Apple Storelarda MacBook Ekranlarının Daima 76 Derecelik Açıyla Durmasının Buram Buram Taktik İçeren Sebebi

Mağazaya gidiyoruz çünkü ürünü satın almadan önce tüm ayrıntılarıyla deneyimlemek istiyoruz. Apple, elbette bu ziyaretlerden oldukça memnun ancak bizler üzerinde yaratmaya çalıştığı bambaşka etkiler var. 

24.06.2023 16:30:14 tarihinde yayınlandı.

Mağazaya gidiyoruz çünkü ürünü satın almadan önce tüm ayrıntılarıyla deneyimlemek istiyoruz. Apple, elbette bu ziyaretlerden oldukça memnun ancak bizler üzerinde yaratmaya çalıştığı bambaşka etkiler var. 

Peki, Apple mağazalarındaki dizüstü bilgisayarların bu açıda durmasının sırrı aslında ne ve bizi ne şekilde etkiliyor?

Eğer bu duruma dikkat etmediyseniz, bir Apple mağazasını ziyaret ederek bunu teyit edebilirsiniz. Mağazayı açan çalışanlar, tüm ekranları tamamen aynı seviyede eğimli hale getirebilmek için çalışır ve bunun için bir iPhone uygulaması kullanır.

Simply Angle isimli uygulama, telefonun hangi açıda tutulduğunu tespit edebilmek için iletki şeklinde otomatik bir açı ölçer görevi görür ve bu sayede tüm MacBook’ların açısı ayarlanır.

Simply Angle’ı şu an ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Sebebi ise artık App Store’da mevcut olmaması. Pazarlama stratejisi adına bu denli önemli bir uygulamanın neden artık kullanımda olmadığı ise cevabı bulunamayan sorulardan.

Fakat bir süre sonra bu talimat değişti ve bu eğimin 76 derece olmasında karar kılındı. Bu 6 derecelik değişimin sebebi ise eskisiyle aynı. MacBook’a bakan müşterilerin, ekranları kendilerinin ayarlaması teşvik ediliyor.

Yani müşteriler, ideal görüş açısını kendisi ayarlıyor. Bu da haliyle müşterilerin cihazla temasını gerektiriyor. Bir diğer yandan Apple Store’daki tüm bilgisayarların ve iPad’lerin yazılım ve uygulamalarla yüklü ve internete bağlı olmasının esas sebebi de bu.


Kaynak webtekno.com

 

Başarısızlığında Bile Başarı Yatan Apollo 13’ün Müthiş Hikayesi

Soğuk Savaş tüm hızıyla sürerken ABD ve SSCB aralarındaki rekabeti uzaya taşımışlardı. Bu kapsamda NASA, 1961 yılında Yuri Gagarin uzaya çıktıktan sonra 1967 yılında Apollo projesini başlattı. 2 yıl sonra 1969 yılında Apollo 11 görevi ile Neil Louis Armstrong Ay’a kendi için küçük, insanlık için büyük bir adım attı. Ancak Ay ve uzay çalışmaları bu adımdan sonra da devam etti.

JSON Dosyası Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Açılır?

Bugün gerçek hayatımızla iç içe geçmiş olan dijital dünyada pek çok farklı veri biçimi ve bu verileri barındıran yine pek çok farklı dosya formatı vardır. Sık sık karşılaştıklarımızı tüm kullanıcılar biliyor ancak JSON gibi daha çok yazılımcılara hitap eden formatlar birçok kullanıcı için yabancı. .json uzantılı JSON dosyası, özellikle programcılar arasından en yaygın kullanılan dosya formatlarından bir tanesi.