Diğer Ülkelere Kıyasla Daha Yavaş İnternet Kullanırken Neden 2 Kat Fazla Para Ödüyoruz?

İnternet bağlantınız olmadığında hayati ihtiyaçlarınızı karşılamanız giderek zorlaşıyor. Ancak bu araca erişmek de giderek zorlaşıyor. Zira Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı, asgari ücret başta olmak üzere gelirlerimiz artsa bile internet gibi aylık, düzenli olarak masraf yaptığımız ihtiyaçlarımızın giderek daha pahalı olmasına neden oluyor.

19.07.2023 03:15:06 tarihinde yayınlandı.

İnternet bağlantınız olmadığında hayati ihtiyaçlarınızı karşılamanız giderek zorlaşıyor. Ancak bu araca erişmek de giderek zorlaşıyor. Zira Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı, asgari ücret başta olmak üzere gelirlerimiz artsa bile internet gibi aylık, düzenli olarak masraf yaptığımız ihtiyaçlarımızın giderek daha pahalı olmasına neden oluyor.

Diğer taraftan Türkiye’de yaşadığımız bir diğer sorun da internet altyapısının dünyanın geri kalanına göre çok düşük hızlarda gelişmesi. Ülkemizin büyükşehirleri haricinde, hatta onların uzak ilçeleri de dahil olmak üzere büyük bir bölümünde hâlâ ADSL ve VDSL bağlantıları kurabiliyoruz. Hatta bu imkanın ulaşmadığı, ulaşsa bile kararlı şekilde kararlı şekilde çalışmadığı köylerimiz ve kasabalarımız var. Bu da ülkemizin ortalama internet hızını düşürüyor. Peki, diğer ülkelere göre ülkemiz hangi seviyede? Numbeo yaşam maliyeti ve SpeedTest'in küresel internet hızı verileriyle bu sorunun cevabını veriyoruz.

Türkiye, ortalama internet fiyatı karşılaştırmasında dolar bazında birçok ülkenin ardında yer alıyor, dolar bazında daha ucuz internet hizmeti aldığımız gözüküyor. Fakat diğer tablolara baktığımızda durum kendisini daha iyi açıklıyor. Burada yer alan ortalama 34,6 Mbps hızı aklımıza kazıyalım.

Türkiye vatandaşları, internet hizmeti için gelişmiş ülkeler ve Avrupa ülkelerine göre maaşlarının çok daha büyük bir kesimini internete ayırıyor.

Üstelik çok daha düşük hız için, Mbps başına daha yüksek ücret ödeyerek.

Gelişmiş ülkelerle yaptığımız bu karşılaşmada Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri haricindeki diğer birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Bu ülkelere göre katbekat daha yavaş olan internet bağlantısı için maaşımızdan çok daha fazla pay ayırıyoruz.

Ancak ülkemizde çok uygun fiyatlara dünya ve gelişmiş ülke ortalamalarının üzerinde hızlarda internet hizmeti almak da mümkün: 1.000 Mbps hız sunan TurkNet GigaFiber.

TurkNet, herkes 1.000 Mbps’ye varan yüksek hızlı internet ile tanışsın diye GigaFırsat kampanyasını yayınladı. Kampanyayla birlikte yeni aboneler, normalde 249,90 TL/ay olan aylık ödemeyi, ilk 6 ay için 179,90 TL olarak yapabilecek.

Kampanyaya göz atmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

#işbirliği


Kaynak webtekno.com

 

Snapchat’i Bir Fenomen Gibi Nasıl Kullanırsınız?

Snapchat, sosyal medya dünyasının en sevilen platformlarından bir tanesi. Şimdilerde Instagram'ın öne çıkardığı Hikayeler gibi pek çok yeniliği sosyal medya dünyasına kazandıran Snapchat, her geçen gün arayüzüne eğlenceli yenilikler eklemeye devam ediyor. İster yeni başlıyor olun, ister sıkı bir Snapchat kullanıcısı olun eğlencenizi katlayacak yeni özellikler mutlaka platformun bir parçası.

Yanlışlıkla Tüm Üniversiteye Burs E-Postası Atan İTÜ Öğrencisi Sosyal Medyada Gündem Oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu, dün hiç karşılaşmayı tahmin etmedikleri bir e-posta ile karşılaştı. İTÜ öğrencisi Esra Gürsoy tarafından üniversitenin tamamına gönderilen bu e-posta, Esra’nın burs başvurusu hakkındaki yardım isteğini içeriyordu. Fakat e-posta, yanlışlıkla yalnızca ilgilisine değil, tüm öğrencilere gönderildi.

Mısırlı Mucit, Yalnızca COVID-19lu Hastalarla İlgilenecek Robot Geliştirdi

Koronavirüs salgınının derinden etkilediği ülkelerden biri olan Mısır'da bir mucit, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracağına inandığı bir robot geliştirdi. "Cira-03" olarak isimlendirilen bu robot, uzaktan kumandalı bir yapıya sahip. Robotun mucidi Mahmoud el-Komy, Cira-03'ün COVID-19 testi yapabildiğini hastaların ateşini ölçebildiğini ve hatta maske takmayan insanları uyarabildiğini söylüyor.

Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsaları, Rus Kullanıcılara Engel Getirmeyeceklerini Duyurdu: Masum İnsanların Zarar Görmesini İstemiyoruz

Rusya’nın Ukrayna’ya resmen savaş ilan etmesinin ardından dünya çapından birçok insan, Ukrayna’ya maddi ve manevi yardımlar yapmaya başlamıştı. Kripto para bağışları da yapılan bağışlar arasında yer alıyordu. Biz de geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberde Ukrayna’ya yapılan kripto para yardımlarının farklı para birimleri ile 12.7 milyon dolara ulaştığını aktarmıştık.