Elon Musk, SpaceXin Atmosferdeki Karbondioksiti Roket Yakıtı Olarak Kullanacağını Açıkladı

Çağımızın en büyük sorunlarının başında gelen küresel ısınma, her geçen gün geleceğimizi tehlikeye atmaya devam ediyor. Hükümetler, geç de olsa Dünya’nın geleceğini kurtarmak için yeni yeni fedakarlıklar yapmaya başlasa da birçok bilim insanına göre bu kararlar için geç kalındı ve artık bir uçurumun tam anlamıyla eşiğine gelindi.

21.02.2022 16:45:23 tarihinde yayınlandı.

Çağımızın en büyük sorunlarının başında gelen küresel ısınma, her geçen gün geleceğimizi tehlikeye atmaya devam ediyor. Hükümetler, geç de olsa Dünya’nın geleceğini kurtarmak için yeni yeni fedakarlıklar yapmaya başlasa da birçok bilim insanına göre bu kararlar için geç kalındı ve artık bir uçurumun tam anlamıyla eşiğine gelindi.

Dünya’da ani bir değişiklik olmadığı sürece küresel ısınmanın şiddetini giderek daha fazla hissedeceğimiz söylenirken küresel ısınmayla mücadele için çeşitli girişimler ve şirketler de harekete geçti. Bugüne kadar bu konuda birbirinden yaratıcı ve etkili projeler gördük. Bu projeler arasına katılan yeni bir projeyse SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk tarafından paylaşıldı.

SpaceX CEO’su Elon Musk, gece saatlerinde yaptığı paylaşımda Dünya atmosferindeki karbondioksiti roket yakıtı olarak kullanacakları bir program başlattıklarını açıkladı. Musk, program hakkında herhangi bir detay paylaşmazken bu programın “Mars için de önemli olacağını” belirtti. Musk, “İlgileniyorsanız lütfen programa katılın.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

SpaceX’in Falcon 9 roketi ve uzay görevlerinde kullanılan çoğu roket, yakıt olarak kerosen isimli bir petrol türevini kullanıyor. The Guardian’ın haberine göre uzaya çıkan her bir roket, yukarı atmosfere 300 ton karbondioksit götürüyor ve bu karbondioksit, atmosferde yıllarca kalıyor. Musk’ın paylaşımından anladığımız üzere SpaceX, bu durumu tersine çevirmek istiyor.

İLGİLİ HABER Uzaya Tatile Giden Japon Milyarder, Tatilinden Yeni Görüntüler Paylaştı: Yön Duygum Yok Oldu

Musk, daha önce XPrize Carbon Removal isimli 100 milyon dolar ödüllü bir teknoloji yarışması başlatmıştı. Yarışmanın amacı, karbondioksiti yok edebilecek bir teknolojinin geliştirilmesiydi. Yarışma halen devam ediyor. Bir kazananın belirlenmesi için de geliştirilen teknolojide her yıl 1.000 ton karbondioksiti yok etme kriteri aranıyor. Yarışmanın kazananı, 4 yıl sonra belirlenecek.


Kaynak webtekno.com

 

Başarısızlığında Bile Başarı Yatan Apollo 13’ün Müthiş Hikayesi

Soğuk Savaş tüm hızıyla sürerken ABD ve SSCB aralarındaki rekabeti uzaya taşımışlardı. Bu kapsamda NASA, 1961 yılında Yuri Gagarin uzaya çıktıktan sonra 1967 yılında Apollo projesini başlattı. 2 yıl sonra 1969 yılında Apollo 11 görevi ile Neil Louis Armstrong Ay’a kendi için küçük, insanlık için büyük bir adım attı. Ancak Ay ve uzay çalışmaları bu adımdan sonra da devam etti.

Appleın M2 Çipli iPad Prosuyla İlgili Yeni İddialar Ortaya Çıktı: Ünlü Apple Analisti, Olası Çıkış Tarihini Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın yeni MacBook Air ve MacBook Pro modelleri için çıkan yeni söylentilerden bahsetmiştik. Bu yıl içerisinde çıkması beklenen MacBook modellerinin çıkış tarihinin ertelendiği ve M2 yonga setiyle geleceği iddia edilmişti. Apple’ın büyük bir takipçisi olan Mark Gurman tarafından ortaya atılan bu iddialara bir yenisi daha eklendi.

13 Yıllık Amnesia: The Dark Descent’a Steam Atölye Desteği Getirildi

2010’lu yılların başında çoğumuzun hayatına YouTuber’ların oynayışlarını izleyerek giren Amnesia serisinin yeni oyunu Amnesia: The Bunker, bundan 2 gün sonra, 6 Haziran tarihinde Steam’de piyasaya sürülecek. Oyunun çıkışına böylesine az bir süre kala geliştiriciler, orijinal ilk oyun için süper bir haber duyurdular.

Google Chromea "Şifre Paylaşma" Özelliği Geliyor (Netflix Gör Bunları)

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome'a bomba bir özellik ekleneceği ortaya çıktı. Bir yazılım geliştiricisinin Chrome'un kodlarında tespit ettiği yeni özellik, kullanıcıların birbirleriyle şifre paylaşmalarına imkân tanıyacak. Gelin bu etkileyici özelliğe yakından bakalım.