Zamanında Çok Beklediğimiz Cyberpunk 2077nin Yaptığı Devasa Hatalar ve Korkunç Maliyeti

Oyuncular olarak son yıllarda çıkan birçok büyük oyunun ciddi performans sıkıntılarını da beraberinde getirdiğine şahit oluyoruz. Örneğin; bu yılın ilk aylarında piyasaya sürülmüş olan Elden Ring. Oyuncular tarafından çok sevilmiş ve büyük övgülerle karşılaşmış olsa da, özellikle PC tarafında birçok performans problemine sahip bir şekilde çıkmıştı.

30.05.2022 22:30:28 tarihinde yayınlandı.

Oyuncular olarak son yıllarda çıkan birçok büyük oyunun ciddi performans sıkıntılarını da beraberinde getirdiğine şahit oluyoruz. Örneğin; bu yılın ilk aylarında piyasaya sürülmüş olan Elden Ring. Oyuncular tarafından çok sevilmiş ve büyük övgülerle karşılaşmış olsa da, özellikle PC tarafında birçok performans problemine sahip bir şekilde çıkmıştı.

Bir diğer örnek olan Cyberpunk 2077’de ise işler birazcık daha karışıktı. Oyun dünyasının gelmiş geçmiş en yüksek beklenti seviyelerinden bir tanesini elde etmeyi başaran CD Projekt, bu süreci düzgün bir şekilde değerlendiremedi ve oyunun gerçekleştiremeyeceği birçok şeyi oyunculara vadederek bu beklenti seviyesini oyuna negatif etki edecek bir düzeye taşıdı. O hâlde gelin, yapılan tüm bu hatalara birlikte değinelim.

Oyuncular olarak, heyecanla beklediğimiz yapımlar hakkında beklentilerimizi yönetmek konusunda zorlanabiliyoruz. Cyberpunk 2077’nin siberpunk bir temada yer alan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu olduğunu düşünecek olursak; bu beklentilerin erişebileceği nokta büyük oranda artıyor. Çünkü; bu tarz büyük çaplı oyunlarda yapılabilecek aktiviteler, kendi özgün oynanış tarzınızı büyük oranda benimseyebileceğiniz için diğer oyun türlerine göre daha sık bir düzeyde oluyor.

Hâl böyle olunca da, Cyberpunk 2077’nin beklenti seviyesi her oyuncuda farklı bir etki yarattı. CD Projekt ise, bu beklenti sürecini başlarda güzel bir şekilde idare etse de, sürekli artmakta olan beklenti seviyesine yenik düştü ve oyunculara gerçekleştiremeyeceği vaatlerde bulunmaya başladı. Cyberpunk 2077’nin açık dünyası ve içerisinde barındırmakta olduğu çeşitlilik daha oyun çıkmadan öyle övülüyordu ki, ‘’Gelecekte geçen GTA’’, ‘’GTA’nın yerini alacak oyun’’ olarak bile tanımlanmaya başlamıştı.

Oyunun oynanış tarafından da detaylı bir şekilde bahsetmeye başlayan CD Projekt; oynanış mekanikleri ve ilerleyiş sistemini de epey ilgi çekici bir şekilde anlatmıştı. Daha sonrasında bu oynanış mekaniklerinin oldukça basit bir şekilde tasarlandığını ve oyun içerisinde çok az etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca, oyun piyasaya sürüldüğünde şehir içerisinde polis kovalamacası dâhi yoktu ve polisler direkt olarak arkanıza ışınlanıyordu.

Bu sürecin ardından CD Projekt’in oyunculara vermiş olduğu vaatlerin çok büyük bir çoğunluğunun oyunda aslında yer almadığı görülürken; Cyperpunk 2077, eleştirmenler tarafından ortalama 76 OpenCritic skoruna ulaştı.

Xbox One, PlayStation 4, Stadia ve Microsoft Windows için piyasaya sürülen Cyberpunk 2077, sadece PC ve bulut tarafında düzgün (!) bir deneyim sunabiliyordu diyebiliriz. Oyun, genel olarak çok ciddi optimizasyon sorunları, oyun kırıcı hatalar ve birçok sorun içerse de, özellikle konsollarda oynanamayacak bir seviyedeydi. Hatta Sony, oyunu uzun bir süreliğine PlayStation mağazasından dâhi kaldırdı.

CDPR (CD Projekt Red) ekibi, Cyberpunk 2077’yi geliştirirken en çok PC sürümüne odaklanmış ve oyunun grafiksel anlamda üst düzey bir iş olmasını istediği için, konsol tarafındaki durumunu arka plana atmıştı. Oyun, ilk duyurulduğu zamanlarda da Xbox One ve PlayStation 4 için duyurulduğu için; bu konsolları es geçip sadece yeni nesil konsollara çıkma gibi bir şansı da yoktu. Ayrıca, Cyberpunk’ın piyasaya sürüldüğü dönemde, Xbox Series X|S ile PlayStation 5 daha yeni çıkmıştı ve eski konsollara nazaran çok az bir oyuncu kitlesi bu konsollara sahipti.


Kaynak webtekno.com

 

NASA, Netflix Benzeri Yayın Platformunu Duyurdu: Hem Ücretsiz Hem Reklamsız

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tüm uzay tutkunlarını mest edecek bir çalışmaya imza attı. Kurum tarafından yapılan resmi açıklamada, "NASA+" olarak isimlendirilen yeni bir akış platformu oluşturulduğu belirtildi. Bu platform, NASA'nın eski ve yeni olmak üzere tüm çalışmalarını yayınlayacağı bir mecra olacak. Ayrıca, NASA'nın orijinal internet sitesi de daha iyi bir deneyim sunacak şekilde güncelleniyor.

Sosyal Medyadaki Trolleri Tespit Edecek Projeye TÜBİTAKtan Destek

Sosyal medya, günümüzde bize ne kadar fayda sunsa da aynı zamanda bazı tehlikelere de ev sahipliği yapıyor. Bu tehlikelerden biriyse yanlış bilgilerin yayılmasında aktif rol oynayan, ‘troller’ olarak isimlendirilen kişiler bulunuyor. Bugünse TED Üniversitesi ve TÜBİTAK’tan bu konuyla mücadele için önemli bir haber geldi.

Tim Cook Adına Açılan Sahte Instagram Hesabı Ortalığı Karıştırdı: Apple Başkan Yardımcıları Bile Gerçek Sanıp Takip Etti!

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Birileri, Tim Cook adına sahte Instagram hesabı açtı. Üstelik bu hesaptan birkaç paylaşım da yapıldı. Hatta iş öyle bir noktaya geldi ki Lisa Jackson ve Alan Dye gibi Apple'ın bazı başkan yardımcıları dahi sahte hesabı takip etmeye başladılar. Gerçeğin anlaşılması üzerine harekete geçen Apple, sahte hesabı kapattırdı.

Anhtropic, ChatGPT Rakibi Sohbet Botu Claudeun Kelime Sınırını 75 Bine Çıkardı: Bir Dakikadan Az Sürede Roman Okuyabiliyor!

OpenAI’ın eski çalışanları tarafından kurulan girişim Anthropic, geçtiğimiz aylarda ChatGPT’ye rakip olacak yeni dil modeli Claude’u tanıtmıştı. Google’dan 300 milyon dolarlık yatırımı da bulunan şirket, modelin daha az zararlı sonuçlar çıkardığını ifade etmişti. Bu oldukça önemliydi çünkü rakipleri, yanlış bilgi verme gibi birçok zararlı sonuçlar nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuluyordu.