Googledan Sürücülerin Keyfini Yerine Getirecek 2 Yeni Özellik Geldi

Pek çok kişi için elektrikli otomobiller konusunda en büyük sıkıntılardan biri araçların nasıl ve nerede şarj edilebileceği konusu. Ayrıca Level 2 şarjlar ve DC hızlı şarjlar arasında ciddi farklar bulunurken, . 

21.11.2022 02:45:11 tarihinde yayınlandı.

Pek çok kişi için elektrikli otomobiller konusunda en büyük sıkıntılardan biri araçların nasıl ve nerede şarj edilebileceği konusu. Ayrıca Level 2 şarjlar ve DC hızlı şarjlar arasında ciddi farklar bulunurken, . 

Google Haritalar’a “Elektrikli araç şarj istasyonu” yazdığınızda karşınıza çok sayıda sonuç çıkıyor olsa da, detaylara dikkat edilmezse ciddi sorunlar yaşanması mümkün oluyor. Örneğin evinize yakın diye gittiğiniz bir istasyondaki şarj istasyonunun bataryanızı doldurması çok uzun sürebiliyor. 

Level 2 şarj istasyonları, 6,48 kWh hızla aracınızın bataryasını dolduruyor. Bu da oldukça uzun şarj süresine neden olabiliyor. Öte yandan DC hızlı şarj istasyonlarında 100 kWh ya da 350 kWh hızla batarya şarj süresini birkaç saatten birkaç dakikaya indirmek mümkün olabiliyor. 

Google Haritalar’ın yeni versiyonunda kullanıcılar, isteğe bağlı olarak 50 kWh ve üstü şarj istasyonlarını görmeyi seçebilecek. Böylece şarj süresini çok daha kısaltabilmek mümkün hale gelecek. Böylelikle yolda geçirilen süre ciddi şekilde kısaltılabiliyor. 

Üstelik bu yenilik, Google Haritalar’ın elektrikli araçlara yönelik tek geliştirmesi olmayacak. Kullanıcılar uygulama üzerinden J1772, CCS (Combo 1 ve 2), Type 2, CHAdeMo ve Tesla şarjı için seçim yapabilecek. 

Bu özellikler ülkemizde de kullanılabiliyor. Bunun için Google Haritalar’ı en güncel sürüme yükseltmeniz gerekiyor. Güncelleme sonrasında “Elektrikli araç şarj istasyonu” şeklinde arama yaptığınızda, üstte yer alan seçeneklerden istediğiniz priz türlerine ve hızlı şarj olup olmamasına göre aramanızı güncelleyebiliyorsunuz. Böylece Google, "Nereden istasyon bulacağım?" gerilimini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Google Asistan artık belli podcast istekleri için komutları algılayabilecek. Böylece bir podcastin otomatik olarak son bölümünü dinlemeye başlamayacak, istenilen bölümleri açtırmak mümkün olacak. Üstelik bu özelliği kullanmak için yalnızca bölüm numarasını değil, spesifik konuları, konukları ya da bölüm başlığını kullanarak da bölümleri açmak mümkün olacak. 

Bu komutu verdikten sonra seçtiğiniz podcast dinleme platformuna göre Google Podcastler ya da Spotify üzerinde istediğiniz bölüm açılacak. Böylece bir podcast serisinde en son hangi bölümde kaldıysanız ya da hangi bölümü tekrar dinlemek istediyseniz ona erişebileceksiniz. 

Dinlemek için keyifli bir podcast arıyorsanız Webtekno Podcast Röportajlarını dinlemeye ne dersiniz?


Kaynak webtekno.com

 

Elon Muskın Eski Sevgilisi Grimestan Çocuklar İçin Metaverse Kitap Projesi: Avalanche Ağı ile Ortaklık Kuruldu

34 yaşındaki Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Grimes, hit şarkılarının yanı sıra dünyanın en zengin insanı Elon Musk ile olan ilişkisiyle de tanınıyor. Ünlü sanatçı, geçtiğimiz haftalarda Musk ile birlikte ikinci bir çocuk dünyaya getirdiklerini duyurmuş ve gündeme oturmuştu. Grimes ayrıca, eski sevgilisi Musk ile alakalı ilginç açıklamalarda da bulunarak ünlü iş insanının yoksulluk sınırı altında yaşadığını ifade etmişti.

Oynamaya Yeni Başlayanların Uygulayabileceği 5 Hello Neighbor Taktiği

Düşünerek hareket etmeden oynandığında sonucu direkt ölüm olduğu için Hello Neighbor nispeten zor bir oyun. Tabii ki her oyunda olduğu gibi belli bir alışma sürecinden sonra işler biraz daha kolaylaşıyor ve adımlarınızı daha akıllıca ve daha dikkatli bir şekilde atmaya başlıyorsunuz. Fakat bu süreç gerçekleşene kadar bol bol ölecek ve hatalarınızdan ders çıkaracaksınız.

1977 Yılında Uzaya Gönderilen Voyager 1 Hâlâ Nasıl Çalışıyor ve Şu An Nerede?

Bugün yıldızlararası uzay, Satürn, Jüpiter, Neptün, Uranüs gibi görece Dünyamıza oldukça uzak olan gezegenler ve uzay bölgeleri hakkında epey bilgi sahibiyiz. Tüm bu ulaşılması güç bilgileri ise NASA Voyager görevine ve bu görev dahilinde gönderilen Voyager 1 uzay aracına borçluyuz. 1977 yılında uzaya gönderilen Voyager 1 aracı, pek çoğumuzun yaşından çok daha uzun süredir bize uzay hakkında bilgi veriyor.