Biz Fark Etmesek de Çok Önemli Bir Rolü Var: AirPodstaki Bu Minik Siyah Kısım Ne İşe Yarıyor?

Yıllardır süregelen Apple kulaklıklar; rengi, gövde tasarımı ve dış tarafındaki bu küçük deliğiyle diğer kulaklıklardan ayrışan ve artık oturmuş bir görünüm sunuyor. Dışarıdan bakıldığında, kulaklığın bir AirPods olduğu açıkça seçilebiliyor. Fakat kaç tanemiz o küçük deliklerin ne işe yaradığını biliyoruz?

13.07.2023 01:45:09 tarihinde yayınlandı.

Yıllardır süregelen Apple kulaklıklar; rengi, gövde tasarımı ve dış tarafındaki bu küçük deliğiyle diğer kulaklıklardan ayrışan ve artık oturmuş bir görünüm sunuyor. Dışarıdan bakıldığında, kulaklığın bir AirPods olduğu açıkça seçilebiliyor. Fakat kaç tanemiz o küçük deliklerin ne işe yaradığını biliyoruz?

Eğer yanınızda bir Apple kulaklığı varsa hemen şimdi deneyebilirsiniz. Parmaklarınızla bu delikleri kapatın ve o şekilde müzik dinlemeye çalışın. Deneyiminizin çok farklı olduğunu hemen fark edeceksiniz.

Üç nesil AirPods tarihi boyunca Apple, ses performansını iyileştirmek için pek çok geliştirme yaptı. Apple kulaklıklardaki minik siyah girinti, modeller değiştikçe boyut ve görünüm olarak değişiklik gösterdi fakat hep kulaklığın üzerinde var olmaya devam etti.

Bu siyah kısım, yalnızca estetik unsuru değil, öncelikli olarak ses performansını çok daha iyi hâle getirip müzik dinleme ve telefonda konuşma deneyiminizi iyileştirmek için tasarlandı. 

Apple’ın belirttiğine göre bu delikler, basıncı eşitleyerek daha rahat bir kullanım sunuyor. Bununla birlikte, AirPods'un şeffaflık modu ve aktif gürültü engelleme gibi en iyi özelliklerini iyileştirmede de önemli bir rol oynuyorlar.

Ana hoparlör kısmı dışarıdan sıkıca kapatıldığında, havalandırma delikleri havanın akustik odaya girip çıkmasını sağlar. Akustik oda, duyduğunuz sesi üretmek için titreşen kısımdır ve uygun hava akışı olmazsa iyi bir deneyim sunmaz.

Ayrıca bu akustik oda, güçlü bir bas oluşturmak ve sesleri geliştirmek için hava akışını optimize eder.

Birçoğumuz, kulaklıklarımızı her kullanıştan sonra temizlemeyiz fakat içleri zamanla kulak kiri, toz ve pislikle dolarak havalandırmayı tıkar. Böylece hava akışı kesilir ve verimlilik düşer. 


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk, Twitterın "Paralı Mavi Tik" Uygulamasını Erteliyor: Mavi Tik Alıp Başkalarını Taklit Edenlerin Cezası da Belli Oldu

Kısa bir süre önce dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter'ı satın alan milyarder iş insanı Elon Musk'ın aldığı radikal kararlardan bir tanesi, doğrulanmış hesap sistemini değiştirmek oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Musk, bir kullanıcının doğrulanmış hesaba sahip olabilmesi için aylık 8 dolar ödemeyi gözden çıkarması gerekiyordu.

WhatsAppa Yapay Zekâ Destekli Çıkartma Oluşturucu Geliyor: DALL-E Gibi Çalışacak!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. Uygulamanın "2.23.17.14" kodlu Android beta sürümünde ortaya çıkan yeni özellik, WhatsApp'a DALL-E benzeri bir mekanizma geleceğini gözler önüne seriyor. Kullanıcılar, bu yeni özellik sayesinde benzersiz çıkartmalar oluşturabilecekler.

Gözle Görülmeyen En Eski Galaksi Keşfedildi: Tam 1.2 Milyon Işık Yılı Uzaklıkta

Hubble'dan ya da James Webb'den gelen galaksi görüntülerine hepimiz aşinayız. Bu görüntüler ışığın farklı dalga boylarında gözlemlenmesiyle ortaya çıkan ve optik olarak algılanabilen galaksilerin görüntülerinden oluşuyor. Gözümüzün göremediği kısmı ortaya çıkarmak için ise bilim insanlarının farklı araçları bulunuyor.