YouTube, "Shorts" Algoritmasının Nasıl Çalıştığını Açıkladı

Sosyal ağlar, özellikle de TikTok'un elde ettiği başarı nedeniyle kısa video formatlarına büyük önem vermeye başladılar. Bunun en net göstergesi; TikTok'un en büyük rakiplerinden Instagram Reels. Ayrıca; dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube da bir süre önce "Shorts" özelliğini hayata geçirdi. Kullanıcılar, YouTube Shorts ile kısa videolara ulaşma imkanı yakalamış durumdalar.

28.08.2023 22:15:08 tarihinde yayınlandı.

Sosyal ağlar, özellikle de TikTok'un elde ettiği başarı nedeniyle kısa video formatlarına büyük önem vermeye başladılar. Bunun en net göstergesi; TikTok'un en büyük rakiplerinden Instagram Reels. Ayrıca; dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube da bir süre önce "Shorts" özelliğini hayata geçirdi. Kullanıcılar, YouTube Shorts ile kısa videolara ulaşma imkanı yakalamış durumdalar.

YouTube Shorts ile ilgili en çok merak edilen hususlardan bir tanesi, tahmin edilebileceği üzere algoritma. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar, Shorts videoların neye göre gösterildiğini tam olarak bilmiyorlardı. Ancak an itibarıyla bu durum değişti. YouTube ekibi tarafından paylaşılan bir video, Shorts algoritmasının nasıl çalıştığını genel anlamda anlamamızı sağladı. Gelin hep birlikte YouTube Shorts algoritmasının nasıl çalıştığına yakından bakalım.

YouTube Shorts projesinden sorumlu olan bir numaralı isim Todd Sherman tarafından yapılan açıklamaya göre YouTube'un klasik algoritması ile Shorts'un algoritması farklı. Evet, her iki video türünde de kullanıcıların ilgi alanları önemli ancak iş Shorts olduğu zaman gösterim algoritması değişiyor. Eğer bir içerik üreticiyseniz ve YouTube'un klasik algoritmasında öne çıkmak için uyguladığınız yöntemleri Shorts için uygularsanız, Shorts videolarınız istediğiniz kadar başarılı olmayabilir.

İLGİLİ HABER YouTubea Shazam Benzeri "Sesli Arama" Geliyor: Mırıldanarak Bile Şarkıları Bulabileceksiniz!

Sherman tarafından yapılan açıklamaya göre YouTube Shorts'taki her kaydırma, gösterilen videoyu izlenmiş olarak kabul etmiyor. Videonun izlenmiş kabul edilmesi için belirli bir süre videoda kalınması gerektiğini söyleyen Sherman, tahmin edebileceğiniz üzere bu süreyi açıklamadı. Açıklamama nedenlerinden bir tanesi, içerik üreticilerin Shorts'ları belli bir süre izletmek için stratejiler geliştirmesini engellemek. İkinci nedense algoritmanın bu süreyi bazı değişkenlere göre yeniden ayarlıyor olması.

Todd Sherman'ın açıklamasına göre içerik üreticiler, daha fazla görüntüleme için etiketleri mutlaka kullanmalılar. Ayrıca Shorts'a yüklenen bir videonun yüklenme saatinin de hiçbir önemi yok. Ekip, yüklenen Shorts sayısının da algoritma için önemli olmadığını özellikle belirtiyor. YouTube'a göre Shorts'ta ön plana çıkmak isteyen içerik üreticinin nicelikten ziyade niteliğe odaklanması gerekiyor. Öte yandan; bir Shorts'u daha fazla ilgi görsün diye silip silip yeniden yüklemek, içerik üreticinin spam'e düşme olasılığını artırıyor.

YouTube yöneticisine göre Shorts içerikler üreten kullanıcıları en çok rahatsız eden hususlardan bir tanesi, izlenme sayılarındaki dalgalanma. Sherman'a göre algoritma, kısa videoyu sevecek kullanıcılar bulmak için bazı değişkenler kullanıyor. İşte bu değişkenler, izlenme sayılarında dalgalanmalara yol açabiliyor. YouTube yöneticisine göre bu normal bir durum ve içerik üreticilerin sayılara bakarak umutsuzluğa düşmemeleri gerekiyor.


Kaynak webtekno.com

 

Google, ChatGPT İçin Kırmızı Kod Yayınladı: Yapay Zeka, İnternet Devini Titretmeye Başladı

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli yapay zeka. Temelde bir sohbet botu olan ChatGPT, bugüne dek piyasaya sürülmüş olan benzerlerine kıyasla, biraz fazla akıllı. Öyle ki bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir veya merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Türkiyedeki İnternet Sansürlerine Karşı Lokma Döktürüldü

Türkiye’de internet ortamındaki özgürlüğün sınırları son yıllarda büyük bir tartışma konusu. Son dönemde yaşanan Ekşi Sözlük’e erişim engeli de bu tartışmaları yeniden gündeme getirdi. İnternette özgürlüğü korumayı hedefleyen kuruluşlar da internette sansüre karşı girişimlerde bulunuyor, tepkilerini dile getiriyor.

LOL Şampiyonlarının ‘Dahi Kaşif’i Ezreal’in CTleri, Tüm Yetenekleri, Güçlü Ve Zayıf Özellikleri

Alt koridorun en değişken karakterlerinden biri olan Ezreal, ortalama her türlü metaya uyum sağlamayı başaran nadir karakterlerden. Özellikle hep alışılmışın dışında item seçimleri olması da karakterin sürekli uyum sağlamasına olanak tanıyor. ADC lakabına en değişik şekillerde uyum sağlayan Ezreal,  yetenek gücü, zırh deşme, saldırı gücü vb. birçok eşya ile build yapma potansiyeline sahip. Tabii ki bunların herbirinin ne kadar işlevsel olduğu tartışılır bir konu fakat yapabildiğiniz de bir gerçek.

Twitch, Kumar Yayınlarını Yasaklayacağını Açıkladı! (Ama Biraz Yasaklayacak...)

En popüler canlı yayın platformu olan Twitch, oyun odaklı köklerinden büyük hızla uzaklaşmaya devam ederken geçtiğimiz gün, aslında uzun süredir devam eden bir tartışmayla tekrar gündeme gelmişti. Dünyaca ünlü yayıncılar, bir başka yayıncı tarafından 'ihtiyaç sahibi' yalanıyla dolandırıldığını açıklamış, yayıncıların bu kişiye verdiği paralar ise kumara gitmişti.