Elon Musk Twitterı Satın Aldı, Sosyal Medya Şenlik Yerine Döndü: İşte 44 Milyar Dolarlık Anlaşmaya Gelen Tepkiler

Yıllardır attığı her tweet ile olay olmayı başaran, platformun belki de en aktif kullanıcılarından biri olan Elon Musk, yaklaşık bir aydır Twitter'ı satın alma haberleri ile gündemdeydi. İlk adım olarak platformun en büyük ortağı olacak şekilde devasa bir hisse satın alan Musk, ardından da esas niyetini açıklamıştı; Twitter'ı satın almak.

26.04.2022 15:45:17 tarihinde yayınlandı.

Yıllardır attığı her tweet ile olay olmayı başaran, platformun belki de en aktif kullanıcılarından biri olan Elon Musk, yaklaşık bir aydır Twitter'ı satın alma haberleri ile gündemdeydi. İlk adım olarak platformun en büyük ortağı olacak şekilde devasa bir hisse satın alan Musk, ardından da esas niyetini açıklamıştı; Twitter'ı satın almak.

Bir anda gündemde adeta 'bomba' etkisi yaratan bu açıklama sonrası Twitter cephesinden gelen ilk adımlar satın alma işlemine çok sıcak bakmadıkları yönünde yorumlanmıştı. Ancak Musk'ın yaklaşık 44 milyar dolarlık teklifi ve bu yönde attığı adımlar sonrası Twitter, bugün teklifi kabul ettiğini açıkladı. Nihayetinde, 44 milyar dolar karşılığında Twitter resmen Elon Musk'ın oldu.

Bu büyük gelişme sonrası haliyle Twitter'da bir numaralı gündem maddesi de #ElonMuskBuyTwitter etiketi oldu. Binlerce tweet atılan konu hakkında kimi kullanıcılar heyecanlarını, kimileri endişelerini dile getirirken; bazı kullanıcılar ise işin mizahındaydı.

Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi olması, en çok 'ifade özgürlüğü' ve platforma gelecek yeniliklerle konuşuluyor. Hatta öyle ki karar açıklanır açıklanmaz herkes gözünü Donald Trump'a çevirdi. Bildiğiniz üzere Trump, attığı tweetler sebebiyle uzun zamandır sosyal medya platformlarında yasaklı ve Musk'ın bu adımının onu Twitter'a döndüreceği söyleniyordu. Ancak Trump, yaptığı bir açıklama ile Twitter'a geri dönmeyeceğini söyledi.

Musk geçtiğimiz ay boyunca Twitter'da yapmak istediği yeniliklerle ilgili bolca bilgi paylaştı ve planlarının büyük çoğunluğu tüm 'gerçek' Twitter kullanıcılarını memnun edecek türden geliştirmelere işaret ediyor. Ancak tabii ki Musk'ın bu adımının akıllıca olmadığını düşünenler de yok değil. 

Örneğin eski Reddit CEO'su, yaptığı bir açıklama ile Musk'ın günümüzün internet kültürünü çok iyi anlayamadığını ve bu sebeple de istediği 'ifade özgürlüğü' alanını yaratırken sıkıntı çekeceğini ifade etmişti. Bu türden yorumların doğruluk payını ise ancak Twitter'ın satın alım işlemleri tamamlanıp ipler tamamen Musk'ın eline geçtiğinde göreceğiz. Şimdi gelin Twitter kitlesi bu konu hakkında neler söylüyor, birlikte bakalım.


Kaynak webtekno.com

 

Acıyı Hissedebilen Yapay Deri, Futbolcuların Hareketlerini Tahmin Edebilen Sistem: En Yeni Yapay Zekâ Teknolojileri

Yapay zekâ sistemleri, gelişen teknolojinin bize sunduğu en büyüleyici şeylerden biri. Her geçen gün konu hakkında yapılan ilerlemeler ile bilim kurgu filmlerini gerçeğe dönüştüren bir geleceğe doğru yol alıyoruz. Geçtiğimiz gün, metinleri görsele dönüştürebilen bir algoritmanın kendi dilini oluşturmuş olabileceğini sizlerle paylaşmıştık.

Sosyal Medyada İzinsiz Paylaşılan Cinsel İçerikler ve Psikolojik Şiddet Paylaşımları Hakkında Birleşik Krallıktan Yeni Yasa: Dev Cezalar Geliyor

Sosyal medya platformlarında zaman zaman karşımıza çıkan ve kişilerin izni olmadan onlara zarar vermek için paylaşılan cinsel içerikli paylaşımları kapsayan ‘intikam pornosu’ ve diğer zararlı içeriklere karşı yeni düzenlemeler yapıldı. Birleşik Krallık’ın Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Nadine Dorries tarafından açıklanan yeni önlemler uyarınca, sosyal medya şirketlerinin bu tarz içerikleri sitelerinden kaldırmaları için acilen harekete geçmeleri talep edildi. 

NASA İlk Kim Tarafından, Ne Zaman ve Nasıl Kuruldu? Tarihe Geçen Başarılı ve Başarısız Görevleri

Günümüzde büyük bölümü özel şirketler tarafından gerçekleştiriliyor olsa da birkaç on yıl geriye gittiğimiz zaman uzay çalışmalarının tek sorumlusu devletlerdi. Uzay çalışmaları denilince akla gelen ilk devlet kurumu da elbette NASA. NASA gibi çalışması için yüksek maliyetler gereken bir kurumun kurulma amacı bilimsel merak değil, ülkeler arası yaşanan ve o dönem tüm dünyayı etkileyen bir güç mücadelesiydi.