi de bu yayını izledi. İnsan bir noktada bu durumun herkes farkında da goygoy olsun diye mi maç yayınlarına sarıyor diye düşünüyor. Zira burada ekran arayüzü bile turnuva yayınıyla tutmuyor.

Pek çok insan yayınları cep telefonlarından, tabletlerden ya da görece küçük ekranlı akıllı cihazlardan izliyor. Bu durumda da hangi yayının gerçek, hangisinin oyun olduğunu ayrımak zorlaşıyor. Ayrıca anlık seyircilerin tamamı yayını izlemiyor, gerçek maçı ararken başlığa kanıp yayına girip çıkıyorlar. 

Daha önce de çeşitli oyunlardan görüntüler gerçek sanılarak paylaşılmıştı. Bir oyunun görüntüleri, Rusya - Ukrayna Savaşı görüntüleri zannedilmişti.


Kaynak webtekno.com

 

Googledan İçimizi Rahatlatacak Özellik: Artık Play Storeda Uygulamaların Hangi Verilerinizi Kullandığını Görebilirsiniz

Günümüz şartlarında siber suç, hack haberleri gelmeye devam ettikçe şirketler ve bizler de veri güvenliğinden endişe duymaya başladık. Endişelerimizi paylaşan bazı şirketlerde bu konuda çalışmalara büyük bir hız kazandırmış durumda. Geçtiğimiz günlerde de kullanıcıların veri güvenliği konusunda sıkıntı yaşamamaları için Apple, uygulama geliştirmekte zorlandığı haberiyle gündeme gelmişti. 

Petrolden Bile Daha Değerli Olan Veri Nedir, Gelecekte Bizi Veri Savaşları mı Bekliyor?

Veri ya da İngilizce ismiyle data artık günümüzde petrol kadar değerli. Verilerin çalınması ve korunması için milyarlarca dolar harcayan şirketler ve devletler olduğunu biliyoruz. Bunun yanı sıra kişisel verilerimizi göz göre göre satan ya da korumayı beceremeyen şirketler olduğu da hepimizin malumu. Veri nedir sorusunun yanıtı ise biraz detaylı çünkü veri dediğimiz şey, aslında doğru ellerde değilse pek de işe yarar değil.

Bilgisayarda ve Telefonda Mikrofon Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Bilgisayar ve telefonlarımızdaki mikrofon ve kameralar bizim dünyaya açılan kapılarımızdır. Bu kapıların kapalı olması son derece can sıkıcıdır. Özellikle mikrofon çalışmıyor sorunu yaşıyorsanız bir anda dünyayla olan bağlantınız kesilmiş gibi hissedebilirsiniz. Mikrofon çalışmıyor sorunu Windows 7, 10, 11 versiyonu laptop ve masaüstü bilgisayarların ya da iOS ve Android akıllı telefonların dahili mikrofonlarında ortaya çıkabilir.