LinkedIn, Profesyonel Bir Sosyal İş Ağıyken Nasıl Oldu da Özlü Sözlerin, Dramatik Hayat Hikayelerinin Paylaşıldığı Facebookvari Bir Platforma Dönüştü?

LinkedIn denince akla en basit şekilde, iş arayanlar ve iş verenler gelir. Çünkü bu platformda yeni mezun veya işinden ayrılmış olup yeni bir iş arayan kişilerin, alanlarında uzman insanlara ulaşmaya çalıştıklarını görebilirsiniz. Keza aynı şekilde, şirket sahiplerinin ve uzmanların, işe başlayacak bireylere çeşitli tavsiyeler verdiklerini de görmek mümkün. Aslında buraya kadar her şey tamam.

17.10.2022 09:45:16 tarihinde yayınlandı.

LinkedIn denince akla en basit şekilde, iş arayanlar ve iş verenler gelir. Çünkü bu platformda yeni mezun veya işinden ayrılmış olup yeni bir iş arayan kişilerin, alanlarında uzman insanlara ulaşmaya çalıştıklarını görebilirsiniz. Keza aynı şekilde, şirket sahiplerinin ve uzmanların, işe başlayacak bireylere çeşitli tavsiyeler verdiklerini de görmek mümkün. Aslında buraya kadar her şey tamam.

Kariyer geliştirme üzerine kurulu bir platformda, bu tip girişimlerin olması kadar normal başka bir şey olamaz dediğinizi duyar gibiyim. Ancak son yıllarda işler çığrından çıktı. 900 milyondan daha fazla kullanıcısı olan platform, artık resmen ciddiyetini kaybederek insanların Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlarda paylaştıkları içeriklerle dolmaya başladı. Peki tek eleştirimiz bu mu? Tabii ki de hayır. 

LinkedIn kullanıcıları bilirler ki bu sitede 7/24, yeni mezunların iş arayışları, aldıkları sertifikalar, yeni işe veya bir eğitime başlama duyurularını içeren paylaşımlar akıp durur. Tabii ki sadece yeni mezunları değil, uzun süredir işsiz olan gençleri de bu tip paylaşımlar yaparken görebilirsiniz. 

Kariyer gelişimlerini tamamlamak için uğraş veren bu insanların, hepsi olmasa da birçoğu, boşa uğraştığının farkında değil. Neden diye soranlara sebebini şöyle açıklayayım: Kapitalist sistemde bireysel başarı, bir fetişizme dönüşmüş durumda. Sistem size çok küçük yaşlardan itibaren sınavlara girip arkadaşlarınızı potansiyel rakipler olarak görmeniz gerektiğini aşılıyor. 

İyi üniversitelere gidip iyi derecelerle mezun olmanız gerekiyor ki sistemin onayladığı beyaz yaka bir iş kolunda başarılı olabilesiniz. Tabii ki bireysel başarının yanında, bir de kendinize network oluşturmanız gerekiyor.

LinkedIn için sistemin bu beklentisinin açık biçimde işlediği bir platform diyebiliriz. Mesela sosyal medya fenomenleri, çeşitli konularda içerik üretip kendilerine bir takipçi kitlesi yaratabiliyor ya; işte bu platform da insan kaynakları uzmanlarının, yöneticilerin, patronların, şirketi olanların video, görsel ve metin içerikli paylaşımlar yaparak popüler olmalarını sağlıyor.

Ancak bu kişiler zaten belirli konumlarda kendilerine yer edinenler. Çoğunlukla da bu platformu işe alacakları insanlarla iletişim kurmak yerine, kendilerini öne çıkarmak için kullanıyorlar.

Gel gelelim, iş arayan nispeten daha genç kesimler, bu insanları arkadaş olarak eklediklerinde, kariyerleri için önemli bir adım olacağını düşünüyor. Ancak bu durum, insanları işe alma gibi bir derdi olmayan LinkedIn üyesi işverenlerin farkında olmayan genç bireyler için kocaman bir yanılgı. 


Kaynak webtekno.com

 

Sadece Birkaç Adımda Resim Sıkıştırma İşlemi Yapabileceğiniz 15 Online Program Tavsiyesi

Günümüzde teknolojinin gelişimini en yakından takip ettiğimiz alan görsellerdir. Şöyle bir baktığımız zaman bugün hepimizin arka cebinde taşıdığı telefon, kısa bir zaman önce profesyonel fotoğraf makinelerinin çektiklerinden çok daha başarılı görüntüler elde ediyor. Elbette görüntülerin iyi olması demek, boyutların yüksek olması anlamına geliyor. Çoğu zaman bu görseller üzerinde resim sıkıştırma işlemi yapmak gerekiyor.

Sportif ve Güçlü Gözüken Tasarımıyla Çıktığı Döneme Damgasını Vuran Nokia 7610’un Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Gündemde henüz yapay zeka diye bir kavram yokken, akıllı telefonlarla ilgili her şey sadece hayal iken Nokia tabiri caizse alemin kralıydı. Telefon piyasasında yapılan bütün yenilikleri önce Nokia yapar, ardından Samsung, Ericsson, LG gibi markalar gelirdi. Genel olarak en seri model çıkaran, en çok tasarıma sahip olan ve her cebe göre cihaz çıkaran Nokia markasıydı. Haliyle inovasyon denince de Nokia karşımıza çıkardı. İşte böyle bir zaman içerisinde Nokia 7610 oldukça iddialı bir kasa yapısıyla ön plana çıktı.

Televizyon İzlerken Bir Anda Karşımıza Çıkıp Endişelendiren Tuner Çıkışı Aşırı Yüklendi Uyarısı Ne Demek, Nasıl Düzeltilir?

Artık geleneksel televizyon sistemleri yerine internet üzerinden takip ettiğimiz yeni bir izleme alışkanlığına sahip olsak bile hala kullanıcıların büyük bir bölümü merkezi uydu sistemi ya da çanak anten üzerinden televizyon izliyor. Böyle bir bağlantı sırasında kullanıcıların karşısına ansızın çıkan ‘Tuner çıkışı aşırı yüklendi.’ hata uyarısı çoğu zaman korkutucu oluyor çünkü aşırı yüklenme cümlesi akıllara elektriksel bir sorunu getiriyor.