Geçtiğimiz Yılda Kaç Adet Akıllı Telefonun Kayıt Altına Alındığı Açıklandı

Teknoloji devlerinin son ürünleri çoğunlukla ülkemize geliyor olsa da ekonomik şartlardan ötürü diğer ülkelere nazaran abartılı derecede yüksek fiyatlar ödememiz gerekiyor. Bu yüzden de bu ürünleri almak isteyenler, çoğu zaman yurt dışına gidip bunları satın alıyor ve eğer gerekliyse, ülkemize döndüğünde kaydını gerçekleştiriyor.

8.10.2023 17:45:07 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji devlerinin son ürünleri çoğunlukla ülkemize geliyor olsa da ekonomik şartlardan ötürü diğer ülkelere nazaran abartılı derecede yüksek fiyatlar ödememiz gerekiyor. Bu yüzden de bu ürünleri almak isteyenler, çoğu zaman yurt dışına gidip bunları satın alıyor ve eğer gerekliyse, ülkemize döndüğünde kaydını gerçekleştiriyor.

En azından hükümet, olay akışının bu yönde gerçekleşmesi için elinden geleni yapıyor. AA’nın haberine göre atılan adımlar, meyve veriyor. Zira 2022’de farklı kanallar yoluyla elde edilen ve kaydedilen IMEI sayısı raporu bunu gösteriyor. Fakat bu rapora bakınca 2021’e nazaran bazı alışkanlıklarda değişme olduğu da görülüyor.

Bu bağlamda 2021’de 11.951.260 IMEI numarası ithalatçı yoluyla kaydedilirken 2022’de, yüzde 15,26’lık azalmayla bu sayı, 10.127.034 olmuş. İmalatçı başvurusuyla kaydedilen IMEI sayısında da düşüş var. Zira o kısımda sayı, yüzde 0,82 azalmayla 11.726.750’den 11.630.668’e geriledi.

Fakat yolcu beraberinde getirilerek kayıt altına alınan cihazlarda muazzam bir artış var. Zira sayı, aynı dönemde yüzde 666,31 artışlar 110.253’den 844.877’ye ulaştı. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl; ithalat, imalat ve yolcu beraberinde gelenler olarak toplamda 22.602.579 cep telefonu MCKS’de kaydedildi.

Bunların haricinde BTK bünyesindeki Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayanların sayısında da artış var. Kayıp ve çalıntı ihbarı için arayanların sayısı, 2022’de yüzde 46,88 artarak 749.381’e ulaştı. 2023 yılındaki verileri de hep birlikte göreceğiz.

İLGİLİ VİDEO Yılın Fiyat Performans Telefonu! Samsung Galaxy S23 FE İncelemesi


Kaynak webtekno.com

 

Felçli Bir Birey, Düşünceleri Yazıya Çeviren Yapay Zeka Sistemiyle Yazı Yazdı

Teknoloji sayesinde birçok hastalık ve engelin günlük yaşamda yarattığı zorlukları azaltabiliyoruz. Beyinle kontrol edilen protez kollar, işitme cihazları bunlardan sadece bazıları. Düşünceyle yazı yazmayı sağlayan sistemleri de belki duymuşsunuzdur. Bu teknoloji, felç gibi nedenlerle yazma yetisini kaybetmiş insanların iletişimini kolaylaştırmak için yıllardır geliştiriliyor. Meyvesi ise yakın zamanda neredeyse kusursuz bir şekilde kendini gösterdi.

Samsung Galaxy S22 Ultranın Tanıtım Videosu Sızdırıldı: Bu Bildiğin Galaxy Note!

Samsung hayranları, 9 Şubat'ta gerçekleştirilecek Galaxy Unpacked etkinliğine odaklanmış durumdalar. Zira bu etkinlikte, Samsung'un 2022 model ilk amiral gemisi telefonları olacak Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra ile tanışma imkanı yakalanacak. Her ne kadar telefonlarla ilgili pek çok bilgi sızdırılmış olsa da heyecan doruktayken yaşanan son gelişme, özellikle de Galaxy S22 Ultra'yı bekleyenler için oldukça önemli.

8.000 Dolar, Sadece 400 Günde 5 Milyar Dolar Oldu [Shiba Inu İçerir]

Kripto para dünyasının son günlerde konuşa konuşa bitiremedikleri bir kripto para birimi var. Bu kripto para birimi, tıpkı Dogecoin gibi herhangi bir amaca hizmet etmeksizin kurulan Shiba Inu (SHIB). Geçtiğimiz günlerde ATH yapmasıyla gündeme gelen kripto para birimi şimdi, bir yatırımcıyı dolar milyarderi haline getirdi. Kim olduğu bilinmeyen yatırımcı, Ağustos 2020'den beri topladığı SHIB'lerle tarihe geçmiş durumda.