Microsoft, Haber Editörleri Yerine Yapay Zekâ Kullanmaya Başladı

Microsoft CEO'su Satya Nadella her zaman için işçilerin yerine yapay zekânın (AI) kullanılmasındansa yapay zekânın da işçilerle birlikte kullanıldığı bir sistemi savunagelmişti. Bununla birlikte görünen o ki Microsoft her şeyi yapay zekânın yaptığı bir çözüm fırsatı eline geçtiği durumda da bunun seve seve uyguluyor. 

22.02.2022 07:45:24 tarihinde yayınlandı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella her zaman için işçilerin yerine yapay zekânın (AI) kullanılmasındansa yapay zekânın da işçilerle birlikte kullanıldığı bir sistemi savunagelmişti. Bununla birlikte görünen o ki Microsoft her şeyi yapay zekânın yaptığı bir çözüm fırsatı eline geçtiği durumda da bunun seve seve uyguluyor. 

BusinessInsider'da yer alan habere göre Microsoft Haber, MSN.com'daki onlarca editörü işten çıkardı. Microsoft Haber bunun yerine yapay zekâ tarafından çalıştırılan bir haber seçme sistemi kullanmaya başladı. ABD'de haber denince akla gelen en önemli internet sitelerinden olan MSN.com, 140 ülkeden 500 milyon kişiye ulaşılıyor. Yapay zekâ sistemi ile birlikte toplam 50 çalışanın işten çıkarıldığı söyleniyor. Bu çalışanların Microsoft'un doğrudan çalışanı olmadığı, Aquent ve MAQ Consulting gibi istihdam ajansları aracılığıyla çalıştığı belirtiliyor.

Öte yandan yapay zekâ haber birleştirme sisteminin önerdiği haberlerin kalitesine dair soru işaretleri bulunuyor. Örneğin bu sistemde sahte ve yanlış yönlendiren haberler kullanıcıların karşısına çıkabilir. Microsoft Haber, AI'ı içerikleri taramak ve böylece yeni olma, kategori, konu tipi, kanaat içeriği ve potansiyel popülarite gibi boyutları anlamak için kullandıklarını ve bunları editörlerine sunduklarını belirtiyor.

Microsoft Haber'in açıkladığına göre yapay zekâ algoritmaları içeriklere uygun fotoğrafları öneriyor ve sonrasında da editörler gün boyunca en çok okunan haberleri düzenleyip sergiliyor. Microsoft, şirket bünyesindeki 'insan faktörü'nden kurtulmaya çalışıyor zira bu çalışanlar şirkete saatlik 40 dolara mal oluyor.

İLGİLİ HABER Microsoft’un MSN Haber Sitesinde Yandex’in Ne İşi Var?

BusinessInsider, bu hamlenin Microsoft Haber'e sahip olan Bing ekibinin işi olduğunu iddia ediyor. Bir Microsoft sözcüsü, kendi işletmelerini tüm diğer şirketler gibi düzenli olarak değerlendirdiklerini ve böylece zaman zaman bazı alanlarda yatırımların arttığını ve bazılarında da yeniden yapılandırma yaptıklarını söyledi. Sözcüye göre bu kararlar, devam eden koronavirüs salgınından kaynaklanmıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekaların Irkçı ve Cinsiyetçi Oldukları Bilimsel Olarak İlk Kez Kanıtlandı: "Doktorlar Erkek, Suçlular Siyahi Oluyor"

ABD'de hizmet vermekte olan Georgia Teknoloji Enstitüsü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, robotlarla ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmalar sonucunda, robotlarda kullanılan yapay zekalarda çok ciddi kusurlar olduğu tespit edildi. Öyle ki robotlar da tıpkı insanlar gibi cinsiyetçi ve ırkçı kararlar veriyorlardı. Aslında bakacak olursak bu tip bulgular daha önce de tespit edilmişti ancak son çalışmadaki çıktılar, yapay zekanın kontrol edilmediğinde ırkçı ve cinsiyetçi olduğunu kanıtlamış oldu.

Mobil Oyunlardaki Sinir Bozucu Reklamlar İnterneti Kapatmadan Nasıl Engellenir? Adım Adım Anlattık

Akıllı telefonların dünya çapında milyarlarca insan tarafından kullanılması sebebiyle hayatımıza giren mobil oyunlar, gün geçtikçe daha da büyüyen ve popülerleşen bir sektör hâline geliyor. Bu nedenle de şirketler, bu oyunlara yönelik yatırımlarını artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Activision Blizzard’ın mobil oyunlardan PC ve Konsola oranla daha fazla para kazandığı ortaya çıkmıştı.

DeepMindın Yapay Zekâ Araştırmacıları, Oyuncuların Zaafları Üzerine Çalışıyor

Gerçek hayattaki problemlerin çözümüne yönelik olarak geliştirmek istenen algoritmalar söz konusu olduğunda, bilgisayar oyunları gerçek hayata uyarlanıp algoritmaların geliştirilmesinde bilim insanlarına elverişli bir zemin sağlayabilir. Bunun sayesinde, yapay genel zekâ (AGI) için zemin hazırlanmış olabilir. AGI, yalnızca veri girişi gibi sıradan ve tekrarlanan görevleri değil, kendi çevresi hakkında da akıl yürütebilen bir karar verici yapay zekâ sistemine işaret ediyor.