Appleın Bir Dönem PlayStationa Rakip Olarak Çıkardığı Ancak Tutmayan Oyun Konsolu: Bandai Pippin

Her büyük şirketin geçmişinde başarısız girişimler bulunur. Örneğin Microsoft’un geçmişinde Windows Phone var. Google’ın geçmişinde Google Notebook ve Google+ gibi hatalar var. Apple’ın hatalarından birisi de 1996 yılında Apple Bandai Pippin isminde çıkardığı bir oyun konsolu oldu.

14.01.2023 08:00:37 tarihinde yayınlandı.

Her büyük şirketin geçmişinde başarısız girişimler bulunur. Örneğin Microsoft’un geçmişinde Windows Phone var. Google’ın geçmişinde Google Notebook ve Google+ gibi hatalar var. Apple’ın hatalarından birisi de 1996 yılında Apple Bandai Pippin isminde çıkardığı bir oyun konsolu oldu.

1990’lı yıllar oyun konsolları için adeta bir savaş alanıydı. Bu savaşın ortaya çıkardığı ürünlerden birisi PlayStation markası oldu. Peki Apple ne oldu da Microsoft’tan bile erken davranarak konsol pazarına da atılmaya karar verdi? İşte bugünlerde fiyasko olarak değerlendirilen Apple Bandai Pippin’in hikâyesi.

Her şey Apple'ın kurucusu Steve Jobs’ın başarısız bilgisayarlar üretince, yönetim kurulu kararı ile Apple’dan kovulmasıyla başladı. Steve Jobs ile birlikte şirketin CEO’su John Sculley’in de şirketle bağlantısı kesildi. Daha sonra şirketin CEO pozisyonuna Michael Spindler ismi getirildi.

Spindler, Apple'ın başına geçtiği zamanlarda Apple hâli hazırda bilgisayar pazarında çok güçlü bir konumdaydı. Ancak bir sorun vardı. Apple AR-GE çalışmaları için tonla para harcıyordu fakat harcadığı parayı kurtaracak kadar yeni proje üretilemiyordu.

Apple, finansal baskının giderek artması ve Windows’un inanılmaz yükselişiyle birlikte iyice sıkışmaya başladı. Sonrasında Spindler çareyi “Clone Initiative” denen bir projeyi hayata geçirmekte buldu. Bu proje özet olarak şu işe yarayacaktı: Apple yazılımlarını üçüncü parti cihazlarda çalıştırmak.

Pippin oyun konsolu da bu proje kapsamında ortaya çıkan bir ürün oldu. Oyun konsolu üretimi için Japon oyuncak üreticisi Bandai ile anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre Apple projeyi finanse edecekti. Bandai ise oyun konsolunun üretiminden ve pazarlanmasından sorumlu olacaktı.

Pippin, Mac OS’in basitleştirilmiş bir sürümüyle çalışıyordu. Ancak bu noktada zekice bir hamle yapılarak işletim sistemi konsolun kendisine yüklenmemişti. Bunun yerine her oyun CD’sine işletim sistemi de ekleniyordu. CD takılınca da işletim sistemi kullanılabilir hâle geliyordu.

Peki bu hamle neden zekice? Çünkü bu sayede oyun geliştiricileri Pippin için o güne kadar yapılmış tüm sürümlere ayrıca optimizasyon yapmak zorunda kalmayacaktı. Bunun yerine oyunun hangi sürümle kullanılmasını istiyorlarsa CD’nin içine o sürümü koyacaklardı.

Apple Bandai Pippin, “AppleJack” ismi verilen bir oyun koluna sahipti. Kontrolcünün ortasında bir ‘trackball’ bulunuyordu. Trackball oyun menülerinde geçiş yapmak için kullanılmak zorundaydı. Çünkü Pippin’in oyunları Apple Mac bilgisayarlardan direkt olarak aktarılıyordu.


Kaynak webtekno.com

 

Yüksek Ping, Düşük FPS Sorunlarını Unutun: İşte Monster Notebook’ların NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi ile Sunduğu Şahane Özellikler

Günümüzün popüler oyunlarının büyük bölümü, sahip oldukları üst seviye grafik özellikleri sebebiyle yüksek kapasiteli grafik işlemcilere (GPU) ihtiyaç duyuyor. Bunun yanı sıra, özellikle video içerik üreticileri ve bu alanda çalışan video grafikerler için de grafik performansı, bir bilgisayarın olmazsa olmazı durumunda.

Google Aramadan Kullanıcılara "Oh" Dedirtecek Güncelleme: SEO Değil Özgün ve Faydalı İçerikler Öne Çıkacak!

ABD merkezli teknoloji devi Google, Arama hizmeti ile ilgili çok önemli bir karar aldığını açıkladı. Şirketin resmi blog sayfasında yer alan bir açıklamaya göre Google Aramalar'da gösterilen sonuçlar, bundan sonra kullanıcı faydasını gözetecek. Alınan karar, Google Arama deneyiminin hiç olmadığı kadar iyileşeceğini gözler önüne seriyor. Gelin hep birlikte Google tarafından yapılan açıklamalara yakından bakalım.