Telefonunuzu Bilgisayar Mikrofonu Olarak Kullanmanızı Sağlayan Wo Mic Nedir, Nasıl Kullanılır?

Nedendir bilinmez, neredeyse hiçbir bilgisayarın kamera ve mikrofon performansı kimse için yeterli değildir. Daha önce buradaki yazımızda telefon kameranızı nasıl bir webcam olarak kullanabileceğinizi anlatmıştık. Wo Mic uygulamasıyla da telefon mikrofonunuzu bilgisayarınız için kullanabilirsiniz. Çünkü Wo Mic, pek çok farklı uygulamaya göre çok daha temiz bir ses aktarımı sağlar.

20.02.2022 05:45:16 tarihinde yayınlandı.

Nedendir bilinmez, neredeyse hiçbir bilgisayarın kamera ve mikrofon performansı kimse için yeterli değildir. Daha önce buradaki yazımızda telefon kameranızı nasıl bir webcam olarak kullanabileceğinizi anlatmıştık. Wo Mic uygulamasıyla da telefon mikrofonunuzu bilgisayarınız için kullanabilirsiniz. Çünkü Wo Mic, pek çok farklı uygulamaya göre çok daha temiz bir ses aktarımı sağlar.

Wo Mic uygulaması ile telefonunuzu bilgisayar mikrofonu olarak kullanmak oldukça verimli çünkü pek çok akıllı telefon mikrofonu, profesyonel kayıt yapabilecek kadar güçlüdür. Harici bir mikrofon satın alıp tonla para harcamak yerine bu tür bir uygulama ile telefon mikrofonunuzu kullanabilirsiniz. Gelin Wo Mic nedir, nasıl kullanılır yakından bakalım ve uygulama hakkında bilmeniz gerekenleri görelim.

Wo Mic, akıllı telefonunuzun dahili mikrofonunu ya da akıllı telefonunuza bağlayarak kullanabileceğiniz mikrofona sahip farklı aygıtları bilgisayar mikrofonu olarak kullanmanızı sağlayan tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Wo Mic kullanabilmek için hem bilgisayarınıza hem de akıllı telefonunuza bir uygulama indirmeniz gerekiyor.

Wo Mic, akıllı telefon mikrofonunuzu kablolu ya da kablosuz olarak bilgisayarınız üzerinden kullanmanızı sağlar. Skype, Zoom ve diğer görüntülü konuşma uygulamalarıyla uyumlu çalışır. Güçlü bir telefon mikrofonunuz varsa Wo Mic ile bilgisayarınız üzerinden ses kaydı alabilirsiniz. 

Sesli video kayıtları için de Wo Mic uygulamasını kullanabilirsiniz. Çoğu video üreticisi görüntüyü ayrı, sesi ayrı kaydeder ve sonra birleştirir. Wo Mic uygulaması ile telefon mikrofonunuzu bilgisayarınız üzerinden kullanabildiğiniz için senkronize olarak aynı görüntü kaydı üzerine sesi de kaydedebilirsiniz. Wo Mic, Twitch gibi canlı yayın platformlarında da başarılı bir şekilde çalışır. 

Wo Mic uygulaması ile akıllı telefon mikrofonunuzu bilgisayar mikrofonu olarak kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Hem masaüstü hem de mobil uygulamayı kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, her iki cihazda da aynı bağlantı türünü seçmektir.

Wo Mic uygulaması ile telefon mikrofonunuzu kablolu ya da kablosuz olarak bilgisayar mikrofonu olarak kullanabilirsiniz. Kablosuz bağlantı, Wi-Fi ağı ve bluetooth üzerinden sağlanır. Bu nedenle her iki cihazın da aynı ağa bağlandığından emin olun. Kablolu bağlantı ise akıllı telefonunuzun USB kablosunun bilgisayarınıza bağlanması ile gerçekleşir.

Mikrofon modu seçmek de son derece önemlidir. Karşınıza çıkan ilk seçenek, akıllı telefonunuzun dahili mikrofonu olacaktır. Diğer seçenekler ise telefona bağladığınız aygıta göre değişir. Örneğin kulaklıklı bir mikrofon kullanmak istiyorsanız o aygıtı seçmelisiniz. Zaten bağlandığınız zaman hangi aygıtın sizin olduğunu anlayacaksınız.

Bazı Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Wo Mic uygulaması direkt olarak çalışmayabilir. Böyle bir durumda Aygıt Yönetici sayfası üzerinden Wo Mic uygulamasını kontrol edin. Ses ayarlarını açarak kullanmakta olduğunuz mikrofon olarak Wo Mic seçeneğini tercih edin. Çoğu durumda bu iki işlem sorunu çözecektir.


Kaynak webtekno.com

 

Valve Duyurdu: Counter-Strike 2 Resmen Geliyor!

Geçtiğimiz günlerde, Counter Strike serisinin hayranlarının kalbini sıkıştıran bir gelişme yaşanmıştı. Oyun devi Valve’ın CS2 ismini tescillediği görülmüştü. Bugün ise beklenen gerçekleşti.

Türkiyeye Karşı da Kullanılan İsrailli Casus Yazılım Pegasusun İsrail Vatandaşlarını da İzlediği İddia Edildi

İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen ve zaman zaman gündeme bomba gibi düşen casus yazılım Pegasus ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail ekonomi gazetesi Catalist'te yer alan bir habere göre İsrail polisi, söz konusu casus yazılımı hiçbir mahkeme kararı ya da denetleme olmadan kullandı. İddialara göre kolluk kuvvetleri, 2013 yılında uygulamayı satın alıp, ülkedeki muhalif grupları, devlet görevlilerini ve hatta bazı iş insanlarını bile takip etti.

WhatsApptan Dedikodu Gruplarını Tedirgin Edecek Özellik: Görüşmelere Sonradan Katılmak Artık Mümkün

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirecek yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu özellik, kullanıcıların bir gruptaki görüntülü ya da sesli görüşmelere sonradan dahil olabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar şimdiye kadar, kaçırdıkları bir görüşme davetine sonradan katılamıyorlardı.

Google Fotoğraflar Kullanıcıları Dikkat: Milyonlarca Kişide Fotoğraf Bozulma Sorunu Yaşanıyor, Peki Sorun Nasıl Çözülür?

Eski, fiziksel fotoğraflara baktığımızda sararmalar, solmalar, yerine göre fotoğrafta bozulmalar gibi etkiler görebiliyoruz. Bu türden bozulmaların normal şartlar altında dijital olarak saklanmış fotoğraflarda olması beklenmiyor. Google Fotoğraflar'da yer alan bazı eski fotoğraflar ise sanki dijital ortamda değil de yıllardır güneş alan bir vitrinde beklemiş gibi bozulmalarla karşımıza çıkıyor.