Genç Web Geliştiricilerinden Neos Yazılım Desteği ile Yerli Framework: Hem Eğitim Hem de Sektör İçin Fayda Sağlayacak (Siz de Projeye Katılabilirsiniz)

Yazılım sektörü her geçen gün dünyada daha da fazla önem ve talep toplamaya devam ediyor. Bu durum, ülkemizde de kendisini hissettiriyor. Yazılımda en popüler ve en kazançlı alanlardan birisi ise web sitesi geliştiriciliği durumunda.

21.07.2023 15:00:17 tarihinde yayınlandı.

Yazılım sektörü her geçen gün dünyada daha da fazla önem ve talep toplamaya devam ediyor. Bu durum, ülkemizde de kendisini hissettiriyor. Yazılımda en popüler ve en kazançlı alanlardan birisi ise web sitesi geliştiriciliği durumunda.

Web sitesi geliştiriciliği her ne kadar cazip bir seçenek olarak görülse de bu sektöre sıfırdan girmek ve kendinizi geliştirmek, günümüz şartlarında kendi başınıza oldukça zor ve karmaşık olabiliyor. Fakat bu alana giriş yapmak veya kendisini geliştirmek isteyenler için yerli bir çözüm bulunuyor.

2020 yılından bu yana yazılım-eğitim alanında faaliyet gösteren Neos Yazılım, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa şubelerinde yüz yüze veya uzaktan yazılım uzmanlığı eğitimi sunuyor. 2023’ün ikinci çeyreğinde ise örnek bir proje başlatıldı.

Üstelik Neos Yazılım, bu konuda bir ilke de imza attı. Yazılım uzmanlığı eğitimini tamamlayıp sektörel eğitime başlayan öğrenciler , dünyanın en popüler web framework’lerinden Bootstrap ve Tailwind gibi framework’lerinin “yeni başlayanlar için daha anlaşılır” bir alternatifi olan yerli framework NeoLabs’ı geliştiriyor.

Framework, açık kaynak olarak sektöre sunulacak ve sektöre katkı sağlaması hedeflenecek. Yerli framework’ün önümüzdeki aylarda kullanıma sunulmasının planlanıyor. Framework, ilk versiyonunun yayınlanmasıyla Neos Yazılım Akademi katılımcılarının geliştirmesine açık hale getirilecek.

Bu sayede katılımcılar, henüz eğitim aşamasında büyük bir projede yer alma fırsatı ve deneyimini de elde edebilecekler.

Üniversite öğrencileri için eğitim sonrası staj imkânı sunmanın yanı sıra deneyim birikiminin de bir araya geldiği bir ortam sunuyor. Akademide, katılımcıların, eğitimi bitiren mezunlar ile yüz yüze bir araya gelmeleri ve tanışması için olanaklar sunuluyor.

Yazılım sektöründe eğitim ve başarı, her alanda olduğu gibi eğitmenin niteliği ile doğru orantılı. Neos Yazılım Akademi de bünyesinde en nitelikli eğitmenlere sahip olmak üzere avantajlar sağlıyor.

2024 yılı için planladığı proje kapsamında eğitmen, eğitim danışmanı ve şube müdürü olarak görev alan personeller arasından öğrencilerin gelişimine en üstün katkılar sağlayanların Avrupa’ya seyahatlerinin organize edilmesi amaçlanıyor. Bu sayede çalışanların uluslararası bilişim fuarlarına katılmaları ve edinlikleri vizyonu öğrencilerine aktarmaları hedefleniyor.

Bunların yanı sıra öncelikle yabancı dil eğitimi olmak üzere, personellere pek çok konuda eğitimlerin sunulması da planlanıyor.. 

Neos Yazılım Akademi yetkilileri, öğrencileri sektörde doğru yönlendirmeyi, ticari kaygı taşımamaları gerektiğini savunuyor. Pek çok mezunun başarılı kariyer fırsatlarına eriştiği ifade edilse de bu tarz durumların “iş garantisi” olarak sunulmaması gerekildiği, şu şekilde anlatılıyor:


Kaynak webtekno.com

 

ChatGPT, Bir Köpeğin Hayatını Kurtardı: Veterinerin Bulamadığı Hastalık, GPT-4 ile Tespit Edildi

Kısa bir süre önce kullanıma sunulan yapay zeka temelli dil modeli GPT-4 ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Twitter'da bir kullanıcı, bu yapay zekanın köpeğinin hayatını kurtardığını iddia etti. "Cooper" isimli kullanıcıya göre veterinerin bulamadığı hastalık, yapay zeka tarafından tespit edilmişti. Gelin bu ilginç iddiaya yakından bakalım.

Hosting Alırken Kafası Karışanlara: Standart Hosting ve Bayi Hostinginden Hangisi Daha Mantıklı?

Web siteleri dijital çağın temel yapı taşları oldular. En basit haliyle her gün girdiğimiz sosyal medya platformları bile özünde bir sunucuya bağlı olan web sayfaları. Bir fikri, işi veya hobiye dair bilgileri internet üzerinden paylaşmak isteyenler için en profesyonel alternatiflerinden biri olan web sitesi için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Özellikle sitenizin sağlıklı çalışması için en önemli etkenlerin başında sunucu; yani hosting hizmeti geliyor. Elbette kendinize bir hosting satın almadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar var, ancak bu içeriğimizde çok merak edilen bir konuya odaklanacağız.

1,2 Milyar Dolarlık Metaverse Platformunun "Metaverse Balonu Patladı mı?" Dedirten Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Son dönemlerde en çok konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, metaverse isimli yeni teknoloji. Sanal ortamda "gerçek" bir dünya kurmayı vadeden bu teknoloji, kimileri için gerçek dünyanın dijitaldeki karşılığı olsa da kimileri için de tarihin en gereksiz icatlarından. Mark Zuckerberg gibi bazı isimler, metaverse teknolojilerine güveniyor ve milyarlarca dolarlık harcama dahi yapıyor.

Görsel - Tasarım ya da Müzik Dosyası Olarak Karşımızı Gelebilen CDR Dosyası Nedir ve Nasıl Açılır?

Bugün kullanmakta olduğumuz her dosyanın kendine özgü bir formatı vardır. Bu format, dosyanın barındırdığı içeriğe göre belirlenir. .cdr uzantılı CDR dosyası da bunlardan bir tanesi. CDR dosyası genel olarak CorelDRAW programı ile hazırlanmış vektör dosyalarıdır. Ancak bazı durumlarda CDR dosyaları, CD’den kopyalanmış bir müzik de olabilir. Yani ortalık biraz karışık.