Oyun Fiyatlarının Zamlanmasıyla Yıldızı Bir Anda Parlayan Steam Key Siteleri Yasal mı?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada korsan oyun indirme konusu tartışmaya dönmüştü. Kimileri ekonomik durumdan dolayı korsan oyun indirmeyi suç olarak görmüyorken kimileri de ekonomik durum fark etmeksizin korsan oyun korsan oyundur diyerek tepki gösteriyordu. Bunun en büyük sebebi elbette oyun fiyatlarının akılalmaz derecede artması.

9.09.2023 00:15:16 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada korsan oyun indirme konusu tartışmaya dönmüştü. Kimileri ekonomik durumdan dolayı korsan oyun indirmeyi suç olarak görmüyorken kimileri de ekonomik durum fark etmeksizin korsan oyun korsan oyundur diyerek tepki gösteriyordu. Bunun en büyük sebebi elbette oyun fiyatlarının akılalmaz derecede artması.

Bu elbette farklı bir içeriğin tartışma konusu. Bizim odağımızdaki asıl konu, zamlanan oyun fiyatlarından dolayı bir anda popülerleşen CD Key satıcıları. Bu sitelerden aldığınız kodlarla Steam’deki fiyatına göre çok çok ucuza aldığınız oyunları yine Steam kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.

G2A ve Kinguin gibi siteler pazar yeri olarak görülebilir. Yani birden fazla satıcı gelip burada key’lerini (anahtarlarını) satabilir. Öte yandan bazı siteler de sadece kendi key’lerini satar. Perakendecilik canlı kalsın diye Valve, farklı satıcılara Steam Key satışı imkânı verir. Önceden belirli bir miktar olmamasına karşın şimdi bu key’leri oyun başı 5.000 adetle sınırladığını biliyoruz.

5.000 adet key’in ardından gelenler ise incelemeden geçirilerek onaylanıyor veya onaylanmıyor. Yani şirketin buna yönelik aldığı önlemler var. Fakat Valve, sizin pahalıya oyun almanızı istediğinden değil; en başta dolandırıcılık ve çalıntı kart durumlarının önüne geçmek için bunu yapıyor.

Belirtmek gerekiyor ki key satışı illegal değil. Dediğimiz gibi Valve da bir noktaya kadar bunu destekliyor. Fakat bu key’leri satan kişiler geliştiriciler değiller. Eğer güvenilir bir firmadan alışveriş yapmıyorsanız o key’in elinize geçiş sürecini bilmeniz imkânsızdır. Daha önce çalınan kredi kartlarıyla bu satışların gerçekleştirildiği görülmüştü.

Doğrulandıkları sürece Steam key’leri satan internet sitelerine güvenebilirsiniz. Bu yerler direkt geliştiricilerden veya geliştiricilere bağlı doğrulanmış satıcılardan/dağıtımcılardan key’leri satın alır. 

Zira bu satıcılar belki kısa belki de uzun zaman aralığında raporlandığında, hiç haberiniz olmadan sizin anahtarınız da iptal edilebilir. Özellikle de söz konusu anahtarların çalındığı veya yasa dışı yollardan satıldığı fark edildiğinde geliştiriciler, bu anahtarları bulabiliyor ve Steam destek vasıtasıyla anahtarların iptal edilmesini talep edebiliyor.

Bu sebeple Steam anahtarı alırken satın aldığınız yerin veya pazar yerinden alıyorsanız satın aldığınız kişinin güvenilir ve onaylı olup olmadığına dikkat edin. Dediğimiz gibi key satılması yasa dışı değil, fakat satıcının onaylı olup olmaması ve key’in nasıl elde edildiği kilit rol oynuyor.

İLGİLİ HABER Korsan Oyun mu Yoksa Orijinal Oyun mu? Tartışması Sosyal Medyayı Yine Karıştırdı: İşte Paylaşımlar


Kaynak webtekno.com

 

Bu Hafta Sonu 3 Yeni Assassins Creed Oyunu Tanıtılacağı İddia Edildi

Geçtiğimiz hafta yepyeni Assassin’s Creed oyununun birçok detayının ortaya çıkmasıyla gündeme gelen Ubisoft, bugün çok daha büyük bir haberle karşımıza geldi. Sektör kaynaklarının edindiği bilgilere göre Ubisoft, normalde sadece yeni 'Assassin’s Creed Mirage’ oyununu tanıtacağı etkinlikte birden fazla Assassin’s Creed oyunu duyuracak.

Tom Cruiseun Ürkütücü Deepfake Videosunun Yaratıcısından Açıklama: Endişeye Gerek Yok

Deepfake videolar günden güne gösterdiği gelişim ile her geçen gün daha tedirgin edici hale geliyor. Giderek daha gerçekçi görünen bu videolar, pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Haklı olarak, kişinin gerçek olmadığı ama artık neredeyse gerçek gibi göründüğü videoların ortaya çıkarabileceği sorunları düşünmeden edemiyoruz. Özellikle siyasi figürlerle ya da ünlü isimlerle ilgili ortaya atılacak asılsız iddiaları destekleyen ve gerçek gibi görünebilen deepfake videoları ihtimali sık sık gündemi meşgul ediyor.

Twitter’dan Rus Medyası Hakkında Yeni Karar: Tweetlerde Uyarı Görünecek

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yankıları sosyal medyada hâlâ devam ediyor. Pek çok şirket Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Dün Apple tarafından yapılan bir açıklamayla Rusya’daki Apple ürünlerinin satışlarının durdulduğu ve bazı hizmetlerin kullanılamayacağı açıklanmıştı. Electronic Arts’ın da yaptırım uygulamasının üzerine Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Federov, dünyadaki tüm oyun ve e-spor şirketlerine bir çağrıda bulunmuştu.

1 Hafta Boyunca Google ve YouTube Yerine Sadece TikTok Kullandık: İşte Deneyimlerimiz

2014 yılında hayatımıza giren Musical.ly, her ne kadar “şarkılara kendi kliplerinizi” çekebileceğiniz bir sosyal medya olarak tasarlansa da son dönemlerinde insanların ‘challenge’lar yaptığı ve dans videolarını yüklediği bir platform haline gelmişti. Daha sonra bu platform kelimenin tam anlamıyla şekil değiştirerek 2016 yılında TikTok adıyla kullanıma sunulmuştu.

EA, Gözünü Cüzdanımıza Dikti: Oyun Tarzınıza Göre ‘Ücretli’ İçerik ve Reklam Gösterecek Sistemin Patentini Aldı

EA Games’in paraya ne kadar paraya aç bir şirket olduğu gerçeği oyun camiası arasında bir şaka haline geldi. Oyuncular, gerek FIFA Ultimate Team gerek Battlefield Battle Pack gerekse Star Wars Battlefront olsun yıllardır EA Games’in oyunlarındaki oyun içi alışveriş sistemiyle alay ediyorlar. Ancak bu sefer EA gerçekten gözünü cüzdanlarımıza dikmiş gibi görünüyor.