#TemizTwitch’ten #RezilTwitch’e Giden Yol: Neden Artık Kimse Güvende Değil, Bu İşin Sonu Nereye Varacak?

6 Ekim 2021’de Twitch’in hacklenmesi ile dünyadaki bütün yayıncıların gelirleri de ortaya çıkmış, bu listede bazı isimlerin yaklaşık 3 yıldır ve belirli periyotlarda normalden daha yüksek gelir elde ettikleri anlaşılmıştı. Şüpheli seviyede yüksek gelire sahip yayıncılar, anlık ortalama 40-50 kişi tarafından izlenen, yani popüler olmayan isimlerdi.

26.02.2022 19:00:30 tarihinde yayınlandı.

6 Ekim 2021’de Twitch’in hacklenmesi ile dünyadaki bütün yayıncıların gelirleri de ortaya çıkmış, bu listede bazı isimlerin yaklaşık 3 yıldır ve belirli periyotlarda normalden daha yüksek gelir elde ettikleri anlaşılmıştı. Şüpheli seviyede yüksek gelire sahip yayıncılar, anlık ortalama 40-50 kişi tarafından izlenen, yani popüler olmayan isimlerdi.

Konuya dahil olan Twitch yayıncısı Jahrein’in önce Twitter, ardından Webtekno YouTube kanalında dile getirdiği ifadeler, internet ortamında ciddi gündem yaratmış; listede bazı popüler yayıncıların da adı geçince olaylar büyümüştü. Yayın boykotları, izleyicilerin tepkisi derken 3 Kasım gecesi krizin ikinci dalgası başladı. 

Twitch’te kara para aklama süreci şöyle işliyor: Mafya yayıncıya ulaşıyor ve “Her ay düzenli bit bağışı yapacağım, bu bağıştan payını alıp kalanı bana göndereceksin” deniyor. Çoğu zaman bu bağışın kaynağı olarak, yayıncıları dolandırmak için “reklam şirketimiz var, bit çiftliği kuruyoruz” gibi bahaneler uyduruluyor. Hatta yayıncıları ikna etmek için teklif öncesinde defalarca kez yüksek oranda bit gönderildiği de oluyor. 

İşini hakkıyla yapan, kendisini aklayan, kayıtlarda anormal gelir etmediği görülen, mafyalardan gelen teklifleri ifşa eden yayıncılar #TemizTwitch hareketini başlatmış, hem Twitch’i hem Amazon’u konuya el atmaya davet etmiş, yetkili mercileri göreve çağırmışlardı.

Twitch, konuya dair ilk açıklamasını -oldukça absürd bir şekilde- herhangi bir sosyal medya hesabı ya da basın yoluyla yapmadı. Sadece oyun haberleri yayınlayan Playerbros isimli bir internet sitesinde, özetle “kararlı adımlar atmaktan çekinmiyoruz” mesajı veren bir açıklama yayınlandı. Bunun dışında konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABER Twitch Skandalında İkinci Dalga: Pqueenden Sonra Diğer Büyük Yayıncılara da Tehdit ve Saldırılar Başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı konuk etmesiyle popülerliği ciddi şekilde artan yayıncı @pqueen, skandalın ilk günlerinde tepkisini sert şekilde dile getirmiş, bir bakıma “Twitch mafyasını” karşısına almıştı. 3 Kasım akşamı yaptığı yayın sırasında kimliği belirsiz isimler, binlerce dolar değerinde bit bağışı yaparak, @pqueen’in kişisel bilgilerini herkese açık şekilde paylaştı.

Bu olay kısa süre sonra diğer popüler ve kendisini aklayan @wtcn, Bruka Güngör, @elraen, @unlost gibi kendisini aklayan yayıncılara da sıçradı. Herkesin özel bilgileri Discord gruplarında paylaşıldı. 


Kaynak webtekno.com

 

Numara Taşıma Sürecinde Yeni Dönem Başladı: Vatandaşa Kısa Mesaj Gönderilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yürürlüğe giren düzenleme, numara taşıyacak vatandaşlar için önem arz ediyor. Düzenleme ile vatandaşın hat değişiklik süreci ile ilgili bilgi alma süreci iyileştirilmiş olacak.

Bir Yerden Tanıdık Geliyor: İranda Erişim Engeline Rağmen 45 Milyon Telegram Kullanıcısı Bulunuyor

İran İstatistik Merkezi, ülkede sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanım oranlarına yer verdiği bir rapor yayımladı. Devam eden erişim engellerinin ve yasakların İran halkının çeşitli sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarını kullanmalarını engelleyemediğini ortaya koyan rapor, devlet destekli yerli mesajlaşma uygulamalarının ise tercih edilmediğini gösterdi.