Yine TikTok Yine Skandal: TikTok, Seks Taklidi Yapılan Yayınları Öne Çıkarıyor

TikTok yine dünyayı şaşırtmayı başarıyor. Bugüne kadar binlerce saçma sapan akımı barındıran uygulamada bir saçma akım daha başladı. Aslına bakarsanız bu tamamı ile TikTok’un suçu değil, insanların payı daha büyük. TikTok kullanıcıları arasında başlayan akıl almaz bu akım tabii ki ‘normal’ kullanıcılar tarafından da tepki topladı.

16.02.2022 02:47:15 tarihinde yayınlandı.

TikTok yine dünyayı şaşırtmayı başarıyor. Bugüne kadar binlerce saçma sapan akımı barındıran uygulamada bir saçma akım daha başladı. Aslına bakarsanız bu tamamı ile TikTok’un suçu değil, insanların payı daha büyük. TikTok kullanıcıları arasında başlayan akıl almaz bu akım tabii ki ‘normal’ kullanıcılar tarafından da tepki topladı.

Gittikçe katılımcı sayısı büyüyen bu akımda kullanıcılar, cinsel ilişkiye girerken veya cinsel ilişkiye giriyormuş gibi yaparken yayın yapıyorlar. Bazıları bu sırada kitap okuyor (ne alaka biz de anlamadık), bazıları ise gelen bağışları okuyor ve teşekkür ediyor. Kullanıcılar bu duruma fazlasıyla tepkili olsa da akıma dahil olan kullanıcı sayısı da az değil.

Asıl problem kullanıcıların bu videoları yayınlaması değil, TikTok’un bu tarz içerikler yasak olduğu halde bunları kullanıcıların önerilenler kısmına çıkarması. Yukarıdaki görselde topluluk kuralları içerisinden bu konuya dair olan kısmı paylaştık ancak anlaşılan o ki TikTok kendi topluluk kurallarına uymada çok da başarılı değil.

TikTok’un kullanıcılarının %25’ini 10 ile 19 yaş arasındaki insanlar oluşturuyor. Bu da özellikle bu yaş grubundaki insanların bu tarz akımlara katılmasını olağan kılıyor. TikTok’un algoritması da bu videolar çok izlendiği için içerikten bağımsız önerilenlere yerleştiriyor. Ancak sadece bu videolar bildirildikten sonra kaldırılma işlemi yapılıyor.

Videoların kaldırılmasına ek olarak TikTok, bu tür içerik yayınlayan kullanıcıların canlı video özelliğini kullanmasını yasaklıyor. Bu videoların önerilenlere çıkması konusunda TikTok’tan henüz resmi bir yanıt da gelmedi. 

İLGİLİ HABER TikTok, Sapkınlığın Yuvasına Döndü: Göçmenleri Rehin Alan 6 Pakistanlının Yayınladığı Korkunç Video Sonrası Ortalık Karıştı

'TikTok'ta sevişiyorken veya seviyormuş gibi yaparken yapılan yayın akımını anlamıyorum??? Çok garip'

'TikTok'taki kızların sevişirken kitap okuduğu yayın yapma trendi ne böyle? Harbi neler oluyor? Her yerdeler.'


Kaynak webtekno.com

 

Resmi Uygulamasına Göre Farklı Özellikler Sunan WhatsApp Plus Nedir, Kullanması Güvenli mi?

Meta, eski adıyla Facebook şirketinin mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, adı sık sık skandallarla anılsa ve pek güvenilmese bile yine de dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak kullanılmaya devam ediyor. Pek çok uygulama için olduğu gibi WhatsApp için de kullanıcı deneyimini bir adım ileri taşıyan WhatsApp Plus isimli bir uygulama var. WhatsApp Plus elbette resmi bir uygulama değil.

Eğer Başarırsak Uzay Araçlarında Havalı Pozlar Verebileceğimiz Yapay Yerçekimi Oluşturmak Mümkün mü?

Star Trek, Star Wars, Battlestar Galactica, 2001: A Space Odyssey gibi popüler bilim kurgu dizi ve filmlerinde dikkat ettiyseniz sonsuz uzay boşluğunda dolanan uzay araçlarının içindeki insanlar sanki Dünya’da bir yerdeymiş gibi yere sağlam bir şekilde basıyorlar. Gerçek uzay görevlerindeki astronotları izlediğimiz zaman ise aracın içinde, boşlukta süzüldüklerini görüyoruz. Çünkü yapay yerçekimi, kurgusal bir yapı.

Yurt Dışına İş Yaparken Dolarla Değil Kripto Parayla Gelir Sağlayacak Platform ve Token: DeeLance

Fiverr, Upwork ve Freelancer gibi platformlar üzerinden, dünyanın herhangi bir yerindeki müşteriye iş yapabilir ve dolar cinsiyle para kazanabilirsiniz. Özellikle yazılımcılar ve grafik tasarımcıların rahatlıkla hayatlarına dahil edebilecekleri bu gelir yolu, günümüzde pek çok kişinin tam zamanlı işi yerine geçti. Peki ya bu geliri dolardan önce kripto para ile elde etseniz? 

En Çok Satılan 10 Telefondan 7si iPhone! İşte En Popüler 10 Akıllı Telefon

Pazar araştırma şirketi Counterpoint, 2021 yılının en çok satan akıllı telefonlarını açıkladı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 50'den fazla ülkede yapılan araştırma, geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen akıllı telefonunun iPhone 12 olduğunu gözler önüne serdi. Listenin ilk 10 sırasına baktığımızda Apple'ın 7 model ile açık ara liderliğini görüyoruz. Samsung 1, Xiaomi ise 2 modelle listede kendisine yer buldu.

Google Mesajlar Güncellendi: iMessage Tepkilerini Görme, Silinebilir Mesajlar ve Dahası

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android kullanıcılarına sunduğu Mesajlar uygulamasını güncelledi. Bu güncelleme ile Android ile iOS ekosistemleri arasında önemli bir kontakt kurulmuş oldu. Öyle ki Android'de Mesajlar uygulamarını kullanan tüketiciler artık, iPhone'lardan gönderilen tepkileri emoji olarak görüntüleyebilecekler. Bu özellik, şu an için yalnızca Android kullanıcıları arasında deneyimlenebiliyordu.