Devasa Bir Gaz Küresi Olan Jüpiterin Yüzeyinde Adım Atabilir miyiz?

Varsayalım ki başarılı bir planlama neticesinde Jüpiter'e doğru uzun bir yolculuğu tamamladınız ve gezegenin yakınlarındasınız.

1.08.2023 14:45:07 tarihinde yayınlandı.

Varsayalım ki başarılı bir planlama neticesinde Jüpiter'e doğru uzun bir yolculuğu tamamladınız ve gezegenin yakınlarındasınız.

Yolculuğun devamında başınıza neler geleceğine sırasıyla bakalım.

O nedenle özel bir kıyafetiniz olduğunu varsayalım ve devam edelim. Jüpiter tamamen gazdan oluşuyor, yani katı bir yüzeyi yok. Dolayısıyla tıpkı havada yürüyemediğimiz gibi, Jüpiter'deki gazların üzerinde de yürüyemiyoruz, yani ayak basma gibi bir kavram yok.

Jüpiter'in bu gazdan oluşan katmanları, merkeze doğru yaklaştıkça giderek daha da yoğunlaşmaya başlıyor. Fakat en dış kesiminde, bu gaz tabakaları hayli ince. Tabii daha gaz katmanlarının en tepelerindeyken bile, yani yüzey denebilecek yoğunluktaki gaz katmanlarından yaklaşık 300 bin km uzaktayken dahi, radyasyon zehirlenmesinden çok kısa sürede ölürdünüz.

Varsayımlara devam edelim ve özel kıyafetinizin sizi radyasyondan koruyacak süper güçlere sahip olduğunu düşünelim. Bu sefer de Jüpiter'in devasa kütlesi nedeniyle atmosfere girişiniz öylesine hızlı olurdu ki, tıpkı meteorların Dünya atmosferine girerken yanmaları gibi kül olurdunuz.

Diyelim ki bu sorunu da mucizevi bir şekilde çözdük ve üst atmosferin ortalarına kadar gelebildik. Buralarda basınç, Dünya'nın yüzey basıncına denk olacaktır ve kısmen daha insancıl koşulları deneyimlemeye başlayacaksınızdır.

Bu etapta düşmeye devam edersiniz; ancak atmosfer hayli yoğunlaştığı için, düşüş hızınız nispeten daha yavaş olacaktır; saatte 3200 km kadar... Neyse ki en azından bu hızdayken, yanmaktan kurtulursunuz. 

Bu kısmı da geçebilmeniz için bir de paraşütünüz olduğunu varsayalım. Bu kısmı geçerken, sıcaklık da sıfırın üstüne doğru çıkacak ve Dünya'ya benzer seviyelerde dolaşacak. Son durumu güncellemek gerekirse; radyasyondan koruyan özel bir kıyafetiniz ve paraşütünüz var; düşme hızınız yavaş, sıcaklık ve basınç Dünya'ya yakın. 


Kaynak webtekno.com

 

Discord Şifremi Unuttum Sorunu Nasıl Çözülür? Adım Adım Şifre Sıfırlama ve Değiştirme İşlemleri

İlk kez 2015 yılında yayınlanan Discord, gruplar ve kanallar kurarak toplulukların anlık olarak mesajlaşmasını sağlayan en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi. Özellikle oyuncular arasında popüler olan Discord şifrenizi unuttuysanız ya da daha güçlü bir şifre belirlemek istiyorsanız Discord mobil uygulamasından ya da masaüstü uygulamasından bu işlemleri birkaç basit adımda gerçekleştirmeniz mümkün.

Getir, İş ve Çalışan Arayanları Bir Araya Getiren Yeni Platformu Getirİşi Duyurdu: 81 İlde Hizmete Başladı!

Geçtiğimiz günlerde yepyeni girişimiyle gündem olan Getir, bu girişimle artık yalnızca bir hızlı teslimat platformu olmaktan çıkmaya hazırlanıyordu. Bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görsel, Getir’in iş ve çalışan arayanları bir araya getiren ‘Getirİş’ isimli platform üzerinde çalıştığını gösteriyordu.

Microsoft, Uygun Fiyatlı Oyun İçin Mini Xbox Geliştirdiğini Duyurdu: Bulut Oyunda Devrim Olabilir…

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, birkaç yıldır pek çok oyuncuyu heyecanlandıran bir iddia ile gündemdeydi. Söylentilere göre şirket, Xbox Cloud Gaming hizmeti için ufak bir aparat geliştirmeye çalışıyordu. Televizyonlara doğrudan bağlanabilen bu aparat, Microsoft'un bulut oyun hizmeti için uygun fiyatlı bir alternatif ürün olarak karşımıza çıkıyordu. Yıllar boyunca iddialar kapsamında gündeme gelen cihaz, şimdi önemli bir gelişme ile karşımıza çıktı.

"Uzaylılar Nerede?" Sorusunun Cevabı Olabilecek Korkutucu İhtimal: Karanlık Orman Teorisi

Uzaydan gelen bazı sinyaller zaman zaman insanlığı heyecanlandırsa da henüz dişe dokunur bir kanıta ulaşamadık. On yıllardır uzaya gönderdiğimiz sinyalleri çözebilecek kadar zeki canlıların olmayabileceği veya sinyallerin henüz onlara ulaşacak kadar uzağa gitmemiş olabileceği en kabul gören ihtimaller olarak gösteriliyor. Sinyaller ulaştıysa da bu mesajları çözüp bize cevap yazmalarının on yıllar alacağı biliniyor.