Sosyal Medya Devleri Müslüman Düşmanlığına Sessiz: Yüzde 90 Görmezden Geliniyor

Sosyal medya kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve bu da platformlarda paylaşılan bilgilerin doğruluğunu da insanların tavırlarını da tartışmaya açıyor. Yapılan yeni bir araştırma ise sosyal medya platformlarının islamofobik paylaşımlar karşısında sessiz kalmaya başladığını gözler önüne seriyor. 

7.05.2022 06:15:13 tarihinde yayınlandı.

Sosyal medya kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve bu da platformlarda paylaşılan bilgilerin doğruluğunu da insanların tavırlarını da tartışmaya açıyor. Yapılan yeni bir araştırma ise sosyal medya platformlarının islamofobik paylaşımlar karşısında sessiz kalmaya başladığını gözler önüne seriyor. 

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak karşımıza çıkan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalarda, özellikle de nefret içerikli paylaşımlara odaklanıldı. Ortaya çıkan sonuç ise oldukça dikkat çekiciydi. Öyle ki sosyal medya platformlarının yöneticileri, islamofobik paylaşımlar karşısında neredeyse hiçbir şey yapmıyorlar...

CCDH tarafından yapılan araştırmaya göre sosyal medyada paylaşılan 10 islamofobik paylaşımdan yalnızca 1 tanesi için işlem yapılıyor. Grubun kurucusu olan Imran Ahmed, bunun oldukça rahatsız edici bir durum olduğunu belirtiyor. Paylaşımlarla ilgili de konuşan Ahmed, geçtiğimiz yıllarda Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen cami saldırısının bazı gruplarda bugün bile yüceltildiğini ifade ediyor. Bununla birlikte sosyal medyada dolaşmaya devam eden islamofobik paylaşımlar genel olarak çok tehlikeli komplo teorileri ve aşırı nefret odaklı içeriklerden oluşuyor.

İLGİLİ HABER 7 Yaşındaki Bir Çocuğun "Ben Neyim?" Şiiri Sosyal Medyada Viral Oldu: Şarkıcı Ufuk Beydemir Bestesini Yaptı

Imran Ahmed, yaptıkları araştırmaya rağmen sosyal medya platformlarından etkili bir dönüş alamadıklarını söylüyor. Twitter ve YouTube gibi platformlarla görüştüklerinden bahseden CCDH kurucusu, daha çok geçiştirici cevaplar aldıklarını belirtiyor. Öte yandan Imran Ahmed, nefretin yalnızca şeklinin değiştiğini, Twitter'da islamofobik yazılar, YouTube'da ise videolar bulunduğunu ifade ediyor. Peki bu sorun nasıl çözülecek? İşte bunu kimse bilmiyor...


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyenin Uzay Planlarına Dair Yeni Açıklama: Uzaya Gönderilecek Kişinin Seçilmesi İçin Çalışmalar Yakında Başlıyor

Türkiye, son zamanlarda uzay konusundaki planları ve bu hususta attığı adımlarıyla sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıl şubat ayında açıklanan Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye’nin uzay hedeflerine dair 10 adım belirlenmiş; bu hedeflerden ilkinin ise Cumhuriyet’in ilanının 100. yılında, yani 2023’te Ay’a sert iniş yapmak olduğu belirtilmişti. 

Makinelerin İnsanlara Ait Görevleri Yapabilmesini Sağlayan Yapay Zeka (AI) Nedir? İşte Dünden Bugüne Yapay Zekanın Gelişimi

Bir simülasyonun içinde mi yaşıyoruz? Biz kimiz? İnsan beyni gerçekten yenilmez midir? Herkes bu tip soruları mutlaka hayatın bir noktasında kendine sormuştur. Matrix filmini izlemiş ya da en azından duymuşsunuzdur. Şimdi bir Matrix içinde yaşadığınızı hayal edin, tamamen kodlardan oluşan bir dünya içinde yaşadığınızın farkına varır mıydınız?

Uzayda İsyan: Yeni Bir Araştırmaya Göre Mars’ta Kurulan Koloniler Bağımsız Hareket Edebilir

Uzay yarışının hiç olmadığı kadar hız kazandığı bu dönemde yeni bir araştırma Mars’ta kurulacak koloniler hakkında ilgi çekici bir iddiada bulunuyor. Rusya’da yapılan ve ‘Project Sirius’ olarak adlandırılan araştırmada yer alan ekibin 120 gün boyunca ‘koloni’ şartları altındaki davranışları ve karar verme yöntemleri incelendi. ‘İniş operasyonları’ ve ekibin yaşam alanı olacak ‘basınçlı odalar’ gibi Mars görevinin parçaları da testte yer aldı. Fakat asıl araştırılan konu; görev ekibinin görev kontrol merkezi ile olan iletişimiydi.