1,2 Milyar Dolarlık Metaverse Platformunun "Metaverse Balonu Patladı mı?" Dedirten Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Son dönemlerde en çok konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, metaverse isimli yeni teknoloji. Sanal ortamda "gerçek" bir dünya kurmayı vadeden bu teknoloji, kimileri için gerçek dünyanın dijitaldeki karşılığı olsa da kimileri için de tarihin en gereksiz icatlarından. Mark Zuckerberg gibi bazı isimler, metaverse teknolojilerine güveniyor ve milyarlarca dolarlık harcama dahi yapıyor.

15.10.2022 08:15:13 tarihinde yayınlandı.

Son dönemlerde en çok konuştuğumuz meselelerden bir tanesi, metaverse isimli yeni teknoloji. Sanal ortamda "gerçek" bir dünya kurmayı vadeden bu teknoloji, kimileri için gerçek dünyanın dijitaldeki karşılığı olsa da kimileri için de tarihin en gereksiz icatlarından. Mark Zuckerberg gibi bazı isimler, metaverse teknolojilerine güveniyor ve milyarlarca dolarlık harcama dahi yapıyor.

Şimdiyse bu konuyla ilgili garip bir olay yaşandı. Merkeziyetsiz borsaları, kripto paraları, NFT'leri ve blockchain teknolojilerini bir araya getiren bir uygulama mağazası olarak bilinen DappRadar, MANA isimli kripto para biriminin kullanıldığı Decentraland isimli metaverse dünyası ile ilgili bir açıklama yaptı. DappRadar'ın açıklamasına göre 1.2 milyar dolar değerlemeye sahip olan MANA'nın sanal dünyasının günlük kullanıcı sayısı yalnızca 30.

DappRadar'ın açıklamalarının gündem olması üzerine açıklama yapma zorunluluğu hisseden Decentraland ekibi, resmi internet sitesinde bir açıklama paylaştı. Günlük 30 kullanıcı iddiasının gerçeği yansıtmadığından bahseden geliştiriciler, platformun günlük kullanıcı sayısının 8.000 civarında olduğunu açıkladılar. İşin ilginç tarafı, yapılan resmi açıklamanın bundan sonra daha da garip bir hale gelmesiydi. 

Yapılan açıklamada, Eylül 2022'de platforma girip vakit geçiren kullancı sayısı 56.697'ydi. Ancak burada da bir gariplik vardı. 56.697'yi 30'a bölüp günlük kullanıcı sayısına ulaştığımızda, 1.866 gibi bir sonuçla karşılaşıyorduk. İnsanların bu basit hesaplamayı yapacağının farkında olan Decentraland, neden böyle bir gariplik yaşandığını da açıkladı.

Platform yöneticilerine göre Decentraland topluluğu, gün içerisinde tekrar tekrar giriş yapan insanlardan oluşuyordu. Yani bir kullanıcı, gün içerisinde defalarca giriş çıkış yapıyor, bu da aktif kullanıcı sayısının 8.000 olmasına neden oluyordu. Benzersiz kullanıcı sayısının 8.000 olmadığını kabul eden Decentraland'a göre platformun günlük gerçek kullanıcı sayısı, az önce belirttiğimiz gibi 1.866'ydı...

Apple'ı Hedef Aldı: "VR Platformlarına Zarar Verecek"" onclick="ga('send', 'event', 'Releated news', 'Click', 'https://www.webtekno.com/mark-zuckerberg-apple-elestirdi-vr-h128797.html')"> İLGİLİ HABER Metaverse'e Her Şeyini Yatıran Mark Zuckerberg, Apple'ı Hedef Aldı: "VR Platformlarına Zarar Verecek"

1.2 milyar dolarlık değerlemeye sahip olan MANA'nın günde 1.866 kişi tarafından ziyaret ediliyor oluşu, metaverse'in geleceği ile ilgili kafaları karıştırıyor. Zira Decentraland, bu ekosistemdeki en büyük sanal dünyalardan bir tanesi ve bu platformun bu kadar az kişi tarafından kullanılıyor olması, metaverse ekosistemlerinin ilgi görmediğinin açık bir göstergesi. Bu durum ilerleyen yıllarda değişir mi? İşte bu sorunun cevabını kimse bilmiyor...


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyede Çok Satan Samsung Telefonlar ve Bazı vivo Modellerinde Kritik Güvenlik Açığı Tespit Edildi!

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın siber güvenlik araştırma birimi Project Zero, Samsung ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Siber güvenlik uzmanları, Samsung'un bazı Exynos işlemcilere entegre edilen modemlerinde 18 güvenlik açığı buldu. Bu güvenlik açıklarından 4 tanesi çok kritikti. Zira bilgisayar korsanları, sadece telefon numaraları üzerinden bu 4 güvenlik açığını sömürebilir, telefonda tam hakimiyet elde edebilirdi.

Sana Rahat Yok Zuckerberg: Meta, Yılın En Kötü Şirketi Seçildi

Facebook, yeni adıyla Meta, belki de okurlarımızı pek de şaşırtmayacak bir gelişmeyle yeniden gündeme geldi. Şirket, son yıllarda bitmek bilmeyen bir eleştiri yağmuruna maruz kalıyor. Kullanıcılarının gizliliğini hiçe sayan uygulamaları ve ‘kişiselleştirilmiş reklam’ sunmaya yönelik çalışmalarıyla tepkileri üzerine çeken şirket, belki de bir nevi beyaz sayfa açmak için adını değiştirmeye karar vermişti. Ancak Zuckerberg ve Meta, geçmişten kaçamıyor.