Google Mobil Uygulamasının Tasarımı Değişiyor: Yeni Tasarım Böyle Görünecek

Google’ın 2021 yılında tanıttığı yeni Material You tasarımı, şirketin ve Android işletim sistemindeki uygulamaların büyük bölümüne yansımaya başladı. Google, son olarak kendi mobil uygulamasını da güncelliyor.

29.01.2023 03:45:09 tarihinde yayınlandı.

Google’ın 2021 yılında tanıttığı yeni Material You tasarımı, şirketin ve Android işletim sistemindeki uygulamaların büyük bölümüne yansımaya başladı. Google, son olarak kendi mobil uygulamasını da güncelliyor.

Google uygulaması, son güncellemeyle birlikte Material You tasarımını taşıyan bir arayüze kavuştu. Uygulamada küçük ancak birleştiğinde deneyimi değiştiren tasarım değişiklikleri yapıldı.

.content-slider{ overflow: hidden; width: calc(100% + 60px); margin-top: 16px; padding-bottom: 57.8%; padding-top: 1.38889rem; position: relative; } .content-slider .img { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; background-size: cover; } .content-slider .foreground-img { width: 50%; } .content-slider .slider { position: absolute; -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 100%; height: 100%; background: transparent; outline: none; margin: 0; transition: all 0.2s; display: flex; justify-content: center; align-items: center; top: 0px; left: 0px; } .content-slider .slider::-webkit-slider-thumb { -webkit-appearance: none; appearance: none; width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: transparent; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider::-moz-range-thumb { width: 20px; padding-bottom: 60%; padding-top: 1.38889rem; background: white; cursor: pointer; outline: none; box-shadow: none; border:none; } .content-slider .slider-button { pointer-events: none; position: absolute; width: 30px; height: 30px; border-radius: 50%; background-color: white; left: calc(50% - 15px); top: calc(50% - 15px); display: flex; justify-content: center; align-items: center; } .content-slider .slider-button:after { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(-45deg); } .content-slider .slider-button:before { content: ""; padding: 3px; display: inline-block; border: solid #5d5d5d; border-width: 0 2px 2px 0; transform: rotate(135deg); } .content-slider .slider-line { pointer-events: none; position: absolute; width: 6px; height: 100%; background-color: white; left: calc(50% - 3px); top: 0; display: flex; justify-content: center; align-items: center; } @media (max-width: 767px){ .content-slider { width: 100%; margin: 0; padding-top: 0; } }

Uygulamada gözle görülebilen en büyük değişiklikler, alt menüde bulunduğunuz sayfayı temsil eden pil şeklindeki mavi kutucuk oldu. Bunun dışında uygulamanın Ayarlar sekmesinde metinler ve kategoriler görsel olarak birbirinden daha ayırt edilebilir hale geldi.

Bir diğer büyük değişiklik ise yine Ayarlar sekmesinde bulundu. Google, özellikle AMOLED ekrana sahip kullanıcıları sevindirecek şekilde tasarımı tamamen siyah arkaplan ile kapladı.

Material You tasarımı, Google uygulamasının son beta sürümünde (14.4) kullanılabilir oldu. Tasarımın önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABER En Çok Satılan Akıllı Telefon Markaları Belli Oldu: Apple-Samsung Yarışını Kim Kazandı?


Kaynak webtekno.com

 

NASA, CERN ve Dahası: Evrenin Gizemlerini Açığa Çıkararak Milyarlarca İnsanın Zihnini Aydınlatan 8 Araştırma Merkezi

Teknolojinin günümüzde dünyadaki birçok krize rağmen akıl almaz şekilde hızlı geliştiği gerçeğini hepimiz kabul etmişizdir. Öyle ki bugünlerde özellikle akıllı telefon veya bilgisayarların tanıtımında gördüğümüz, o döneme göre ‘çığır açıcı’ yenilikler daha bir sene olmadan eski statüsü kazanabiliyor.

Twitter, COVID-19 Kurallarını Kaldırdı: İsteyen Kafasına Göre Yalan Yanlış Bilgi Paylaşabilecek!

2020 yılında başlayan COVID-19 pandemisi, tüm dünyayı etkisine almayı başararak korkunç bir dönemden geçmemize neden olmuştu. Etkileri hâlen tam olarak bitmeyen bu süreç, gerçek hayatta olduğu kadar internet ortamlarında da bazı olumsuz durumların ortaya çıkmasını sağlamıştı. Öyle ki milyarlarca insan tarafından kullanılan sosyal medya platformları, hastalık ve aşılar hakkında yanlış bilgilerle dolup taşmıştı.