Microsoft ve Intel, Kötü Amaçlı Yazılımları Somut Görüntülere Dönüştürdü

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için uzun zamandır makine öğrenmeyi kullanıyorlar. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Intel ile yeni bir projede beraber çalışıyor. 

23.02.2022 02:00:29 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için uzun zamandır makine öğrenmeyi kullanıyorlar. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Intel ile yeni bir projede beraber çalışıyor. 

Microsoft ve Intel’in iş birliği yaparak üzerinde çalıştıkları derin öğrenme projesine STAMINA adı verildi. STAMINA, kötü amaçlı yazılım örneklerini gri tonlamalı görüntülere dönüştürüyor ve dönüştürdüğü görüntüyü kötü amaçlı yazılım örneklerinin dokusal ve yapısal desenleri ile karşılaştırıyor. 

STAMINA’nın nasıl çalıştığını, Intel ve Microsoft araştırmacılardan oluşan ekip açıkladı ve tüm sürecin birkaç basit adımdan oluştuğunu belirtti. İlk adım, bir girdi dosyasını alıp tek boyutlu piksel veri akışına dönüştürmek. 

Araştırmacılar daha sonra, oluşturulan tek boyutlu (1D) piksel akışını, normal görüntü analiz algoritmalarının inceleyebilmesi için 2D fotoğrafa dönüştürdüler. Kötü amaçlı yazılımdan oluşturulacak 2D görüntünün büyüklüğü de özel olarak belirlendi. Görüntünün genişliği, giriş dosyasının boyutuna göre belirlendi. Görüntü yüksekliği ise piksel akışının belirlenen görüntü genişliğine bölünmesi ile dinamik olarak belirleniyor.

Intel ve Microsoft’un araştırmacıları, ham piksel akışını normal bir 2D görüntüye dönüştürdükten sonra elde edilen görüntüyü daha küçük boyutlu bir görüntü haline getirdiler. Araştırmacılar, ham görüntünün yeniden boyutlandırılmasının, hesaplama kaynaklarının milyarlarca pikselden oluşan görüntülerle çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırdığını ve işlemin daha da hızlandığını açıkladılar. Araştırmacılar, görüntülerin küçük boyutlu görüntülere dönüştürülmesinin sınıflandırma işleminin sonucunu olumsuz şekilde etkilemediğini de belirttiler. 

Görüntülerin oluşturulmasının ardından derin sinir ağı (DNN) eğitildi. Derin sinir ağının eğitilmesi için Microsoft, 2.2 milyon virüslü dosya örneğini araştırmaya sundu. Microsoft’un sunduğu virüslü dosya örneklerinin yüzde 60’ı DNN algoritmasının eğitilmesinde kullanıldı. Dosyaların yüzde 20’si DNN’nin doğrulanması için kullanılırken geri kalan yüzde 20’si ise projenin gerçek testleri için kullanıldı. 

Yapılan testlerin ardından STAMINA geliştiricileri bir açıklama yaptılar. Geliştiriciler, STAMINA’nın kötü niyetli yazılım örneklerini belirleme ve sınıflandırmada yüzde 99.07’lik bir başarı elde ettiğini duyurdular. STAMINA’nın bu tespit ve sınıflandırma çalışması içinde sadece yüzde 2.58’lik bir yanlış pozitif bulundu.

Intel ile beraber geliştirilen STAMINA araştırması, Microsoft’un makine öğrenme tekniklerini kullanarak kötü amaçlı yazılımları tespit etme süreçlerini iyileştirme çabalarının bir parçası olarak görülebilir. STAMINA ile ilgili olarak Microsoft’tan yapılan açıklamada, STAMINA’nın küçük boyutlu dosyalarla çalışırken doğru ve hızlı olmasının yanında büyük dosyalarla da çalıştığı ve yeteneklerini gösterebildiği belirtildi. Ancak STAMINA’nın büyük boyutlu dosyalarda küçük boyutlulara göre daha az etkili olduğunun altı çizildi. 


Kaynak webtekno.com

 

Google, "2021in En İyi Mobil Oyunu" Anketini Başlattı [Siz de Oy Kullanabilirsiniz]

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android ekosistemi için açtığı mobil uygulama mağazası Play Store'da bir etkinlik başlattı. "Kullanıcıların Seçtiği Oyun" isimli bu etkinlik, 2021'in en iyi oyununu doğrudan kullanıcıların tercihine bırakıyor. 10 aday belirleyen şirket, kullanıcılara verdiği 2 haftalık süreç ile yılın en iyi oyununun belirlenmesine imkan tanıyacak.

Galaxy Serisinin En Sevilenlerinden Biri Olmuş Samsung Galaxy S2’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Evet, bu telefonu kullananların gözü şimdiden dolmaya başladı bile, biliyoruz. Bugün konuğumuz, Samsung Galaxy serisinin en popüler telefonlarından bir tanesi olan Samsung Galaxy S2 modeli. Henüz akıllı telefonların yeni popülerlik kazanmaya başladığı dönemlerde tanıtılan bu telefonlar, o döneme göre efsanevi özelliklere sahip olsalar bile ne yazık ki günümüzde artık pek iş görecek durumda değiller. Çünkü günümüz sosyal medya uygulamaları, oyunları ve daha birçok uygulama fazlasıyla depolama ve veri kullanmaya başladığı için bu tarz eski Android veya iOS cihazlar oldukça sıkıntı yaratabiliyor. Ama sen onları boşver, biz seninle 2011’de kalalım diyerek Samsung Galaxy S2 cihazını ele alıyoruz.

Geleneksel Borsa ve Kripto Para Borsalarında Karşılaştığımız Yatırımcı Taktiği Long Pozisyon ve Short Pozisyon Aslında Nedir?

Borsalar yatırımcılar için riskli ve riskli olduğu için de hem kazancı hem de kaybı oldukça yüksek olabilen piyasalardır. Şirket hisselerinin alınıp satıldığı pazar yerleri olan borsalar, kripto paraların ortaya çıkması ile yeni bir döneme girdi ve karşımıza kripto para borsaları çıktı. Geleneksel borsadan ziyade kripto para borsaları daha ilgi çekici hale gelince long pozisyon ve short pozisyon kavramları hiç olmadığı kadar merak edilir hale geldi.