VALORANT, Call of Duty ve Dahası: Tüm Dünyanın Bildiği Oyunlarda Karşımıza Çıkmış Türk Karakterler

Oyunlarda bu topraklara ait esintiler görmek, yapımın dikkatimizi her zaman daha fazla çekmesine neden olmuştur. Bu Türk karakterleri görünce bazılarını fark edemedeğinize şaşıracaksınız.

29.09.2023 16:00:22 tarihinde yayınlandı.

Oyunlarda bu topraklara ait esintiler görmek, yapımın dikkatimizi her zaman daha fazla çekmesine neden olmuştur. Bu Türk karakterleri görünce bazılarını fark edemedeğinize şaşıracaksınız.

Üstelik oyunlarda bulunmalarının altlarında yatan nedenler de epey ilgi çekici.

EA, Activision, Infinity Ward gibi firmalarda çalışan Grafiker Sami Onur; oyunlarda karakter, bina, silah, uçak, helikopter ve saymakla bitmeyecek bazı modellemeleri yapıyor. CoD 2, CoD 4: Modern Warfare ve CoD 6: Modern Warfare 2 gibi en çok satılan CoD oyunlarında boy göstermiştir.

Geliştirici ekip tarafından CoD, Medal of Honor gibi oyunlara eklenen Sami Onur, bunun yanı sıra Call of Duty: Modern Warfare oyununa eklediği Euro 2008 Türkiye-Çekya maçı easter egg'i ile de biliniyor.

Oyunun giriş kısmında konuşmasına şahit olduğumuz Chino, kulağımıza tanıdık gelen Karadeniz ağzı ile bizimle konuşuyor. Daha sonra saldırıya uğradıktan sonra yolumuz ayrı düşse de ileride bizi kurtararak bize sesleniyor: ''Benim, Chino! Benu haturladun mı?'' diyen Chino, biz Türk oyuncuların kalbinde taht kurmayı başarmıştır.

Nintendo’nun kenarda köşede kalmış serisi Punch Out’taki Türk karakter Bald Bull, namıdiğer Kel Boğa; aslen İstanbul beyefendisi olan karakterimiz, ringlere damgasını vurmaya devam ediyor.

Önceki hayatında adı Hazal Eyletmez olan Türk ödül avcısı Fade; işaret parmağındaki nazar boncuğu detayıyla, bir gözünün mavi, diğer gözünün yeşil olmasıyla (Van Kedisi) ve sağ elindeki yöresel kınalarla bu topraklardan unsurlar taşıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Bağlantının Telefon Hattı Olmadan Sağlandığı Yalın İnternet Nedir, ADSL ile Farkı Ne?

Dünyada ve ülkemizde uzun yıllardır internet bağlantısı kullanılmasına rağmen son kullanıcıya kadar gelerek yaygınlaşması ancak 2000’li yıllarda başladı. O dönem hatırlayanlar olacaktır, her evde bir sabit telefon hattı vardı ve internet bağlantısı bu hat üzerinden sağlanırdı. Cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte sabit hat ihtiyacı ortadan kalkınca geriye nDSL olarak da adlandırılan yalın internet kaldı.