Pathfinder’ın Yayıncısı Paizo, Oyunlarında Yapay Zekâ Kullanımını Yasakladı

Yapay zekâ modellerinin hızla yaygınlaşması ve sanat alanında sıkça kullanılmaya başlanması pek çok sanatçının ve içerik üreticisinin tepki göstermesine neden olmuştu. İnternette “Yapay Zekâ Tasarımlarına Hayır” kampanyaları düzenlenirken, bazı şirketlerse yapay zekâyı yasaklamaya başladı.

3.03.2023 10:30:20 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekâ modellerinin hızla yaygınlaşması ve sanat alanında sıkça kullanılmaya başlanması pek çok sanatçının ve içerik üreticisinin tepki göstermesine neden olmuştu. İnternette “Yapay Zekâ Tasarımlarına Hayır” kampanyaları düzenlenirken, bazı şirketlerse yapay zekâyı yasaklamaya başladı.

Dünyanın en ünlü masa üstü rol yapma (TTRPG) oyunlarından olan Pathfinder ve Starfinder’ın yayıncısı olan Paizo, bugün Twitter hesabından açıklama yaparak yapay zekâya karşı duruşunu net bir şekilde ifade etti.

Pathfinder, Starfinder ve bu oyunların baz alındığı TTRPG’lerin yayın haklarını üstlenen Paizo, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında oyunların topluluk marketlerindeki yapay zekâ desteğiyle hazırlanan hikâye ve görsellerin kalıcı olarak yasaklandığını belirtti.

Şirket açıklamasında “Şirketi 2002 yılında kurduğumuzdan beri Paizo, sayısız ‘geleneksel’ tasarımcıyı ve hikâye yazarını desteklemesiyle ünlendi. Hatta bu tasarımcı ve yazarlardan bazıları yeni projelerimizde görev bile aldı. Yapay zekâ destekli sanat eserlerinin oluşturduğu etik ve legal karmaşanın farkındayız ve topluıluğumuzdaki emektar bireyleri desteklemek adına bu teknolojiye Paizo’da karşıyız” ifadelerini kullandı.

Paizo’nun Pathfinder ve Starfinder oyunları, her ne kadar masaüstü oyunlar olsa da bu oyunların devasa toplulukları mevcut ve topluluğun pek çok üyesi oyunlar için farklı hikayeler, çizimler ve görsel tasarımlar üreterek bunları ücretsiz ya da uygun fiyatlara satışa sunuyor.

İLGİLİ HABER Kendi ChatGPT Uygulamanızı Geliştirebilirsiniz: API, Herkese Açık Olarak Yayınlandı

Paizo’nun bu kararı TTRPG topluluğundansa büyük destek gördü. Paizo’nun başlattığı bu hareketse çok yakında önce masüstü RPG daha sonra da tüm oyun dünyasındaki şirketlerin yavaş yavaş yapay zekâ destekli tasarımları yasaklamasına neden olabilir.


Kaynak webtekno.com

 

Snapchat, İçerik Üreticilerinin Cebini Dolduracak Bir Reklam Özelliği Test Ediyor: Gelirler Kırışılacak

Bir dönem sosyal medya platformları arasında büyük bir yükseliş yakalayan Snapchat, zamanla kaybettiği popülerliği son zamanlarda artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda kullanıcı sayısında Twitter’ı bile sollayan platform, bu kez içerik üreticileri için yeni bir gelir kapısı olacak, normal kullanıcılarıysa sinir edebilecek bir özellikle karşımıza geldi.

Instagram, Bugüne Kadarki En Kısıtlayıcı Filtresini Yayınladı: Genç Kullanıcılar, Neredeyse Hiç Hassas İçerik Görmeyecek

18 yaş altı kullanıcıların deneyimini olabildiğince güvenli hale getirmek isteyen Instagram, daha önce test ettiği yaş doğrulama seçeneklerini paylaşmıştı. Şirket, bugünse özellikle daha küçük yaştaki kullanıcılar için gösterilecek içerikleri filtreleyecek özelliğini duyurdu. Bu özellik, Instagram’ın bugüne kadarki en sınırlayıcı filtresi oldu.

Call of Duty Modern Warfare 2 İnceleme: Gerçekten 1500 TL Verip Almaya Değer mi?

2003 yılından beri düzenli olarak yeni oyunuyla çıkış yapan Call of Duty serisi oldukça köklü bir geçmişe sahip. Genel olarak serinin her çıkış yapan oyununda oyuncular önce hikaye modunu bitiriyor ve senenin geri kalanını multiplayer modunda geçiriyorlar. Oyunun konsollarda yoğun satışının en büyük sebebi kesinlikle multiplayer modu.