Teknoloji Şirketleri Her Yıl Milyonlarca Geri Dönüştürülebilir Depolama Cihazını Yok Ediyor: Çevreye Zararı Çok Büyük!

Depolama birimi denince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Muhtemelen USB’ler, HDD’ler veya SSD’ler değil mi? Financial Times’ın ortaya çıkardığı yeni bir bilgiye göre teknoloji şirketleri, her yıl bu depolama birimlerini yok ediyorlar.

12.10.2022 08:30:25 tarihinde yayınlandı.

Depolama birimi denince aklınıza ilk olarak ne geliyor? Muhtemelen USB’ler, HDD’ler veya SSD’ler değil mi? Financial Times’ın ortaya çıkardığı yeni bir bilgiye göre teknoloji şirketleri, her yıl bu depolama birimlerini yok ediyorlar.

Üstelik bunu, bu birimleri geri dönüştürebilme imkanları varken yapıyorlar. Peki neden teknoloji şirketleri, her yıl milyonlarca depolama birimini yok ediyorlar? Gelin olayın detaylarına hep beraber göz atalım.

Amazon, Microsoft ve Google gibi teknoloji şirketleri, depolama donanımlarını her dört veya beş yılda bir yenilerler. Buna bir de bankalar, polis departmanları ve devlet kurumları dahil olunca her yıl yaklaşık on milyonlarca depolama cihazı yok ediliyor. Bunun nedeni ise aslında çok basit: Ufacık bile olsa bir verinin sızma ihtimali ve bunun yasal sonuçları.

Daha geçtiğimi ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD’li bir yatırım bankası olan Morgan Stanley'e binlerce sabit diski açık artırmaya çıkardığı ve milyonlarca müşterinin verilerini ifşa ettiği için 35 milyon dolar para cezası verdi. Sızıntı nedeniyle herhangi bir müşterinin zarar gördüğüne dair bir belirti olmasa da birçok şirket, özellikle de bulut hizmetleri işletenler kesinlikle benzer bir durumu yaşamak istemiyor.

İLGİLİ HABER Rusya'da Büyük Veri Depolama Krizi: Bulut Sağlayıcıların Rusya'dan Çekilmesi Sonrası, Ülkenin İki Aylık Depolama Alanı Kaldı

Bu yüzden depolama birimleri geri dönüştürülmüyor, bunun yerine yenileniyor. Bazılarınız geri dönüştürmenin çevre için daha iyi olacağını düşünebilir, ki haklı düşünmüş olursunuz. Ancak maalesef devlet kurumları ve teknoloji şirketleri karbon ayak izine veya çevreye değil işin yasal boyutuna odaklanmış durumda. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Kaynak webtekno.com

 

Tarihin İlk Android Telefonu 14 Yaşında: İşte HTC Dreamin Bugün Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Çoğu insan için -haklı sebeplerle- ilk akıllı telefon iPhone'dur, çünkü daha öncesinde yaygın şekilde üretimi ve satışı yapılan bir akıllı telefon yoktu. 1990'lı yıllarda denemeler yapılsa da iPhone gelene dek, piyasa hareketlenmemişti. Ancak kendisinden yaklaşık 1 yıl sonra, akıllı telefon dünyasındaki asıl devrim yaşanmış oldu: Android. 

Dünyanın En Popüler Fast Food Ürünlerinden Hamburger Nasıl Ortaya Çıktı, İlk Hamburgeri Kim Yaptı?

Kimisi beğeniyor, kimisi ise beğenmiyor. Ama bu kesin ve net bir şekilde biliniyor ki, Hamburger dünya genelinde en çok tüketilen fast food çeşitlerinin başında geliyor. Hatta, ülkemizde bile oldukça fazla tüketiliyor ve çoğu zaman tercih edilen bir yiyecek olarak biliniyor. Bir AVM’ye gittiğinizde veya insanların sıklıkla tercih ettiği kalabalık bölgelerde Burger King gibi büyük hamburgercileri görmeniz mümkün. Peki günümüzde bu kadar popüler olan hamburger nasıl ortaya çıktı diye merak ediyorsanız, sizler için tüm detaylarıyla birlikte anlattık.

Microsoft, Googleın Tahtını Sallayan Bingin Soru Sınırını Yine Artırdı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, bundan kısa bir süre önce arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmişti. Ancak bu entegrasyon, ilk aşamada bazı sorunlara yol açtı. Kullanıcıların geri bildirimlerine göre Bing'in ChatGPT'si soru sayısı çoğaldıkça saçmalamaya başlıyordu. Hal böyle olunca da Microsoft, kullanıcıların ChatGPT kullanmalarına sınır getirdi.