PayPal, Her Yerde Alışveriş Yapılmasını Sağlayacak Kendi Kripto Para Birimini Çıkardı

2016’da BDDK’nın lisansını yenilememesi sonucunda Türkiye’den çekilen dünyanın en büyük çevrimiçi ödeme sistemi PayPal, bugün kripto para camiasını sevindiren bir girişime imza attı. Şirket, 2020’den bu yana kripto para alım satımını desteklerken artık kendi kripto para birimini de çıkardı.

11.08.2023 05:30:11 tarihinde yayınlandı.

2016’da BDDK’nın lisansını yenilememesi sonucunda Türkiye’den çekilen dünyanın en büyük çevrimiçi ödeme sistemi PayPal, bugün kripto para camiasını sevindiren bir girişime imza attı. Şirket, 2020’den bu yana kripto para alım satımını desteklerken artık kendi kripto para birimini de çıkardı.

PayPal’ın ilk kripto para birimi, dolar ile aynı değeri taşıyacak (1 dolar = 1 birim) stabil birim “PayPal USD (PYUSD)” oldu. Birimin en büyük getirisi ise doğrudan PayPal üzerinden kripto para ile çevrimiçi alışveriş imkânı sunacak olması.

PayPal USD, PayPal uygulaması veya internet sitesinden satın alınabilecek ve yine PayPal’ın desteklediği kripto para birimlerine dönüştürülebilecek. Yani PYUSD ile PayPal üzerinden Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin alışverişi yapılabilecek.

Bununla birlikte kullanıcılar, kripto para cüzdanlarındaki bakiyeyi dolara çevirmeden kripto paraları ile alışveriş yapma imkânına kavuşacak. PayPal, alışveriş sürecinde kripto para birimlerini otomatik olarak PYUSD’ye çevirecek ve ödemeyi yapacak.

Ayrıca PYUSD ile hiçbir komisyon veya işlem ücreti ödemeden para gönderimi ve alımı da gerçekleştirilebilecek. Ayrıca PYUSD’yi kabul eden Ethereum tabanlı cüzdanlara da transfer yapılabilecek.

İLGİLİ HABER Kredi Kartlarının Arkasında Bulunan CVV ve İmza Bölümü Hakkında Bu Önemli Detayları Bilmenizde Fayda Var!

İLGİLİ HABER Kripto Para Piyasası Sayesinde Erken Emekli Olmak, Geleceğin Yatırım Stratejisi mi?


Kaynak webtekno.com

 

YouTube Resmen Duyurdu: Reklam Engelleyici Açan, Video İzleyemeyecek

En popüler video paylaşım platformu YouTube, geçtiğimiz haftalarda reklam engelleyicilere karşı somut adımlar atmaya başlamıştı. Platform, reklam engelleyicilerin aktif olması durumunda kullanıcıları uyarıyor, ya devre dışı bırakmalarını ya da Premium’a geçmelerini söylüyordu.

İnternet Tabanlı Uygulamaların Temeli API Nedir ve Ne İşe Yarar?

İnternet ve yazılım dünyasında kullanılan pek çok farklı tanım var. Bunlardan bazılarına hepimiz aşinayız, bazılarını ise duymuyoruz bile. Eğer bir yazılımcı, geliştirici değilseniz duymanız da gerekmez. Ancak bunlardan bir tanesi var ki ona hakim olmasak bile iyi ki var olduğunu bilmeliyiz; API. İnternet tabanlı herhangi bir uygulama kullanabiliyorsanız emin olun bunun tek nedeni API arayüzüdür.

iPhoneda Ucuza YouTube Premium Aboneliği Almanın Yolu

YouTube Premium, 16 Temmuz 2019 itibariyle Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Tam 3 aylık deneme sürümü ücretsiz olan servise, Spotify rakibi YouTube Music de dahil. Ancak iOS ve Android arasında bireysel pakette 7 TL, aile paketinde 9TL fiyat farkı bulunuyor. Peki iOS kullanıcıları YouTube Premium’a nasıl Android fiyatıyla sahip olur?

V Rising Sunucusu Nasıl Kurulur?

Stunlock Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan V Rising oyunu ile ilk kez 17 Mayıs 2022 tarihinde tanıştık. Bir hafta gibi kısa bir süre içinde bir milyondan fazla satan V Rising, bir hayatta kalma oyunu. Ancak bildiklerimizden farklı olarak bu sefer tehlikeli yaratıklardan ya da doğa şartlarından kaçmıyoruz, bir vampir olarak başladığımız oyunda kan içerek ve güneşten kaçarak bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Instagram’da Gizli Profilleri Görmek İçin Kullanılan Postegro Uygulaması Nedir, Ne Kadar Güvenilir?

Popüler sosyal medya platformu Instagram’da biri sizi takip etmeye başladı diyelim. Geri takip edeceksiniz ancak profili kapalı ve kim olduğunu bilmiyorsunuz. Bu noktada devreye Postegro ve benzeri uygulamalar giriyor. Postegro uygulaması sayesinde takip etmediğiniz gizli Instagram hesaplarının bile profilini görüntüleyebilirsiniz. Üstelik bu görüntüleme işlemini tamamen gizi olarak yaparsınız.