ChatGPT, Tek Kişilik Bir Oyunu Multiplayer Oyuna Dönüştürdü (Hem de Unreal Engine Kullanarak)

Son günlerde tüm teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, yapabildiklerinin sınırı olmadığını kısmen kanıtlamıştı. Yapay zekâ, en karmaşık yazılım problemlerinden bazılarını bile çözmeyi başarmış, istenilen dilde sıfırdan uygulama yazabileceğini de göstermişti.

18.12.2022 16:30:17 tarihinde yayınlandı.

Son günlerde tüm teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, yapabildiklerinin sınırı olmadığını kısmen kanıtlamıştı. Yapay zekâ, en karmaşık yazılım problemlerinden bazılarını bile çözmeyi başarmış, istenilen dilde sıfırdan uygulama yazabileceğini de göstermişti.

Bugünse ChatGPT’nin yeteneklerini daha da öteye taşıyan bir konspet paylaşıldı. Oyun geliştiricileri için sunucu hizmetleri sunan Beamable, ChatGPT ile sıfırdan, Unreal Engine ile ve tek satır kod yazmadan çok oyunculu bir oyun geliştirilmesini sağlayacak bir deneme yaptı.

ChatGPT’ye Unreal Engine’deki ‘Blueprint’ sistemini ve Beamable’ın API’larını öğreten ekip, ardından yapay zekâ ile oyun oluşturmanın ilk adımlarını attı. ChatGPT, Unreal Engine’de kod yazmadan pek çok sistemi oluşturmanızı sağlayan Blueprint’te taslakları oluşturmaya başladı.

Söz konusu taslaklar, oyunun çok oyunculu olmasını sağlamak için Beamable servislerine bağlanmasını sağlıyordu. Yapay zekâ tarafından oluşturulan Blueprint çalıştı ve oyuncu, Beamable’ın sunucularına bağlanmayı başardı. Bu süreçte gerçek bir kişi tarafından yapılan tek şey, Beamable hakkında yapay zekâya bilgi sunmak ve çıktıyı olduğu gibi yapıştırmak idi.

Bu arada; eğer bir tek oyunculu oyununuz varsa ve bunu çok oyunculu oyuna çevirmek istiyorsanız, geliştirme aşamasında Beamable'a herhangi bir ücret ödemiyorsunuz (API istek sayısı 100 bin altında olduğu sürece). Fakat oyunu yayınladıktan sonra, API'a sunduğunuz isteğe göre değişken oranda ücret ödeyeceksiniz. Dolayısı ile Beamable, söz konusu denemeyi yaparken aslında bir anlamda kendisi için yeni bir hizmet dalı oluşturmuş oldu.

Normalde çok oyunculu oyunların geliştirme süreci, özellikle tek başınıza çalışıyorsanız oldukça zorlu olabiliyor. Oyunun sunucuya bağlanmasını ve sunucuda yapılacak işlemleri tek tek manuel olarak belirlemeniz ya da üçüncü parti bir platformdan yardım almanız gerekiyor. ChatGPT, bu yükü üzerinizden alabileceğini de böylelikle kanıtladı.

Öte yandan ChatGPT, 2021 yılına kadar olan tüm bilgilerden faydalandığından Unreal Engine’in Blueprint sistemine de hakim durumda. Dolayısıyla Unreal Engine’de aklınızda bir sistem fikri varsa, bota fikrinizi sunarak size gerekli Blueprint’i oluşturmanızda yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Inceptiondan Daha Fazla Beyin Yakan Olay: ChatGPT İçinde Bilgisayar Oluşturuldu, İçinde ChatGPT Çalıştırıldı


Kaynak webtekno.com

 

"YouTube Bu Videoyu Neden Karşıma Çıkardı?" Diyenlerin Bakakalacağı Rapor: Videoları Beğenip Beğenmemeniz YouTubeun Umrunda Değil!

Geçtiğimiz yıl içerik üreticilerine yönelik ‘nefret baskınlarına’ karşı videolardaki beğenmeme sayısını kaldıran YouTube, bugün çarpıcı bir raporla gündeme geldi. Mozilla tarafından paylaşılan rapora göre; YouTube içeriklerinde ‘beğenmedim’ tuşuna basmanız, aslında YouTube’un o kadar da umurunda değil.

Binance, Dev Kripto Para Borsası FTXi Satın Alıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ve işlem hacmi açısından en büyük üçüncü borsa olan FTX arasında son birkaç gündür çatışma yaşandığını gösteren söylentiler dolaşıyordu. Ek olarak FTX’in tokeni FTT’de ciddi düşüş yaşanmıştı. Bunun nedeninin ise Binance’in yüksek miktarda FTT’yi satmasının olduğu aktarılıyordu.

Dijital Ürünleri Metaverse Evrenine Taşıyacak Meta Pay Duyuruldu: İşte Paylaşılan İlk Bilgiler

Mark Zuckerberg, orijinal Facebook hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Uzun zamandır Metaverse teknolojilerine odaklanan Zuckerberg, "Facebook Pay" olarak isimlendirilen ödeme yönteminin artık "Meta Pay" olarak anılacağını söyledi. Zuckerberg'e göre Meta Pay, Metaverse teknolojilerini de destekleyen bir cüzdan haline gelmiş durumda. Bu hamle, Meta ile kripto para dünyasının iç içe geçeceğinin yeni bir göstergesi.

Hyundai, Tüm İşlerin Robotlar Tarafından Yapıldığı Yeni Dünya Konseptini Tanıttı

Teknoloji ilerlemeye devam ettikçe biz de insanlık olarak daha fazla robotik sistem konseptli bir geleceğe doğru adım adım ilerliyoruz. Robot sistemlerin yaygın olduğu bir geleceğin en öncül temsilcilerinden birisi olan Hyundai, bundan daha öncesinde hayatı daha pratik bir hale getirmeyi hedefleyen robotik konseptlerinden bazılarını tanıtmıştı. Ancak görünen o ki Güney Kore merkezli otomobil üreticisi devinin gözü, bundan bir tık daha yüksekte.