Öğrenciler Ödevlerini Yapay Zekaya Yaptırıyor: Farkı Anlamak Neredeyse İmkansız!

Yapay zekaların gelişimiyle birlikte gelen tartışmaların arasına yakın zamanda ödevlerin yapay zeka ile yapılması da katılacak gibi duruyor. Zira teknolojiye yatkın olan öğrenciler, yapay zekayı kullanmak için bir yer buldu: Ev ödevleri.

19.10.2022 00:30:23 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekaların gelişimiyle birlikte gelen tartışmaların arasına yakın zamanda ödevlerin yapay zeka ile yapılması da katılacak gibi duruyor. Zira teknolojiye yatkın olan öğrenciler, yapay zekayı kullanmak için bir yer buldu: Ev ödevleri.

Ödevleri yapay zeka ile yapan öğrencilerin açıklamalarına göre “sistemleri” şu şekilde işliyor: Verilen ödevi bir fikir halinde yapay zekaya, genellikle de GPT-3’e aktarıyorlar. Sonrasında da yapay zeka onlara bir metin oluşturuyor. 

GPT-3, Generative Pre-trained Transformer 3 isminin kısaltmasından oluşuyor. GPT-3, derin öğrenme sayesinde insanlar gibi metin yazabilir hale gelen GPT-n serisindeki 3. nesil yapay zekadır. Aslında yapay zeka yalnızca metin yazmıyor, özelleştirilerek uygulama geliştirmek gibi amaçlar için de kullanılabiliyor. OpenAI imzalı yapay zeka geçtiğimiz aylarda herkesin kullanımına açılmıştı.

Yapay zekaya dair açıklamalarda bulunan öğrenciler, yapay zekayı yalnızca hali hazırda bildikleri konulara dair, angarya olarak gördükleri ödevler için kullandıklarını söylüyor. Örneğin; öğrencilere herhangi bir şeyin beş olumlu beş olumsuz yanı sorulduğunda öğrenciler uzun uzun yazmak yerine yapay zekaya yazı yazdırmayı tercih ediyor. 

Teknik açıdan bakıldığında ödevi öğrenciden başka birinin yapmaması gerekiyor ve ödevin yapay zekaya yaptırılması, beraberinde etik tartışmaları da getiriyor. Üstelik öğretmenlerin ödevin öğrenci tarafından yapılmadığını anlaması hiç de kolay değil. Zira intihal tespit programları, yapay zeka eseri ödevleri diğerlerinden ayıramıyor. 

Öğretmenlerin eğitimin gidişatı hakkındaki endişeleri belki ödevler açısından bakıldığında normal gözüküyor. Belki de öğretmenlerin artık farklı bir eğitim pekiştirme tarzı bulması gerekiyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?


Kaynak webtekno.com

 

Getir, İş ve Çalışan Arayanları Bir Araya Getiren Yeni Platformu Getirİşi Duyurdu: 81 İlde Hizmete Başladı!

Geçtiğimiz günlerde yepyeni girişimiyle gündem olan Getir, bu girişimle artık yalnızca bir hızlı teslimat platformu olmaktan çıkmaya hazırlanıyordu. Bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görsel, Getir’in iş ve çalışan arayanları bir araya getiren ‘Getirİş’ isimli platform üzerinde çalıştığını gösteriyordu.

Twitter’da ‘Rüyanızda Doların 5 TL Olduğunu Görseniz Alacağınız İlk Şey Ne Olur?’ Diye Sorduk: İşte Gelen Cevaplar

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı her geçen gün daha da şiddetlenerek devam ediyor. Gelinen noktada çözümün ne olacağı bir yana dursun yaşadığımız krizi idrak etmemiz bile uzun zaman alacak gibi görünüyor. Dolar, Temmuz 2018’de 5 TL’ye yükseldi ve son üç yılda da hız kesmeden ilerlemeye devam etti.

7 Yıl Önce Elindeki Tüm DOGEleri Yok Paraya Satan Dogecoin Kurucusundan Yatırımcılara Uyarı

2021 yılında en çok konuştuğumuz kripto para birimlerinin başında hiç şüphesiz Dogecoin geliyordu. Çünkü bu kripto para birimi, milyarder iş insanı Elon Musk'ın yaptığı açıklamalar sayesinde eşi benzeri görülmemiş yükselişler yaptı. Şimdiyse bu altcoin ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Dogecoin ile ilgili açıklamalarda bulunan isim, kripto para biriminin kurucusu Billy Markus'tu.