Sıfırlanan Android Telefonları Kullanılmaz Hale Getiren FRP Kilidi Nasıl Kaldırılır?

Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlar, uzun zamandır önemli bir güvenlik özelliği ile geliyorlar. Telefonların herhangi bir durum neticesinde sıfırlanması durumunda, telefonun sıfırlanmadan önceki Google hesabı ile yeniden bağlanması gerekiyor. Buna da FRP kilidi deniyor. Söz konusu Google hesabının bilgilerinin unutulması ya da bilinmemesi durumunda telefona erişim imkansız hale gelebiliyor. Peki bu gibi bir duruma maruz kalmanız durumunda ne yapmanız gerekiyor? Android telefonlardaki FRP kilidi nasıl kaldırılır?

11.03.2022 09:30:21 tarihinde yayınlandı.

Android işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlar, uzun zamandır önemli bir güvenlik özelliği ile geliyorlar. Telefonların herhangi bir durum neticesinde sıfırlanması durumunda, telefonun sıfırlanmadan önceki Google hesabı ile yeniden bağlanması gerekiyor. Buna da FRP kilidi deniyor. Söz konusu Google hesabının bilgilerinin unutulması ya da bilinmemesi durumunda telefona erişim imkansız hale gelebiliyor. Peki bu gibi bir duruma maruz kalmanız durumunda ne yapmanız gerekiyor? Android telefonlardaki FRP kilidi nasıl kaldırılır?

FRP kilidi, genelde iki durumda kullanıcıyı zor durumda bırakır. Bunlardan ilki, telefonun bağlandığı Google hesabına ait bilgilerin unutulmasıdır. İkincisi ise daha önceden kullanılmış bir Android telefonu satın almanız durumunda karşınıza çıkar. Telefon ikinci el olduğunda da eski Google hesabına giriş istenebiliyor. Şimdi sizlere, Android 5.1 (Lollipop) ve sonraki sürümlerde yer alan bu özelliği nasıl atlayabileceğinizi anlatacağız. Dilerseniz hemen başlayalım.

Android telefonlarda FRP kilidini kaldırmanın bazı yolları mevcut. Bunun en popüler yollarından bir tanesi, FRP Bypass APK olarak isimlendirilen bir uygulama. FRP özelliğinin dahil edildiği neredeyse tüm Android telefonlarda kullanılabilen bu uygulama, FRP kilidinin atlanmasına imkan tanıyor. Peki nasıl? Gelin hep birlikte FRP Bypass APK isimli uygulamanın nasıl kullanılacağına yakından bakalım…

FRP Bypass APK etkili bir uygulama olsa da bunun üçüncü taraf bir yazılım olduğunu unutmayın. Yani bu uygulamayı yanlış bir kaynaktan yüklemeye çalışırsanız, tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Ayrıca telefonunuza virüs bulaştırma ihtimaliniz de çok yüksek. Üstelik bu yazılım neredeyse her akıllı telefon için farklı bir çalıştırma tekniğine sahip. Bu yüzden FRP Bypass APK’nın her kullanıcı için uygun olmadığını söylemek gerek. Elbette yüzde 100 garantili olmadığını söyleyelim. Peki bu durumda ne yapılmalı? Şimdi sizlere; FRP kilidinden muzdarip olan kullanıcılar için tasarlanan ve FRP Bypass APK’dan çok daha etkili olan DroidKit isimli uygulamadan bahsedeceğiz.

DroidKit, iMobie tarafından piyasaya sürülen ve Android telefonlardaki FRP kilidini kaldırmaya yarayan bir uygulama. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan DroidKit, birkaç ufak tıklama ile FRP kilidini devre dışı bırakıyor. Bu sayede hem FRP Bypass APK’daki kadar uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz hem de virüs ya da siber saldırı gibi korkularınız olmuyor. Eğer hazırsanız, DroidKit kullanarak FRP kilidini nasıl kaldırabileceğinize hemen bakalım.

DroidKit ile FRP kilidini kaldırmak için yapmanız gereken ilk işlem, bu uygulamayı indirmek. Buradaki bağlantıyı kullanarak yazılımı bilgisayarınıza indirin ve çalıştırın.

Uygulamayı çalıştırın ve Bypass FRP Lock seçeneğine tıklayın.


Kaynak webtekno.com

 

Windows 12 Ufukta Göründü: Intel, Şimdiden Yapay Zeka Odaklı İşletim Sistemi İçin İşlemci Geliştiriyor

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft bundan yaklaşık 2 yıl önce Windows 11 isimli yeni işletim sistemini yayınladı ve bir süredir de bu işletim sistemini kararlı ve kullanıcı dostu hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak gelen son haberler, Microsoft'un sadece Windows 11 üzerinde değil, Windows 12 ile ilgili de çalışmakta olduğunu gözler önüne seriyor. Şirket bu çalışmaları Intel iş birliğinde sürdürüyor gibi görünüyor.

Hiçbir Zaman Piyasaya Sürülmeyen Yeni Half-Life Oyununun 1 Saatlik Videosu Paylaşıldı

Tüm dünya senelerdir Half Life serisinin üçüncü oyununu beklerken aslında Half Life serisinde iki ana oyun dışında yer alacak bir oyun daha geliştiriliyordu. Söz konusu oyun, 2005 – 2008 yılları arasında, günümüzde Dishonored ve Deathloop oyunlarıyla bilinen Fransız oyun stüdyosu Arkane tarafından bir geliştirilmiş, fakat piyasaya sürülmemişti.

Spider-Man Remastered, PC İçin Çıkış Yaptı! İşte Fiyatı ve Sistem Gereksinimleri

Sony’nin kendi bünyesinde bulundurduğu geliştirici stüdyolardan Insomniac tarafından geliştirilen Marvel’s Spider-Man, 2018 yılında PlayStation 4 kullanıcıları için piyasaya sürülmüştü. PlayStation özel oyunu olan Marvel’s Spider-Man, döneminde pek çok kişiye de PlayStation aldırtmak istemişti. Fakat oyun, Sony’nin yeni stratejisiyle birlikte bugünden itibaren sadece PlayStation’da oynanmıyor.

Türkiyede İnternette Yeni Bir Sayfa Açılıyor: "com.tr" ve "org.tr" Gibi Alan Adları, Tek Bir Belge Sunmadan Alınabilecek

Türkiye’de evlerimize 1993’te giriş yapmaya başlayan “.tr” uzantılı alan adları, 5 Mayıs 2019’a kadar Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından kaydediliyor ve yönetiliyordu. Fakat bu tarihte İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) nezdindeki redelegasyon süreciyle bu alan adlarının yönetimi ve tahsisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devredildi.