RGB Işıklarıyla Ben Oyuncular İçin Üretildim Diyen Kulaklık: EKSA E1000[İNCELEME]

Yeni bir oyuncu kulaklığı almaya hazırlandığınızda pek çok önemli parametre vardır. Bu parametreler arasında ilk sırada ses kalitesi gelir. Elbette ses kasmanızın mümkün olmadığı bir kulaklık çok da oyuncu kulaklığı olmaz. Bundan sonra kulaklığın mikrofonu ve elbette tasarımı çok önemlidir. 

30.08.2022 02:00:28 tarihinde yayınlandı.

Yeni bir oyuncu kulaklığı almaya hazırlandığınızda pek çok önemli parametre vardır. Bu parametreler arasında ilk sırada ses kalitesi gelir. Elbette ses kasmanızın mümkün olmadığı bir kulaklık çok da oyuncu kulaklığı olmaz. Bundan sonra kulaklığın mikrofonu ve elbette tasarımı çok önemlidir. 

Ne dersek diyelim, biz oyuncular RGB aydınlatmayı seviyoruz. Biz oyun oynarken kulaklığımızın yanında yer alan bir RGB aydınlatma nedense hoşumuza gidiyor. Bugün sizlere başarılı RGB ışıklandırması ve beklentilerin üzerindeki ses kalitesine sahip oyuncu kulaklığı EKSA E1000'i inceleyeceğiz. 

USB ile PC, PS5, PS4 gibi cihazlara bağlayabileceğiniz EKSA E1000, 50 mm sürücülerle geliyor. 118 dB frekansa sahip kulaklığın son derece kaliteli bir örgü kablosu bulunuyor. Bununla birlikte 42 dB'lik mikrofon hassasiyeti bulunan kulaklığın teknik özellikler bakımından yeterli olacağını söyleyebilirim.

EKSA'nın RGB aydınlatmalı oyuncu kulaklığı E1000'in ses kalitesine baktığımızda karşımıza yeterli seviyelerde bir kulaklık çıkıyor. Kulaklığın ses kalitesini iki farklı alan üzerinden incelemek gerekiyor. Bunlardan ilki elbette kulaklığın asıl amacı olan oyun sesleri üzerine olacak. Sonrasında ise müzik, film gibi diğer seslerde nasıl bir performans sunduğuna bakacağız. 

EKSA E1000'i CS:GO, PUBG gibi ses kasmanın önemli olduğu oyunlarda inceleme fırsatı buldum. 7.1 Surround ses sistemine sahip kulaklık, rekabetçi oyunlarda beklentilerinizi karşılıyor. Düşman ayak seslerinden bombanın nereye düştüğüne kadar her sesi doğru noktalarda algılayabiliyorsunuz. 

EKSA E1000'in müzik dinlerken sunduğu performansa baktığımızda ise temel gereksinimleri son derece iyi sağladığını gördüm. Ucuz kulaklıklarda gördüğümüz bazı dip seslerin gelmeme sorunu genel olarak E1000'de görülmüyor. İşi müzik olan kulaklıklara göre bir tık daha az hassasiyete sahip olsa da frekans tepkisinin beklentimin üstünde olduğunu söyleyebilirim. 

Bir oyuncu kulaklığı satın alıyorsanız aldığınız ses kalitesi kadar mikrofondan karşıya gönderdiğiniz ses de önemli. Kulaklığın mikrofonu özellikle oyun oynarken arkadaşınızla konuşmanız için yeterli. Arkada ince bir dip ses bıraksa da sesinizi karşı tarafa net bir şekilde iletebilen EKSA E1000'in mikrofonunun nasıl bir ses verdiğini aşağıdaki videodan da dinleyebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Android ve iPhone’da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Can sıkıcı bir tartışma sonrası bir anlık sinirle ya da yanlış bir parmak hareketi ile Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızdaki SMS mesajlarını ya da WhatsApp mesajlarını silmiş olabilirsiniz. Bu mesajları silmiş olmanız onları sonsuza kadar kaybettiğiniz anlamına gelmiyor. Eğer doğru yedekleme işlemini daha önce yaptıysanız silinen mesajları geri getirme işlemi de mümkündür.

Türk Telekomun Oyuncular İçin Geliştirdiği GAMEON Projesi Tanıtıldı: Oyunculara Özel Kampanyalar Yapılacak

Türkiye’deki oyun ve E-spor sektörü, her ne kadar yıllardır var olan bir şey olsa da hâlâ emekleme aşamalarında. Hatta geriye gidiyor demek bile mümkün zira ülkemizde uzun yıllardır yer alan Riot Games’in İstanbul/Ataşehir’de bulunan Riot E-Spor Sahnesi geçtiğimiz sene kapatılmıştı. Ülkemizde çok fazla oyuncusu bulunan Valorant’ın resmi Türkiye ligi bile daha yeni kuruldu.

Telefonların Hızını İki Katına Çıkaracak UFS 4.0 Duyuruldu!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yarı iletken birimi, çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, yeni nesil depolama standardı "UFS 4.0" duyuruldu. Bu duyuru, özellikle de akıllı telefonlar için yeni bir devrin başlamakta olduğu anlamına geliyor. Peki UFS 4.0 neler sunuyor ve son standart olarak bilinen UFS 3.1 ile kıyaslandığında gerçekten avantajlı mı?