Yapay Zekâ ile Sahte Kimlikler ve Sesler Oluşturularak, Hiç Yaşanmamış Olaylar Gerçeğe Dönüştü!

ChatGPT gibi yapay zekâ hizmetleri furyası tam gaz devam ediyor. Yapay zekâ teknolojileri her ne kadar kullanıcılara kolaylık sağlasa da, sahip olduğu gücün getirdiği tehlikelerin pek farkında değiliz.

5.09.2023 01:00:18 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT gibi yapay zekâ hizmetleri furyası tam gaz devam ediyor. Yapay zekâ teknolojileri her ne kadar kullanıcılara kolaylık sağlasa da, sahip olduğu gücün getirdiği tehlikelerin pek farkında değiliz.

Bir geliştirici, ChatGPT gibi OpenAI destekli bir yapay zekâ makinesini kullanarak "dezenformasyon makinesi" geliştirdi. 'CounterCloud' adlı bu projenin tamamlanması yaklaşık olarak 2 ay sürdü ve maliyeti 400 dolardan daha az. Geliştirici, bu makineyi tanıttığında kitlesel propaganda yaratmanın maliyetinin ne kadar ucuz ve basit olabileceğinin altını çizdi. Makinenin amacı, sahte makaleler ve hatta tarihte yaşanmamış olayları büyük bir gerçeklikle yaşanmış gibi göstermek aslında.

Mayıs ayında Sputnik International haber sitesinde, ABD'nin dış politikasını sert bir şekilde eleştiren bir dizi tweet yayınlandı. Bu tweetler 'CounterCloud' isimli bir hesaptan paylaşıldı ve ABD'nin dış politikataki tutumunu eleştiren görüşler ve hatta makalelerden alıntılar içeriyordu. Hatta çeşitli haber siteleri ve sitedeki gazeteciler bile yapay zeka tarafından tasarlandı. Bu dezenformasyon makinesinin geliştiricisi 'NeaPaw' kullanıcı adıyla internette yer edindi ve bir siber güvenlik uzmanı olduğunu iddia ediyor.

NeaPaw, YouTube'ta bu projeyi neden ve nasıl oluşturduğunu anlattığı bir video yayınladı.

Yapay zekânın sahip olduğu gücü ve dezenformasyonun nasıl olağanüstü yerlere gidebileceğini görmek isteyen NeaPaw, sahte haber oluşturmanın aslında ne kadar basit ve tehlikeli olduğunu belirtiyor. ChatGPT ile karşıt görüşteki makaleleri oluşturma sürecini de anlatıyor. Aynı zamanda, aynı makalenin farklı tarz ve bakış açılarıyla hazırlandığını söylüyor.

Daha sonra yapay zekanın en alakalı içeriğe yanıt vermesi için denetleyici bir modül oluşturdu. Bu modül ile sahte makaleleri ve hatta fotoğrafları yorumlayan sahte ses dosyaları oluşturdular. Ayrıca sahte gazeteci profilleri ile haberlerin altına farklı yorumlar yazdırdılar. Ayrıca, bu dezenformasyon makinesine paylaşılan tweet'leri yeniden paylaşması ve beğenmesi için çeşitli komutlar verdiler. 

İLGİLİ HABER Microsoft, Yapay Zekânın İnsan gibi Düşünebilmesini Sağlayacak Yeni Eğitim Tekniğini Duyurdu

Geliştirici iki ay içinde, günün 24 saati boyunca sadece bu propagandayı sürdüren bir sisteme sahip oldu. NeaPaw, elindeki gücün farkında olacak ki, bu sistemi henüz herkesin erişimine açmadı. Çünkü bu sistemin kullanılmaya başlanması demek, büyük bir propaganda aracının kitlesel bir etki yaratacağı gerçeği demek. Ek olarak bunun sonunun nereye varacağı hiçbir şekilde bilinmiyor.

Ancak haberin başlangıcına eklediğimiz videoda NeaPaw, bu makinenin nasıl çalıştığını anlatıyor ve işlerin nasıl yürüdüğü konusunda halkı bilinçlendirmenin daha faydalı olacağını söylüyor.

İLGİLİ HABER Yapay Zekâlar Biz Söylemememize Rağmen Kaç Yaşında Olduğumuzu Nasıl Şıp Diye Anlayabiliyor?


Kaynak webtekno.com

 

PUBG Mobilea Galata Kulesi Geldi (29 Ekim Kutlamaları da Yolda!)

Mobil dünyanın en popüler oyunlarından birisi olan PUBG Mobile, yeni güncellemeyle birlikte önemli bir yeniliğe yer verdi. Battle-royale oyunu, Türkiye’nin en ikonik tarihi yapılarından birisi olan Galata Kulesi’ne ev sahipliği yapmaya başladı.

Dünya’dan 7,5 Milyar Işık Yılı Uzaklıkta Bulunan ‘Evrendeki En Parlak Nesnelerden Birinin’ Fotoğrafı Çekildi

Svetlana Jorstad'ın liderlik ettiği bir grup uzay bilimci, dikkat çekici bir gözleme imza attılar. Dünyanın dört bir yanından teleskopların oluşturduğu bir ağ olarak bilinen Event Horizon Telescope (EHT) projesinden faydalanarak, Dünya'dan yaklaşık 7,5 milyar ışık yılı uzakta bulunan NRAO 530 isimli bir kuasarın görüntülemeyi başardı.

Yalnız İyi Güldük: 2021 Yılının En Çok Kullanılan Emojileri Açıklandı

İlk olarak 1998 yılında Japonya’da ortaya çıkan, kişinin duygusunu sarı bir karakter üzerinde çizilen ifadelerle sanal ortama aktarmasına olanak sağlayan emojiler, günümüzde internet dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Birçok kişi emojilere karşı bir antipatiye sahip olsa da büyük bir çoğunluk, hatta açıklanan verilere göre internetteki insanların %92’si, emojilere bağlılığını sürdürüyor.