E-Nabız Uygulamasındaki Barkod No Nedir, Ne İşe Yarar, Tahlil Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

e-Devlet, UYAP, MHRS, E-Nabız gibi bilişim yönetim sistemleri, ülkemizin dijitalleşme yönünde attığı en önemli adımlar olarak kabul ediliyor. Özellikle COVID-19 pandemisi ile birlikte işlerin biraz aksamak zorunda kaldığı dönemlerde bu sistemler gerçek anlamda hayat kurtarıcı oldu. Dijital sağlık sistemimiz olan E-Nabız, hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının işini her anlamda oldukça kolaylaştırdı.

14.04.2022 04:30:25 tarihinde yayınlandı.

e-Devlet, UYAP, MHRS, E-Nabız gibi bilişim yönetim sistemleri, ülkemizin dijitalleşme yönünde attığı en önemli adımlar olarak kabul ediliyor. Özellikle COVID-19 pandemisi ile birlikte işlerin biraz aksamak zorunda kaldığı dönemlerde bu sistemler gerçek anlamda hayat kurtarıcı oldu. Dijital sağlık sistemimiz olan E-Nabız, hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının işini her anlamda oldukça kolaylaştırdı.

E-Nabız sistemi üzerinden pek çok farklı işlem yapabiliyorsunuz ancak sistem hakkında en çok yapılan sorgulamalar barkod no ve tahlil sonucu öğrenme hakkında. Bu işlemlerin nasıl yapıldığının merak edilmesi son derece normal çünkü yapılan pek çok tahlil sonucunu öğrenmek için günler sonra yeniden hastaneye gitmek epey zor olacaktır. Gelin E-Nabız sistemini biraz daha yakından tanıyalım ve barkod no nedir tüm detaylarıyla görelim.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Nabız sistemi, ilk kez 2015 yılında vatandaşların kullanımına sunuldu. E-Nabız için bir kişisel sağlık sistemi diyebiliriz. Tıpkı e-Devlet gibi E-Nabız sisteminde de kayıtlı kişinin sağlık bilgileri hakkında tüm detaylar bulunuyor. Üstelik bu sisteme hem vatandaşlar hem de sağlık çalışanları ulaşabiliyor.

E-Nabız sistemine giriş yapmak için yukarıdaki adımlarda bulunan yöntemlerden size en uygun olanı kullanabilirsiniz. Pek çok kişi e-İmza kullanmadığı ve E-Nabız için özel bir şifre almadığı için e-Devlet ile Giriş yöntemini kullanıyor. Hangi giriş yöntemini kullanırsanız kullanın, aynı sisteme ulaşacak ve aynı hizmetlerden faydalanacaksınız.

Hastanelerde yaptırdığınız her tahlilin kendine özel bir barkod numarası vardır. Söz konusu barkod no, tahlil sonucunu öğrenmeniz için gereklidir. Ancak şu an bahsettiğimiz barkod no, çoğunlukla COVID-19 test sonucu için gerekli olan numaradır. Çünkü diğer pek çok tahlil sonucunu sistemden otomatik olarak görürken COVID-19 test sonucunuzu öğrenmek için bu barkod numarasına ihtiyacınız vardır. 

Herhangi bir hastaneye ya da aile sağlık merkezine gidip de herhangi bir tahlil ya da COVID-19 testi yaptırdığınız zaman yetkili kişi tarafından size bir belge ya da ufak bir kağıt parçası verilir. Bu belge üzerinde söz konusu testin barkod numarası yazmaktadır. Yani E-Nabız barkod no, hastane tarafından verilmektedir. Eğer böyle bir belge almadıysanız yetkili kişiye test sonucunuzu nasıl öğrenebileceğinizi sorabilirsiniz. Bazı hastanelerin kendi sistemi olabilir.

E-Nabız sistemi üzerinden barkod no ile sorgulama yapmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Yaptığınız bu işlem sonrası test sonucunuz E-Nabız sistemine de geçmiş olacak. Aslında tüm test sonuçları E-Nabız sisteminden görünür ancak bazı kullanıcılar sistemde COVID-19 test sonuçlarını göremedikleri için öncelikle bu yöntemin uygulanması öneriliyor.

E-Nabız sistemi üzerinden tahlil sonuçlarınızı öğrenmek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Adımlarda gördüğünüz gibi COVID-19 test sonuçlarını görebileceğiniz bir sayfa da mevcut ancak bazı kullanıcılar, test yaptırmalarına rağmen bu sayfanın boş olduğunu bildirdikleri için böyle bir durum yaşarsanız öncelikle bir önceki barkod no sorgulama yöntemini uygulamanız öneriliyor. 


Kaynak webtekno.com

 

YouTubea Aynı Anda 4 Canlı Yayını İzleme Özelliği Geliyor (Ama Çok Heveslenmeyin...)

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, uzun yıllar "televizyonu bitirecek" ön görüsüyle çeşitli tartışmalara ev sahipliği yaptı. Günümüzde neredeyse tüm ana akım medyanın YouTube'da da yayına başlamasıyla YouTube mu televizyonu bitirdi televizyon mu YouTube'u ele geçirdi karar vermek zor olsa da platform, televizyon izleme alışkanlığımızı değiştirmek üzere yeniliklere devam ediyor.

Bugüne Kadar Toplam Kaç PlayStation 5 Satıldığı Açıklandı (Biz Hariç Herkes Almış)

12 Kasım 2020 tarihinde piyasaya sürülen ve yeni nesil donanıma yer veren PlayStation 5, koronavirüsle büyük bir engele çarpmıştı. Kısıtlamalar sonrası kapatılan üretim tesisleri ve çip kriziyle tetiklenen tedarik sıkıntısı, PlayStation 5 satışlarının istendiği seviyede gitmesini engellemişti. Çip krizi halen etkisini sürdürürken, bugün Sony’den önemli bir açıklama geldi.

Dolar Kurunda Para Kazanabileceğiniz 9 Güvenilir İnternet Sitesi

Pandemi nedeniyle yaygınlaşan evden çalışan formülü, hem Türkiye’de hem de dünyada pek çok insana ek gelir yaratma imkanı sundu. Bu nedenle pek çok kişi, yurt dışından gelir elde etmenin, yani dolar kazanmanın arıyor. Ancak böyle bir arayış, internet dünyasına yabancı olan kişiler için çoğunlukla hüsranla sonuçlanabiliyor. Özellikle dropshipping gibi konularda satılan eğitimlerin içeriği, genelde her yerde ulaşabileceğiniz bilgilerin özeti gibi. Ayrıca güncel olmayan pek çok yanıltıcı bilgiler içeren eğitimlerle insanlar kandırılıyor.

Samsungun Yeni Gözbebeği Galaxy S21 FE Türkiyede Satışa Sunuldu

Dün sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Samsung'un yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S21 FE'yi duyurduğundan bahsetmiştik. 6,41 inç ekranla gelen bu akıllı telefon, Exynos 2100 işlemcinin gücü ve üstün kamera özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Samsung Türkiye, şimdi bu akıllı telefon ile ilgili önemli bir adım attı.