Notebookunuzu Senelerce Kullanmanızı Sağlayacak Bakım İpuçları

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir. 

19.05.2023 07:45:12 tarihinde yayınlandı.

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir. 

Peki, notebook bakımı nasıl yapılır? Bakım yaparken nelere dikkat edilmeli? Her notebook sahibinin kulağına küpe olması gereken ipuçlarını paylaşıyoruz.

Dizüstü bilgisayarlarda donanım bakımına geçmeden önce dikkat etmeniz temel bir kural var: Cihazınızın içini açmak garantisini sonlandırıyor mu, sonlandırmıyor mu? Bu bilgiyi, cihazınızın garanti belgesinde veya kullanım kılavuzunda açık bir şekilde görebilirsiniz.

Eğer cihazınızın içini açmanız garantiyi bozuyorsa, tercih size kalmış durumda. İçini açmamanız durumunda yapacağınız temizlik, aşağıdaki adımların ilk üç maddesiyle sınırlı olacak. Aşağıdaki adımları uygulamaya geçmeden, bilgisayarınızın prize bağlı olmadığından emin olun.

Laptopunuzu fiziksel olarak temizlemek, özellikle soğutma ve bileşenlerin birbiriyle bağlantı noktalarını tozdan arındıracağından cihazınızı büyük ölçüde rahatlatacaktır. Fakat iş sadece fiziksel temizlikle bitmiyor.

Bilgisayarınızdaki her bir yazılım belirli bir kaynak tükettiğinden bu tüketimi de yönetmeniz, sistemsel ve yazılımsal temizlik yapmanız gerekir.

Bu kontrollerin ardından sahip olduğunuz donanımın vadettiği performansa ne kadar yakın olduğunu da ölçün. Bunun için Windows’ta entegre bulunan “Windows Güvenliği > Cihaz performansı ve sistem durumu” yolunu izleyebilirsiniz.

Bilgisayarınızın daha uzun ömürlü olmasını mümkün yapan en temel etken, pil performansınız olacaktır. Pil ömrünüzü artırmak ve gerektiğinden fazla güç tüketmemek için aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Xiaomiden Uygun Fiyatlı Telefonların Performansını Uçuracak MIUI GO Geliyor

Yaklaşık 12 yıl önce kendi arayüzünü oluşturmaya başlayan ve Android'i iOS benzeri bir hale getiren MIUI, 2010 yılından beri sürekli güncelleniyor. Birkaç yılda bir ikonlar tarafında hatırı sayılır yenilikler yaşayan arayüz, her yıl daha fazla özellik ile telefonlara sunuluyor. Bu sürekli değişen birtakım şey ise güçsüz sayılabilecek telefonları fazlasıyla yoruyor. Xiaomi de bu durumu değiştirmek için MIUI Go'nun üzerinde çalışıyor.

NVIDIA, Oyunlarda Yeni Bir Çağ Başlatacak Yapay Zekâ Teknolojisini Duyurdu

Yarı iletken devi NVIDIA, Tayvan'da gerçekleştirilen Computex etkinliklerinde video oyun dünyasının seyrini değiştirecek yeni bir teknoloji duyurdu. "NVIDIA ACE" (Avatar Cloud Engine) olarak isimlendirilen bu teknoloji, yapay zekânın nimetlerinin video oyun dünyasına pompalanacağını gözler önüne seriyor. Video oyunlardaki NPC'ler, NVIDIA ACE teknolojisi sayesinde oyuncular ile gerçek zamanlı ve herhangi bir sınırlama olmadan konuşabilecekler.