Türkçe ve Ücretsiz e-Kitap Siteleri

Geleneksel yollarla kağıda basılmış bir kitapla aynı deneyimi yaşamasak da e-kitaplar, yolculuklarda, toplu taşımada veya herhangi bir yerde bizlere kolaylıkla kitap okuma imkânı tanıyor. Fakat her zaman ücretsiz güvenilir e-kitap indirme sitesi bulmak kolay olmayabiliyor.

20.02.2022 00:45:12 tarihinde yayınlandı.

Geleneksel yollarla kağıda basılmış bir kitapla aynı deneyimi yaşamasak da e-kitaplar, yolculuklarda, toplu taşımada veya herhangi bir yerde bizlere kolaylıkla kitap okuma imkânı tanıyor. Fakat her zaman ücretsiz güvenilir e-kitap indirme sitesi bulmak kolay olmayabiliyor.

Bu içerimizde sizler için klasik ve alternatif kitapları okuyuculara sunan bazı Türkçe ücretsiz e-kitap sitelerini sizler için derledik. Gelin bu sitelere ve sundukları kitaplara gelin hep beraber yakından bir göz atalım.

Tam 20 yıldır internet üzerinden ücretsiz kitap hizmeti sunan altKitap, elektronik kitap alanında Türkiye’nin ilk çevrimiçi yayınevi olma unvanını da taşıyor. Kaliteli edebi ve düşünsel içeriklerin internet üzerinde özgürce ve ücretsiz olarak yayınlanmasını kendilerine hedef olarak belirleyen altKitap, bağımsız ve alternatif yazarların kitaplarını elektronik olarak günümüzde de ücretsiz yayınlamakta.

Alternatif ve popüler olmamış Türk yazarların kitaplarını keşfedebileceğiniz altKitap içerisinde, “altKitap Anlatı”, “altKitap Deneme” ve “altKitap Öykü” alt başlıkları altında yazarların belirli konularda eserler verdiği yayınlar da bulunmaktadır. Sadece e-Kitap okumaktan ziyade eğer sizde eserler yazıyorsanız, bu eserlerinizi altKitap ile iletişime geçerek bu platformda yayınlatmanız da mümkün.

Android dünyasının en büyük kitap arşivine sahip Google Play Kitaplar’da ücretli olarak satılan kitapların yanı sıra birçok ücretsiz kitap da bulunuyor. Çizgi Romanlardan, hikâye kitaplarına, romanlardan denemelere ve akademik yazılara kadar birçok e-kitap Google Play Kitaplar üzerinde ücretsiz olarak listeleniyor. Yazarların bir yayınevine ihtiyaç duymadan daha özgür bir şekilde kitap yayınlayabildiği Play Kitaplar, günümüzde birçok yazar tarafından yayınevleri yerine tercih ediliyor.

Oldukça geniş ücretsiz e-Kitap yelpazesi olan Google Play Kitaplar’da sadece Türk yazarların kitapları ücretsiz olarak sunulmuyor. Birçok çeviri esere de ev sahipliği yapan Play Kitaplar’da ücretsiz çeviri kitaplar da bulunuyor. Android telefonunuzda bulunan Play Kitaplar uygulaması ile basitçe istediğiniz ücretsiz kitabı indirip, her zaman çevrimdışı olarak kitaplarınıza erişebilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi siteleri üzerinden başlatmış olduğu e-Kitap hizmeti, daha çok Divan Edebiyatı zamanından eski Türkçe eserlere yer veriyor. Dîvânlar ve Mesnevîler, eski Mecmualar ve Tarihnameler’den oluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın e-Kitap arşivi ayrıca “Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi” isimli bir seriyi de içerisinde barındırıyor.

İçerisinde “Altay Edebiyatı”, “Kırgız Edebiyatı” ve “Tatar edebiyatı” gibi antolojilerin bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi’nde, bugünkü Türkiye toprakları dışında yaşamış Türk’lerin de edebiyatlarından örnekler bulunuyor.


Kaynak webtekno.com

 

Final Fantasy 16 ve Daha Birçok Oyun, Sony Yüzünden Xboxa Gelmeyebilir: İyi de Neden?

Microsoft, 2022 yılının başlarında Activision Blizzard’ı satın alacağını açıklamış ve oyun dünyasının gündemine oturmuştu. Ancak ABD’li şirket, o günden bu yana hem rekabet kurumları hem de bir diğer oyun devi Sony’nin engeliyle karşılaşıyordu. Sony ile Microsoft arasındaki gerginlik devam ederken şimdi ise yeni gelişmeler yaşandı.

Durdurulamıyor: Metaverseteki Gayrimenkul Satışlarının 2022de Milyar Dolarlara Çıkması Bekleniyor

Son zamanlarda oldukça popüler olan metaverse kavramını duymayan yoktur. Birçok şirketin ve insanın milyarlarca dolar yatırım yaptığı bu sanal evrenler, gün geçtikçe popülerleşiyor. Hatta o kadar fazla popülerleşiyor ki metaverse’de hacca gitmek, sanal konserler izlemek, iş kurmak her geçen gün daha sık duyduğumuz şeyler haline geldi. Bilindiği üzere bu tarz dijital ortamlarda yer alan sanal araziler gibi gayrimenkuller de bu çılgınlığın tepesinde yer alıyor.