God of War Ragnarok, Parasının Her Kuruşunu Hak Ediyor: İşte Serinin İnanılmaz Grafik Karşılaştırması

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

10.11.2022 05:15:09 tarihinde yayınlandı.

Sony’nin “efsaneleri” arasında yer alan God of War serisi, ilk üçlemenin ardından 2018 yılında yepyeni bir dünya ve hikaye ile karşımıza çıkmıştı. Bu kez İskandinav mitolojisini kılıçtan (daha doğrusu baltadan) geçiren sinirli savaş tanrımızın hikayesi tabii ki burada son bulmamıştı. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte duyurulan God of War Ragnarok, oyuncuları uzunca bir süre bekletmişti.

Bugün ise beklenen o gün geldi çattı ve God of War Ragnarok’un çıkışına sadece saatler kaldı. Ancak şimdiden bazı içerik üreticileri oyunu oynayıp incelemeye başladı bile. Peki God of War Ragnarok’un serinin bir önceki oyundan ne farkı var? Gelin hep birlikte görelim.

2018 yapımı oyunla Ragnarok arasındaki farklara baktığımızda ilk göze çarpan detayın karakter modellemesi olduğunu görüyoruz. Burada özellikle Kratos'un giderek yaşlandığı için ilk oyunda uçları beyazlamaya başlayan sakallarının neredeyse tamamen griye döndüğü görüyoruz. Ayrıca ilk oyuna kıyasla çok daha soluk bir teni olan savaş tanrımızın üzerine vuran güneş ışınları da çok daha gerçekçi görünüyor.

.content-slider{ overflow: hidden; width: calc(100% + 60px); margin-top: 16px; padding-bottom: 57.8%; padding-top: 1.38889rem; position: relative; } .content-slider .img { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; background-size: cover; } .content-slider .foreground-img { width: 50%; } .content-slider .slider { position: absolute; -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 100%; height: 100%; background: transparent; outline: none; margin: 0; transition: all 0.2s; display: flex; justify-content: center; align-items: center; top: 0px; left: 0px; } .content-slider .slider::-webkit-slider-thumb { -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: transparent; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider::-moz-range-thumb { width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: white; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider-button { pointer-events: none; position: absolute; width: 30px; height: 30px; border-radius: 50%; background-color: white; left: calc(50% - 15px); top: calc(50% - 15px); display: flex; justify-content: center; align-items: center; } .content-slider .slider-button:after { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(-45deg); } .content-slider .slider-button:before { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(135deg); } .content-slider .slider-line { pointer-events: none; position: absolute; width: 6px; height: 100%; background-color: white; left: calc(50% - 3px); top: 0; display: flex; justify-content: center; align-items: center; } @media (max-width: 767px){ .content-slider { width: 100%; margin: 0; padding-top: 0; } }

İki oyunun farkına baktığımızda God of War'da dünyanın biraz daha renkli olduğunu ve ağaçların yapraklarının "daha canlı" olduğunu görüyoruz. İkinci oyunda ise bu dünya yerini Ragnarok yani kıyamet nedeniyle yavaş yavaş solan bir dünyaya bırakmış. Ayrıca yerdeki karların ilk oyunda daha düz dururken ikinci oyuunda çok daha gerçekçi ve taneli bir yapıda olduğu da hemen dikkatimizi çekiyor.

İlk oyunun çıkış tarihine göre muazzam görünen grafikleriyle Ragnarok'un grafiklerini yan yana koyduğumuz zaman gerçekten de arada dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Özellikle oyunun fizik motoru oyunun görünüşünü baştan aşağı değiştirmiş. Yine bir önceki oyunda karın yapısı az da olsa değişiyor olsa da Ragnarok'da ağaçtan düşen bir dal parçasının bile karda iz bırakacak kadar gelişmiş bir fizik motoruna sahip olduğunu görüyoruz.

Oyunun texture'larına yani kaplamalarına baktığımızda ise oyunun kendini yeni nesile çok iyi adapte ettiğini görüyoruz. Özellikle tahta ve ağaç kaplamalarındaki kılcal detayların bile rahatlıkla belli olması iki oyunu birbirinden ayıran en büyük farklardan birisi.

Oyunun partikül detaylarına baktığımızda ise hallihazırda göz kamaştırıcı görünen God of War'ın yükselttiği çıtanın Ragnarok ile arşa çıktığını görüyoruz. Kaos bıçaklarının birbirine çarptığında ortaya çıkan kıvılcımların toprağa düştüğüne çıkardığı küçük dumanlar bile oyundaki detaylara ne kadar özenildiğini bizlere gösteriyor.


Kaynak webtekno.com

 

Android 13 ile Birlikte Güncellemelere İyileştirme Geliyor: Telefonunuza Gelen Güncellemeyi Ertelemenize Gerek Kalmayacak

Google’ın yeni Android 13 sürümüyle ilgili gün geçtikçe yeni söylentiler gelmeye devam ediyor. Testleri devam etmek de olan Android 13’le ilgili dün yapılacak değişiklikler çıkan söylentilerle birlikte Android kullanıcılarında merak uyandırmayı başardı. Dün Google’ın yeni Android sürümüyle birlikte iki operatöre birden bağlanabileceğiniz eSIM teknolojisini destekleyeceğinden bahsetmiştik. 

Nihayetinde Aya Yeniden Ayak Basacağımız Artemis 1 Görevinin Başlangıç Tarihi Açıklandı

İnsanlık, 1969 yılında ilk, 1972 yılında da son kez Ay’a ayak bastıktan on yıllar sonra doğal uydumuza yeniden dönüş için hazırlıklarını sürdürüyor. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, bu kapsamda hazırlamakta olduğu Artemis görev programının ilkine imza atmaya çok yaklaştı. En sonunda astronotları Ay’a ulaştırmayı planlayan görevlerin ilki, önümüzdeki pazartesi günü başlıyor.

SIM Kartlar Rafa mı Kalkıyor? Android 13 Sayesinde eSIM Teknolojisi Hayatımızın Bir Parçası Olabilir

Fiziksel bir SIM kart kullanmanıza gerek kalmadan operatörünüze bağlanmanıza olanak sağlayan dijital SIM teknolojisi olan eSIM uzun bir süredir markaların destek verdiği bir teknoloji. Markaların son çıkardığı pek çok akıllı telefon eSIM uyumlu olsa da, tamamen bu teknolojiyi kullanan firma sayısı oldukça az. Çıkan son haberler gösteriyor ki, bu durum çok uzun sürmeyecek ve ilerleyen günlerde eSIM teknolojisi tamamen hayatımızın bir parçası haline gelecek.