Netflix Yeni Bir Mobil Oyun Stüdyosu Kurdu: Stüdyonun Başında Eski EA Yöneticisi Var

Geçtiğimiz yıl Netflix, mobil oyun dünyasına adım atmış ve ilk 5 oyununu tanıtmıştı. İlk başlarda çok fazla dikkat çeken bu oyunlar birkaç ay sonra pek çok kişi tarafından unutulmuştu. Ancak Netflix yetkilileri yaptıkları açıklamada 2022 yılının sonuna kadar 26 oyun daha yayınlayacaklarını açıklamıştı.

28.09.2022 19:00:33 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl Netflix, mobil oyun dünyasına adım atmış ve ilk 5 oyununu tanıtmıştı. İlk başlarda çok fazla dikkat çeken bu oyunlar birkaç ay sonra pek çok kişi tarafından unutulmuştu. Ancak Netflix yetkilileri yaptıkları açıklamada 2022 yılının sonuna kadar 26 oyun daha yayınlayacaklarını açıklamıştı.

Son aylarda sürekli olarak kullanıcı kaybeden ve sürekli olarak çalışanları işten çıkaran Netflix, bugün yaptığı bir açıklamada yeni bir oyun stüdyosu kurduklarını açıkladı. Stüdyonun başındaki isim ise dünyanın en büyük mobil oyun stüdyolarından olan Zynga ve Electronic Arts’ta bir dönem yöneticilik yapmış Marko Lastikka.

Netflix mobil oyun dünyasına ilk girdiğinde Night School Studio ve Boss Fight Entertainment isimli iki oyun stüdyosu ile anlaşmış ve Netflix Games Studio adı altında bu iki şirketi bir araya getirmişti. Ancak şirketin bugün duyurduğu stüdyo tamamen Netflix’e ait olan ilk oyun stüdyosu olma özelliğini taşıyor.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de kurulan oyun stüdyosunun başına, Zynga ve Electronic Arts Mobile’da üst düzey yöneticilik yapmış Marko Lastikka getirildi. Lastikka, Zynga’da çalıştığı süreçte Farmville 2 ve 3’ün, EA’de çalıştığı süreçte de SimCity BuidIt’in yapımında kritik roller oynamıştı. Kendisi aynı zamanda EA Mobile Helsinki stüdyosunun kurucu ortaklarından birisi.

Netflix’in oyunlardan sorumlu departmanının başındaki yetkili olan Amir Rahimi, paylaştığı bir blog yazısından Helsinki’nin mobil oyun dünyası için kritik bir önemi olduğunu ve bu nedenle yeni stüdyonun orada kurulduğunu açıkladı. Stüdyonun tanıtacağı oyunların sadece Netflix kullanıcılarına özel olacağını ve tıpkı önceki oyunlar gibi reklamlar ve oyun içi satın almalar içermeyeceğini belirten Rahimi, bu oyunların çok daha gelişmiş ve ilgi çekici olacağını da söyledi.

İLGİLİ HABER Netflix, 'Oyun' İşinde Fena Çuvalladı: Neredeyse Kimse Netflix Oyunlarını Oynamıyor

Oyun geliştirmenin yıllar sürdüğünü ve Netflix’in oyun endüstrisinde daha ilk yılında olmasına rağmen sağlam adımlar atarak gelecekte çok daha büyük işler başaracağını belirten Rahimi, yakında Helsinki stüdyosunun oyunlarının tanıtılabileceğini de açıkladı.


Kaynak webtekno.com

 

Çin Malı Elon Musk Olarak Ünlenen Sosyal Medya Fenomeni, Durduk Yere Banlandı

Bundan birkaç ay önce haberlerimize konu olan "Ma Yilong" isimli sosyal medya fenomeni, Elon Musk'a benzerliği ile dikkat çekmiş, kısa sürede viral olmuştu. Elon Musk da yapılan paylaşımları görmüş ve Yilong'u gerçek bir kişi olmasını ispatlaması durumunda onunla tanışacağını söylemişti. Şimdiyse Ma Yilong ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Steam Yaz İndirimlerinde Alabileceğiniz Türk Yapımı Oyunlar

League of Legends hikayelerini bize harika bir anlatıcılık ile aktarmasıyla tanıdığımız, daha sonraları eğlenceli LoL oynanış videoları, şampiyon tanıtımlarıyla gönlümüzde taht kurmuş, şimdilerde de LoL espor Türkiye liginde sunuculuk yapan Dora ‘Stratera’ Özsoy, oluşturduğu oyun listesiyle karşımızda.

Eskişehir’de ATM Cihazının İçindeki Adamın Videosu Viral Oldu (Hani Gerçek Değildi)

2008 yılında kullanıma sunulan ve günümüzde pek çok şehirde kullanılan kartlı su sayaçları, vatandaşların kullanacakları su miktarını önceden ATM benzeri makinalardan satın alarak karta yüklemesi ve kartı sayaca takarak kullanmasıyla biliniyor. Eskişehir ve Ankara gibi şehirlerde sıklıkla kullanılan bu sistem, gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor.

Photoshopun Pabucunu Dama Attıracak Yapay Zekâ Aracıyla Tanışın: DragGAN

Adobe’un Photoshop’u ve benzeri fotoğraf düzenleme araçları iyi ellere geçtiklerinde ortaya ayırt edilemeyecek gerçeklikte montajlar çıkabiliyor. Üstelik fotoğraftaki kişinin yansıttığı duygu da "uğraşınca" değiştirilebiliyor. Fakat, bunu neden saniyeler içinde yapamıyoruz? İşte bu sorunun cevabı yakında ‘yapıyoruz’ olacak.