OpenAI, Minecraft Oynaması İçin Bir Yapay Zeka Eğitti

Özellikle yazılan cümleleri görsellere dönüştüren Dall-E ile dikkatleri üzerine çeken OpenAI’ın çok sayıda yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli projesi bulunuyor. Bu projelerden birinde yapay zeka, internetteki oynanış videolarını izleyerek Minecraft oynamayı öğrendi. 

29.11.2022 02:30:13 tarihinde yayınlandı.

Özellikle yazılan cümleleri görsellere dönüştüren Dall-E ile dikkatleri üzerine çeken OpenAI’ın çok sayıda yapay zeka ve makine öğrenmesi temelli projesi bulunuyor. Bu projelerden birinde yapay zeka, internetteki oynanış videolarını izleyerek Minecraft oynamayı öğrendi. 

Çıkalı neredeyse 10 yıl olmuş bir sandbox oyununda yapay zekanın bir şeyler inşa edebilecek hale gelmesi ilk bakışta çok da önemli bir şeymiş gibi gözükmüyor olsa da, aslında bize bazı önemli gerçekleri sunuyor.

Minecraft, insanların yaratıcılığını çok ilginç şekillerde tetikleyebilen bir oyun. Oyun içinde bir bilgisayar inşa edip o bilgisayarda Minecraft oynayabilen insanlar var. Bu da oyunun bize ne kadar sınırsız bir dünya sunduğunu gösteriyor. OpenAI yapay zekası da bu serbestlikten ve oyunun getirdiği özgürlükten yararlanacak yapay zekasını eğitmek için oyuncuların videolarından yararlanıyor. Sonuç, Minecraft’ı oynamayı öğrenip başarılı olan bir yapay zeka oluyor. 70 bin saatlik oynanış videosu ile eğitilen yapay zeka, aslında makine öğrenmesinin gözlemleme ve taklit etme açısından ne kadar iyi seviyeye geldiğini gösteriyor. 

Normal şartlar altında yapay zekayı gözetimli olarak eğitebilmek çok ciddi işgücü gerektiriyor. Bu işgücü, videolardaki ve görsellerdeki yapıların etiketlenmesine ve yapay zekanın neyin ne olduğunu anlayabilmesini sağlamaya yarıyor. OpenAI ekibinin bu sorunu aşmak için kullandığı yöntem olan Video Pre-Training (VPT) ise bu iş yükünü ciddi oranda azaltmaya yarıyor. 2000 saatlik videoyu etiketleyen OpenAI ekibi, bir başka yapay zekaya 30 bin saatlik videoyu etiketlettirerek süreci hızlandırıp kolaylaştırıyor. 

Bu çalışma videolarla yapay zekaları eğitmenin ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor. YouTube gibi platformlarda yer alan videolar, yapay zekaları binlerce farklı çalışma için özelleştirebilmenin yolunu açmış oluyor.

İLGİLİ HABER 100.000 Farklı Senaryoyu Simüle Eden Yapay Zeka, 2022 Dünya Kupası Şampiyonunun Kim Olacağını Tahmin Etti

İLGİLİ HABER Bir Yapay Zekâ, Kendi Kendine Diplomacy Oyununu Kazandı (Yakında Ülke de Yönetmeye Başlarlar)


Kaynak webtekno.com

 

Ülkemizin Ünlü Manzaralarını Yeni Yapay Zekâ Akımıyla Resmettik: İşte Rüyalardan Fırlamış Gibi Görünen O Görseller

Yapay zekâ araçları kendilerini geliştirdikçe kullanıcılara daha fazla kapı aralıyor ve bu da yaratıcı zihinlerin adeta şov yapmasına olanak tanıyor. Bu bağlamda bizler de gelişen bu teknolojiyi yakından takip ederek özgün içeriklerle karşınıza çıkıyoruz. Önceki içeriklerimizde hem metin hem de görsel üretme amaçlı araçları kullanmıştık.

Sıfırdan Başlayıp Eğlenerek Fazıl Say’a Dönüşebileceğiniz En İyi Piyano Çalma Uygulamaları

Eğer bir müzik tutkunuysanız zaman zaman ‘Evde piyano vardı da biz mi Fazıl Say olmadık?’ diye hayıflanıyor olabilirsiniz. Haklısınız çünkü piyano hem kocaman bir müzik aleti hem de fiyatları oldukça yüksek. Elbette bunlar eskide kaldı. Çünkü artık teknoloji var. Piyano çalma mobil uygulamaları sayesinde akıllı telefonlarınız ya da tabletleriniz üzerinden piyano çalmanız mümkün.

Online Görüntülü Görüşme Uygulaması Microsoft Teams Nedir, Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

Pandemi sürecinde özellikle uzaktan çalışmayı sağlayan pek çok ortak çalışma platformu çıktı. Bu platformların büyük önem kazanması uygulamalar için de avantaj oldu. Global çapta en çok tercih edilen uygulama ise Microsoft Teams oldu. Ofis çalışmaları için adeta bir merkez oluşturan uygulama sayesinde ofise gitmeden de işler yürütülebiliyor.