Ya Tutmazsa... Bir Sanatçı, Yüz Binlerce Dolarlık Lamborghini Aracını NFT Oluşturmak İçin Patlattı

Tüm dünyayı etkisi altına alan NFT (non-fungible token) çılgınlığı gün geçtikçe biraz daha akıl almaz bir hal almaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere NFT’ler yüz binlerce, hatta milyonlarca dolar karşılığında satılabiliyor. 

28.02.2022 05:15:12 tarihinde yayınlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan NFT (non-fungible token) çılgınlığı gün geçtikçe biraz daha akıl almaz bir hal almaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere NFT’ler yüz binlerce, hatta milyonlarca dolar karşılığında satılabiliyor. 

NFT furyasına kendisini biraz fazla kaptıran bir sanatçı da kendisine ait 2015 model Lamborghini Huracan’ınını NFT uğruna patlayıcılarla havaya uçurdu. İşlem için kaç adet patlayıcı kullanıldığı belirtilmezken, sanatçının patlama anında tüm parçaları yakın çekimde kaydettiği ve bu parçaları NFT olarak satacağı ifade edildi. 

SHL0MS isimli sanatçının, “en tatmin edici görselliği” elde etmek amacıyla oldukça çaba serf ettiği ve proje kapsamında toplamda 999 adet yavaş çekim video kaydedildiği belirtildi. Her biri kendine has bir NFT haline gelecek olan bu videoların 25 Şubat’ta başlayacak olan açık artırmada uçuk fiyatlara satılması halinde ise sanatçının, kaybettiği Lamborghini’sinden çok daha fazlasını kazanması muhtemel gibi duruyor. 

Bunun olması için SHL0MS’un yapması gereken tek şey, arabasını patlatarak elde ettiği NFT’lerine tanesi 230 dolar, yani 3179 TL'den satıcı bulabilmek. Açıkçası SHL0MS'un bu parayı verecek birileri bulmakta pek de zorlanacağını sanmıyoruz.

İLGİLİ HABER Twitterın NFT Özelliğini Eleştiren Elon Muskın, 1.5 Milyon Dolara NFT Aldığı İddia Edildi

Projenin tahmini satış fiyatının ne olacağı henüz meçhul; ancak NFT furyasının ne kadar büyüdüğü ve gördüğü ilgi göz önüne alındığında sanatçının kendisine rahatça daha üst model bir Lamborghini alabileceği söylenebilir. İlk çıktığı zamandan bu yana insanların oldukça ‘anlamsız’ denebilecek NFT’ler için ödedikleri para düşünüldüğünde eminiz ki patlamış bir Lamborghini’ye ait parçalara yüksek miktarda para ödeyecek birileri de olacaktır. 

 


Kaynak webtekno.com

 

Varlığını Kanıtlamak İçin 10 Yıldır Araştırılan Gezegenin Yıldıza Çarpmak Üzere Olduğu Keşfedildi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2009 yılında uzaya fırlattığı Kepler isimli teleskop, yörüngeye yerleştikten kısa bir süre bir gezegen keşfetmişti. Uzmanlar, tam 10 yıl boyunca bu gezegenin varlığını netleştirmek için uğraştılar. Nihayetinde de gezegen resmileşti ve "Kepler-1658b" olarak isimlendirildi. Ancak bu gezegenin ömrü kısa sürdü...

FBI, Hackerlardan Korunmak İçin Mutlaka Uymanız Gereken 10 Güvenlik Önlemini Paylaştı

Akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla dijital güvenliğimiz, her zamankinden biraz daha önemli olmaya başladı. Öyle ki 2022 yılında olmamıza rağmen bilgisayar korsanlarının çok basit tuzaklarına düşebiliyoruz. Bu durum kimi zaman bir sosyal medya platformundaki hesabımızı kaptırmamıza yol açarken kimi zaman paramızı kaybettiğimiz bile oluyor. Peki dijital güvenliği sağlamak ve bilgisayar korsanlarından korunmak için ne yapmak gerek?

Hayatın Neredeyse Her Alanında Bulunan ‘Analog’ Aslında Ne Demek, Dijital ile Arasında Ne Farklar Var?

Aklınıza gelen tüm elektronik cihazlar birbirine sinyal yollayarak çalışırlar. Bu sinyallerin yollanma nedeni veri aktarımıdır. Veri aktarımı deyince artık hepimiz aklına kodlarla oluşturulan sayısal veriler geliyor ancak analog olarak adlandırdığımız fiziksel veriler hala bizimle. Analog veriler fiziksel formdadır ve süreklidir. Bu açıdan baktığımız zaman analog sistemin aslında gerçek hayatın bir yansıması olduğunu görürüz.