Başıboş Dolaşan Bir SpaceX Roketinin Aya Çarpacağı Açıklandı

Uzayla ilgili çalışmalar sürdüren Meteorolog Eric Berger, yakın zamanda Dünya'dan fırlatılan bir SpaceX roketinin Ay ile çarpışacağını açıkladı. Falcon 9 isimli roket, 2015 yılında fırlatılmıştı ve yıllardır da karmaşık bir yörünge izliyordu. Yapılan hesaplar doğrultusundaki tahminlere göre söz konusu çarpışma, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde gerçekleşecek. Bu konudaki tahminlerse 4 Mart'ı işaret ediyor.

20.02.2022 11:45:10 tarihinde yayınlandı.

Uzayla ilgili çalışmalar sürdüren Meteorolog Eric Berger, yakın zamanda Dünya'dan fırlatılan bir SpaceX roketinin Ay ile çarpışacağını açıkladı. Falcon 9 isimli roket, 2015 yılında fırlatılmıştı ve yıllardır da karmaşık bir yörünge izliyordu. Yapılan hesaplar doğrultusundaki tahminlere göre söz konusu çarpışma, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde gerçekleşecek. Bu konudaki tahminlerse 4 Mart'ı işaret ediyor.

SpaceX, söz konusu Falcon 9 roketini 2015 yılında ABD'nin Florida eyaletinden fırlatmıştı. Roketin görevi, uzaydaki hava durumunu inceleyecek bir uyduyu uzaya götürmekti. Ancak bu roket, bir süre sonra kontrolden çıktı ve tam 7 yıldır uzayda başıboş dolanıyor. Dünya'ya dönebilmek için yeterli miktarda yakıtı bulunmayan roketin iyiden iyiye azalan gücü, Dünya ile Ay arasındaki çekime dayanabilecek düzeyde de değil. Berger, bu durumdaki bir roketin yapabileceği tek şeyin Ay'a doğru savrulmak olacağını ifade ediyor.

SpaceX'in kontrolden çıkan roketi, istatistiklere göre tam 4 metrik ton uzay çöpü oluşturuyor. Ay'a çarpma ile bu çöp, en azından uzaydaki diğer yararlı nesneler için bir risk olmaktan çıkmış olacak. Uzay bilimciler, Falcon 9'un aya çarpış hızının 2,58 km/sa olacağını söylüyorlar.

İLGİLİ HABER Gökbilimciler, SpaceX Uydularının Uzay Fotoğraflarını Kirlettiğini Açıkladı

Falcon 9 roketinin Ay'a çarpması, Dünya için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Öte yandan, bu çarpışma Dünya'dan fark edilip edilmeyeceği de belli değil. Ancak olasılıklara göre çarpışmanın gezegenimizden fark edilmesi pek de mümkün değil. 


Kaynak webtekno.com

 

Facebook, Yaptığınız Her Şeyi Görecek, Duyacak ve Hatırlayacak Bir Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

Sosyal medya ve dijital interaktif ortamlar, hiçbir zaman sadece eğlence, vakit geçirme, sosyalleşme gibi imkanlar sağlayan bir ortam olmadı. Bunun ötesinde, veriler bu vesileyle toplanarak ticari faaliyetler başta olmak üzere iznimiz dışında çeşitli faaliyetler için kullanıldı. Teknoloji ve medya şirketleri, gelecek için daha fazlasını isteyerek bu yönde çalışmalar yapıyor.

Türkiyede Diş Tedavisi Gören İngilizin İsyanı Dünya Basınında: "Ağzımdan Vurulmuş Gibi Hissediyorum"

Türkiye’de tıp turizmi son hızı sürerken, bugün Birleşik Krallık medyasına çarpıcı bir haber yansıdı. Daily Mail tarafından paylaşılan habere göre 35 yaşındaki İngiliz kadın Melissa Davies, dişlerinden dolayı mutsuzdu ve dişlerini yaptırma kararı aldı. Davies, bunun için Türkiye’de bir klinikte dişlerine kaplama yaptırma yolunu tercih etti.

Rusya Uzay Ajansından Korkutan Uyarı: Yaptırıma Uğrarsak, Uluslararası Uzay İstasyonu Avrupa veya ABDye Düşebilir

Rusya Uzay Ajansı Başkanı, Rus uzay programını etkileyecek olan herhangi bir yaptırımın Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) ABD veya Avrupa'ya düşmesine yol açabileceği konusunda ültimatom verdi. Roscosmos'un (Rusya Uzay Ajansı) genel müdürü Dmitry Rogozin verdiği demeçte, ‘Rus uzay ajansının yardımı olmadan Avrupa ve ABD’nin Uluslararası Uzay İstasyonu’nu güvenli bir şekilde çalıştıramayabilir veya yere düşmesini engelleyemeyebilir’ ifadelerini kullandı.

IP TV Nedir, Hangi IP TVler Yasa Dışı?

Birçoğumuz televizyon kullanmanın internetten bir şeyler izlediğimizde olduğu gibi rahat, çok seçenekli ve daha keyifli olmasını isteriz. Bundan dolayı günden güne temel kablo veya uydu programları yerine alternatif yollar arayışındayız. Bu arayışların neticesinde hayatımıza Netflix, Hulu, IP TV gibi platformlar giriyor. Ancak son dönemlerde sıkça duyduğumuz IP TV kullananlara ceza uygulanacak mı sorusu, diğerlerine nazaran daha belirsiz ve bilinmeyen bir kavram olduğundan dolayı yasallığı daha çok sorgulanıyor.