Adım Adım anlattık: WordPress ile Kendi İnternet Sitenizi Nasıl Hazırlarsınız?

Dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu web site alt yapılarından olan Wordpress, pek çok kişiye kendi sitesini kurabilme imkanı veriyor. Yazılım konusunda geniş bir bilginiz olmasa dahi kendi web sitenizi kurabilir, Wordpress alt yapısı sayesinde hazır eklentilerin de katkısıyla sitenizi tasarlayabilirsiniz.

24.02.2022 23:00:27 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu web site alt yapılarından olan Wordpress, pek çok kişiye kendi sitesini kurabilme imkanı veriyor. Yazılım konusunda geniş bir bilginiz olmasa dahi kendi web sitenizi kurabilir, Wordpress alt yapısı sayesinde hazır eklentilerin de katkısıyla sitenizi tasarlayabilirsiniz.

Ücretsiz olarak hizmet veren Wordpress, sürekli geliştirilen ve büyüyen bir alt yapı sunuyor. Bu sayede hem güvenlik konusunda hem de ihtiyaçlara çözüm konusunda hiçbir eksiklik hissedilmiyor. Belirli bir seviyeye kadar site tasarımı ihtiyacınızı karşılayacak olan Wordpress ile internet sitesi nasıl hazırlanır sorusunun cevabını sizler için derledik. Hazırsanız başlayalım.

Günümüzün açık ara en popüler CMS (içerik yönetim sistemi) sistemi olan Wordpress, oldukça işlevsel ve basit bir çalışma mantığına dayanıyor. Kullanım kolaylığı ve çok yönlülüğü ile bireysel kullanıcıların ve işletme sahiplerinin hemen hemen hepsine uygun bir web sitesi çözümü sağlıyor. Peki, Wordpress site kurulumu nasıl yapılır?

Öncelikle sitenizi oluşturmak için bir Wordpress planı seçmelisiniz. Bu yazımızda ücretsiz olan planlardan bahsedeceğiz. Wordpress.org sitesi ücretsiz olarak site kurmada size imkan sağlıyor. Tabi alan adı, hosting hizmeti (barındırma sağlayıcısı) ve diğer eklenti seçeneklerini profesyonel olarak kendiniz düzenlemek istiyorsanız bunları satın almanız gerekecek. Yazının devamında hepsinden bahsedeceğiz.

Öncelikle burayı tıklayarak sunulan planlar arasından seçim yapmanız gerekiyor.  Bu planların hemen hemen hepsi aynı amaca hizmet ediyor. En büyük farklar ise aylık ücret, site özelleştirme gibi detayları kapsıyor. Yani temelde bir site açmak için en büyük paketi almanıza hiç gerek yok. Ücretsiz plan ile başlayabilirsiniz.

Alan adınızı ayarlamak için (yani domain) bir alan adı sağlayıcısına ulaşmanız gerekiyor. Bu konuda Google üzerinde arama yaparak domain fiyatlarına bakabilir ve bir domain edinebilirsiniz. Ya da kullanmak istediğiniz alan adınızı Wordpress uzantısı ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Kurulum süreçlerini araştırdıkça bu terimleri de çok rahat öğreneceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Wordpress resmi sitesi üzerinden işlemlerinizi yapmak oldukça kolay olacak. Türkçe bir kılavuz olduğu için süreci doğrudan yürütebileceksiniz. Ama farklı bir şekilde alan adı ve sunucu satın almak istiyorsanız,  ülkemizde hizmet veren hosting firmalarına göz atabilirsiniz. Hosting firmasından sizin için projenize uyan bir hosting alabilir ve Wordpress sitenizi o hosting üzerine kurabilirsiniz. Bu noktalarda hiç kafanız karışmasın. Hosting şirketlerinin canlı destek hatlarına istediğiniz soruyu sorabilir ve hızlı yardım alabilirsiniz.

Satın almış olduğunuz hosting paneline giriş yapmanız için mail adresinize gelen linki tıklayın ve yüksek ihtimalle C panel olarak gelen menüye tıklayın. Burada Wordpress yazısını göreceksiniz (bulamazsanız doğrudan hosting şirketinize yazın, hiç panik yapmanıza gerek yok). Domaininizi (Alan adı) ve hosting hizmetinizi (Barındırma hizmeti) aldıktan sonra Wordpress kurulumunu bizzat C Panel menüsü üzerinden yapabilirsiniz.

Bu aşamada sitenin çatısı ve temeli tamam. Artık sitenin içiyle ilgilenme vakti. Burada da doğrudan size verilen site erişim paneline tıklayarak giriş bilgilerinizi girin ve Wordpress yönetim paneline erişin. Bulamazsanız kayıt olurken girmiş olduğunuz mail adresinize göz atın. Yine göremezseniz hosting hizmeti aldığınız firmaya ulaşın, teknik destek alarak hızlıca çözüme ulaşın. Artık bu işler çok daha seri ve kolay ilerliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Oyun Dünyasının Oscarı Olan DICE Ödülleri, Yeni Sahiplerini Buldu: Yılın Oyunu It Takes Two Oldu

Çıktığı günden bu yana büyük bir beğeni toplayan It Takes Two’nun geliştiricisi Hazelight, geçtiğimiz günlerde oyunun bir dizi ve filme uyarlanmasıyla ilgili görüşmelere başlandığını açıklamıştı. Cody ve May’in maceradan maceraya koştuğu ve arkadaşınızla birlikte bu maceralara yön verdiğiniz oyun, uzun bir süre Steam’in en çok satın alınan oyunlarından biriydi.

Intel Yeni 12. Nesil Alder Lake İşlemcilerini Tanıttı: Dizüstü Bilgisayarlar da Artık Daha Güçlü

Intel’in 12. nesil Alder Lake işlemcileri, 2021 yılının Ekim ayında kamuoyuna duyurulmuştu. Geçtiğimiz Aralık ayında masaüstü bilgisayarlar için işlemci piyasaya sürülmüştü. Intel 12. nesil Alder Lake işlemciler, şu anda piyasadaki en güçlü işlemciler. Bugün başlayan CES konferansında bu işlemcinin dizüstü bilgisayarlara da geleceği duyuruldu. Teknoloji devi bunun yanında masaüstü için de 22 yeni 12. nesil işlemci duyurdu.

Uygun Fiyatlı Bir Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Eşsiz Deneyimler Yaşatacak 8 Mobil Uygulama

Hayatımıza henüz yeni yeni girmeye başlayan sanal gerçeklik, şüphesiz geleceğin dünyasında büyük bir yere sahip olacak. Pahalı ekipmanlarla kullanıldığı düşünülen sanal gerçeklik teknolojilerini deneyimlemek içinse aslında bir Oculus Rift veya PlayStation VR başlığına binlerce lira harcamanıza gerek yok. Zira VR deneyimini yalnızca akıllı telefonunuz ve ucuz bir sanal gerçeklik gözlüğü ile yaşayabilirsiniz.

iPhone 15 Ailesinde Sessize Alma Tuşunun Programlanabilir Olacağı İddia Edildi: İhtiyacınıza Göre Kullanabileceksiniz

Apple’ın bu yılki yeni telefonları iPhone 15 serisinin tanıtılmasına sadece aylar kala telefonlarla ilgili sızıntılarsa son hız gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay telefonlarda ses açma kapama, güç tuşu ve sessize alma tuşunun basınca duyarlı dokunmatik alanlarla değiştirileceği iddia edilmiş hatta bununla ilgili patent çalışmaları da ortaya çıkmıştı.