IBM’den Sürdürülebilir Kalkınma Girişimi: Akıllı Telefonların Şarj Etme Sıklığını 4 Güne Çıkaran Çipler Üretilecek

Günümüzde yaşadığımız çevresel sorunlar, her sektörde sürdürülebilirdik arayışlarının başlanmasına yol açtı. Geri dönülemez pek çok sorun için alarm oluşturan çevresel faktörler, teknolojinin de yönünü değiştiriyor. Uzun yıllardır teknoloji şirketlerinin zirvesinde yer alan IBM, sürdürülebilir teknoloji alanında ilk adımını attı.

20.02.2022 22:30:23 tarihinde yayınlandı.

Günümüzde yaşadığımız çevresel sorunlar, her sektörde sürdürülebilirdik arayışlarının başlanmasına yol açtı. Geri dönülemez pek çok sorun için alarm oluşturan çevresel faktörler, teknolojinin de yönünü değiştiriyor. Uzun yıllardır teknoloji şirketlerinin zirvesinde yer alan IBM, sürdürülebilir teknoloji alanında ilk adımını attı.

IBM Başkan Yardımcısı Dr. Xie Dong, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen MEET2022 Akıllı Gelecek Konferansı'nda IBM’nin teknolojik yenilikleri nasıl hızlandırdığını anlattı ve sürdürülebilir bir gelecek elde etmek için geliştirdikleri iş ortaklıkları hakkında bilgi verdi.

Birleşmiş Milletler 2015 yılında; yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegeni korumak ve insanlığın refah ve barış içerisindeyaşamasını sağlamak için 17 alt başlıktan oluşan sürdürülebilir kalkınma hedefi belirlemişti. Birleşik Milletler’in değişimin başlangıcında son derece önemli olan, “şirketlerin yüzleşmesi gereken bu stratejik konunun” fikirleri aşarak eylemlere dönüşmesinde etkili oldu.

Sürdürülebilir kalkınmanın tüm insanlığın ortak görevi olduğuna dikkat çeken IBM, şu anda üzerinde çalışılmaya devam edilen çip teknolojisinden bahsetti. Değişen dünya koşullarına yenilikçi fikirlerle uyum sağlayan dev şirket, akıllı telefonların şarj edilme sıklığını azaltacak 2 nm çip teknolojisini duyurdu. Konu üzerinde şirketin yaptığı açıklamaya göre “2 nm çipler, akıllı telefonların 4 günde 1 şarj edilmesini sağlayacak. ”

İLGİLİ HABER ‘Bilgisayarım Yavaşladı’ Diyenlerin Yapması Gereken 12 Ayar

Günümüzdeki akıllı telefon teknolojisine baktığımızda şarj etme sıklığının ortalama bir kullanıcı için günde 1, telefonu yoğun kullanan kişiler için ise 2-3 kez olduğunu görüyoruz. Son yıllarda her ne kadar hızlı şarj özellikleri ve yüksek kapasiteli bataryalar geliştirilse de kendimizi sık sık priz ya da powerbank fark etmez herhangi bir güç kaynağına bağlı buluyoruz. Bu nedenle IBM’nin geliştirmekte olduğu çip teknolojisinin hem kullanıcı deneyimi hem de sürdürülebilir kalkınma projelerine katkılarından dolayı gezegenimiz için iyileştirici olacağını düşünüyorum.


Kaynak webtekno.com

 

ATVnin Yalnız Kurt Dizisindeki Mülteci Sahnesi Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı: İşte Gelen Tepkiler

Türkiye’nin son yıllarda göç dalgalarının merkezi hâline geldiği hepimiz tarafından bilinen bir konu. Bu sebepten dolayı da son zamanlarda ülkemizdeki mülteci ve sığınmacı krizi günden güne büyüyor, birçok vatandaş ve yetkiliden bu konu hakkında açıklamalar geliyor. Yakın zamanda sizlerle bazı ikinci el ilan sitelerinde bulunan konutlarda ‘Türk müşteriye uygun değil’ ifadelerinin yer almaya başladığını, ilanların sadece yabancıya kiralanmak için oluşturulduğunu aktarmıştık.

God of War Ragnarok, Parasının Her Kuruşunu Hak Ediyor: İşte Serinin İnanılmaz Grafik Karşılaştırması

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

OpenSeade Tarihi Veri İhlali: Bültene Abone Tüm Kullanıcıların Bilgileri Çalındı!

Dünyanın en büyük NFT satış platformlarından bir tanesi olan OpenSea, tüm kullanıcılarını ilgilendiren bir veri ihlaline kurban gitti. Siber güvenlik uzmanları, tüm kullanıcıların bundan sonraki süreçte çok dikkatli olmaları gerektiğini, çünkü OpenSea gibi görünen sahte e-postalarla kimlik avı saldırısına maruz kalabileceklerini açıkladılar. Peki neler yaşandı?