Oyun Dünyası, Gerçekçilikte Zirve Yaptı: 40 Bin Kişi, Gerçek Dünya Kupası Maçı Diye Futbol Oyunu İzledi

Oyun dünyası, teknolojinin yardımıyla geldiği bu noktada gerçekçi grafiklerle insanı mest etmeyi başarıyor. Fakat gerçekçilik seviyesi yüksek olan oyunlar, geçmişte de gördüğümüz benzer bir olaya ev sahipliği yaptı.

29.11.2022 01:45:08 tarihinde yayınlandı.

Oyun dünyası, teknolojinin yardımıyla geldiği bu noktada gerçekçi grafiklerle insanı mest etmeyi başarıyor. Fakat gerçekçilik seviyesi yüksek olan oyunlar, geçmişte de gördüğümüz benzer bir olaya ev sahipliği yaptı.

Bir oyuncu ise oyunda başlattığı ‘Almanya – Japonya’ karşılaşmasını canlı yayın olarak YouTube’da yayınladı. Fakat kullanıcı, yayın başlığında bu karşılaşma, gerçek Dünya Kupası karşılaşmasıymış gibi ifadelere yer verdi. Yayın, anlık 40 bini aşkın kişi tarafından gerçek sanılarak takip edildi…

Elbette bazı kullanıcılar, yayındaki görüntülerin bir oyundan olduğunun farkına vardı. Kimisi yayın sohbetinde durumu dillendirse de pek çok kişi sohbeti takip etmediğinden bunu gerçek sanarak izlemeye devam etti. Ayrıca haber kaynakları oyunun FIFA 23 olduğunu iddia etse de yukarıdaki fotoğrafta sol alt tarafta bulunan "Skip" yazısı FIFA serisine ait değil. Bu oyunun eFootball ya da eski adıyla PES olduğu iddialarını güçlendiriyor. 

Yakın zamanda, özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sırasında oyun görüntülerinin gerçekmiş gibi paylaşıldığına rastlamıştık. Özellikle küçük ekranlı cihazlarda gerçek ve oyun arasındaki fark tespit edilemez olduğundan, pek çok kişi de bu yemi yutmuş, sahte içerik üreticilerine izlenme kazandırmıştı.

İLGİLİ HABER Zorla Savaş Çıkaracaklar: Bir Savaş Oyununun Videosu, Rusya-Ukrayna Savaşı Zannedilerek Viral Oldu

İLGİLİ HABER 3 Yıllık Bir Oyundaki Robot, Twitter’da Gerçekmiş Gibi Paylaşıldı: İşte Gelen Birbirinden Komik Tepkiler


Kaynak webtekno.com

 

‘Telefonum Aşırı Isınıyor’ Diyenler Buraya: İşte Çok Isınan Telefonu En Güvenli Şekilde Soğutma Yöntemleri

Akıllı telefonlarımız artık vücudumuzun bir uzvu haline geldi. Öyle ki bazen ekran kullanım süremiz, uyku süremizden daha uzun olabiliyor. Bu kadar yoğun bir şekilde kullandığımız cihazdaki sorunlar da normalden çok daha fazla gözümüze batmaya başlıyor. İşte aşırı ısınma, bu sorunların en önemlilerinden bir tanesi. Bazen telefon o kadar aşırı ısınıyor ki patlamasından bile endişe edecek hale geliyoruz. 

Türkiyede İnternette Yeni Bir Sayfa Açılıyor: "com.tr" ve "org.tr" Gibi Alan Adları, Tek Bir Belge Sunmadan Alınabilecek

Türkiye’de evlerimize 1993’te giriş yapmaya başlayan “.tr” uzantılı alan adları, 5 Mayıs 2019’a kadar Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından kaydediliyor ve yönetiliyordu. Fakat bu tarihte İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) nezdindeki redelegasyon süreciyle bu alan adlarının yönetimi ve tahsisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devredildi.

Ücretli Abonelik Sistemi Twitter Blue, Daha Türkiyeye Gelmeden Zamlandı: İşte "Yok Artık" Dedirten Türkiye Fiyatı

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan bir yıl kadar önce Twitter Blue isimli ücretli abonelik sistemini duyurmuştu. Bu ücretli abonelik sistemi, kullanıcılara bazı premium(!) özellikler sunuyordu. ABD'de 2,99 dolar olarak fiyatlanan, Türkiye'de ise 30,99 TL karşılığında kullanılabileceği açıklanan Twitter Blue, henüz ülkemizde kullanılabilir durumda değil.