Sosyal Medyada Son Zamanlarda Sıkça Görülen Dolandırıcılık Yöntemlerini Anlattık: Dikkatli Olmanızda Fayda Var!

Yerli dolandırıcılarımız yetmezmiş gibi şimdi birçok insanın başı yabancı ülkelerden gelen dolandırıcı mesajlarıyla dertte. Özellikle sosyal medya platformları üzerinden kurbanlarını hedef alan dolandırıcılar, akla hayale gelmesi çok zor olan yöntemleri kullanarak insanları tuzağa düşürüyor.

8.10.2023 12:45:06 tarihinde yayınlandı.

Yerli dolandırıcılarımız yetmezmiş gibi şimdi birçok insanın başı yabancı ülkelerden gelen dolandırıcı mesajlarıyla dertte. Özellikle sosyal medya platformları üzerinden kurbanlarını hedef alan dolandırıcılar, akla hayale gelmesi çok zor olan yöntemleri kullanarak insanları tuzağa düşürüyor.

Şimdiden uyarımızı yapalım ki tanımadığınız numaralardan veya hesaplardan gelen linklere kesinlikle tıklamayın!

Genelde evde uzaktan çalışarak günlük 1500 TL'ye kadar para imkânı sunduğunu söyleyen yabancı dolandırıcılar, eminiz ki birçok kişiyi bugüne dek dolandırmıştır.

Aslında tahmin edebileceğiniz üzere tabii ki de böyle bir şey yok, üstelik bu tür yabancı numaralardan gelen görüntülü arama ve mesajlar da insana "Bunlar bizim numaramızı nereden buluyor?" diye pek çok kez düşündürtmüştür. Numaralarımız dahi güvende değilken kim bilir başka hangi bilgilerimiz var ellerinde...

İLGİLİ HABER Rastgele Doğrulama SMSi Yağmuru Başladı: İşte Bir Veri Sızıntısıyla Daha Karşı Karşıyayız Dedirten Olayın Detayları

Bu mesajlardan sonra internette etkileşim için satılan botların nereden geldiğine anlam verebiliyoruz. Birçok insanı bu tür iş vaatleriyle kandırarak etkileşim kastıran bu numaralar, günün sonunda size herhangi bir ücret ödemiyor.

Biz tabii ki bu linklere tıklamadık çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi bu linklere tıklamak bütün bilgilerinizi karşı tarafın eline geçirebilir!

+220 kodu Afrika kıtasında bulunan Gambiya adında bir ülkeye ait, Gambiya'daki insanlar nasıl oluyor da bizim numaralarımıza erişim sağlayabiliyor hâlâ anlamış değiliz... Ancak bu tür numaralardan link göndermelerinin sebebi, sizi dolandırmak için yaptıkları kaçınılmaz bir gerçek.


Kaynak webtekno.com

 

Güney Kore’nin İlk Yerli Roketi ‘Nuri’ Yörüngeye Fırlatıldı (Sonu Kötü Bitti)

Bugüne dek daha çok teknoloji şirketleri sayesinde haberlerimize konu olan Güney Kore, bu kez uzay sektörü ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeyle karşımızda. Hükümet, bir süredir üzerinde çalıştığı yerli roket "Nuri"yi geçtiğimiz saatlerde resmen uzaya fırlattı. Ancak bu fırlatma, ne yazık ki başarısız oldu. Nuri, Korecede "Dünya" anlamına geliyordu.

Apple, Kullanıcı Gizliliğini İhlal Eden Bir İyileştirme Sorunu İçin Güncelleme Yayınladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın son işletim sistemi iOS 15'te pek çok kullanıcıyı rahatsız eden bir sorun yaşanmıştı. iPhone'larını güncelleyen kullanıcılar, Siri ve Dikte özelliğinin geliştirilmesinde kullanılacak ses kayıtlarının otomatik olarak Apple'a gönderilmeye başladığını gördüler. Yani kullanıcılar, iOS 14'te Apple'a veri göndermeyi kapatmış olsalar bile istemsizce ses kayıtlarını göndermişlerdi. Apple, bu sorunun ortaya çıkmasıyla Siri ve Dikte'nin iyileştirilmesi için izinler dışında gönderilen kayıtların tamamını sildiğini duyurdu.

Robotlar Dünyayı Ele Geçirecek Komplo Teorileri Gerçek mi Oluyor: Ünlü Yapay Zeka Uzmanından Korkutucu Açıklama

Robot teknolojisinden günümüzde birçok alanda yardım alıyoruz. Japonya’da bir restorana girdiğinizde şakalar yapan bir robot tarafından siparişinizin alındığını ya da başka bir robotun corona virüsüyle mücadelede yardımcı olduğunu görebilirsiniz. Robotların her alanda kullanılması ve gittikçe sayılarının artmasıysa bazılarımızı korkutuyor olabilir. 

Bunu Nasıl Başka Ülkeye Kaptırdık: Bilim İnsanı, "James Webbten Yeni Görüntü" Diye Sucuk Fotoğrafı Paylaşıp Takipçilerini Trolledi

James Webb Uzay Teleskobu, bugüne kadar çekilen en net galaksi fotoğraflarını Dünya ile paylaştığı günden beri internetin yeni şaka malzemesi olmaya devam ediyor. Fakat öyle görünüyor ki bu durum, sadece internette değil, bilim insanları arasında da yapılıyor. Zira yakın zamanda sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir bilim insanı, bu şakalara katılarak tüm interneti kandırmayı başardı.