ChatGPTyi Eleştiren Onaylı Bir Makaleyi Bizzat ChatGPTnin Yazdığı Ortaya Çıktı!

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından bir tanesi hiç şüphesiz ChatGPT. En basit anlatımı ile sohbet botu olarak tanımlayabileceğimiz araç, istenmesi halinde makale üretimleri de yapabiliyor. Bu konuda gelinen son aşama ise ChatGPT'nin yazdığı bir bilimsel makalenin, kolay kolay hiç kimse tarafından anlaşılamayacağını gözler önüne seriyor. Gelin Birleşik Krallık'ta yaşanan garip bir olaya yakından bakalım.

25.03.2023 22:15:13 tarihinde yayınlandı.

Son dönemlerin en popüler yapay zeka araçlarından bir tanesi hiç şüphesiz ChatGPT. En basit anlatımı ile sohbet botu olarak tanımlayabileceğimiz araç, istenmesi halinde makale üretimleri de yapabiliyor. Bu konuda gelinen son aşama ise ChatGPT'nin yazdığı bir bilimsel makalenin, kolay kolay hiç kimse tarafından anlaşılamayacağını gözler önüne seriyor. Gelin Birleşik Krallık'ta yaşanan garip bir olaya yakından bakalım.

Plymouth Marjon Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, "Sohbet ve Hile: ChatGPT Çağında Akademik Dürüstlüğün Sağlanması" isimli bir makale yazdılar. Bu makalenin amacı, akademik makalelerin ChatGPT'ye yazdırılmasının bir hile olduğunun savunulmasıydı. Buraya kadar her şey normaldi. Education and Teaching International Dergisi'nin hakem heyeti, söz konusu makaleyi onayladı.

Profesörlerin bilgi vermeden akademik heyete onaylattıkları makale ile ilgili gerçek sonradan açıklandı. Makalenin baş yazarı olan Prof. Debby Cotton, makaleyi yapay zekaya yazdırdıklarını, ChatGPT'nin potansiyelini göstermek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. "Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve üniversitelerin onu geçmesi zor olacak." diyen bilim insanı, bunun aslında bir silahlanma yarışı olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER Metinleri Videoya Dönüştüren Yapay Zeka Modeli: Gen-2

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir başka isimse bilgisayar bilimcisi Thomas Lancaster oldu. Lancaster, yapay zeka tarafından üretilen makale için "İngilizce kullanımı ve gramer kalitesi de genellikle bir öğrenciden daha iyi." ifadelerini kullanırken, üniversitelerde bir panik havası oluşmaya başladığını söyledi. "Önümüzdeki tek şey yazılı bir belgeyse, bunun bir makine tarafından yazıldığını kanıtlamak inanılmaz derecede zor." diyen bilim insanı, üniversitelerin performans ölçümü için yeni yollar geliştirmesi gerektiğini belirtti.


Kaynak webtekno.com

 

Instagram Fotoğraf ve Video İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram’da bir gün içinde milyonlarca fotoğraf ve video paylaşılıyor. Elbette ki bu içerikler içerisinden sevdiğimiz veya beğendiğimiz içerikler olabilir. Başkasına göndermek istediğimiz, daha sonra tekrar bakmak istediğimiz bu içerikleri direkt uygulama üzerinden indirme şansımız bulunmuyor. Çünkü Instagram fotoğraf indirme işlemi ve video kaydetmek için bir araca sahip değil.

Samsung Hayranlarını Kızdıracak İddia: Galaxy S23 Ultra, Samsungun En Yeni Kamerasını Kullanmayacak! (Fiyatı da Yeni Gibi Olmasın O Zaman)

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un 200 MP'lik kamera sensörünü tanıttığından bahsetmiştik. ISOCELL HP3 olarak isimlendirilen bu kamera sensörünü benzersiz kılan şeyse 0,56 mikrometre boyutlu sensörlere sahip olması nedeniyle akıllı telefonlarda kullanılabilecek oluşuydu. Yani Samsung, bu kamera sensörü ile 200 MP kameralı telefonlar üretebilecekti.

Merkeziyetsiz Kripto Borsası Uniswapa Dev Dava: Borsaların Yapay Olarak Düşürüldüğü İddia Edildi

Kripto para piyasası şu günlerde sıklıkla dolandırıcılık ve kara para aklama gibi haberlerle gündeme geliyor. Bu da piyasadaki kullanıcıları huzursuz etmekle birlikte, bazı platformlarda da kesintiler yaşanmasına sebep olabiliyor. ABD’li bir kullanıcı da yasa dışı işlemler yapıldığını iddia ettiği borsa şirketine dava açtı. 

TikTokta Bastığınız Her Tuşu Takip Eden Gizli Bir Kod Keşfedildi: Keylogger Gibi Çalışıyor!

Çin merkezli sosyal medya devi TikTok, bir yandan sahip olduğu özelliklerle Instagram ve YouTube örnek oluyor; diğer yandan ‘küresel takip uygulaması’ olduğuna yönelik endişeler giderek artıyor. Bu endişelere dair son kritik bulgular, daha önce Twitter’da çalışırken Almanya’da Forbes dergisine kapak olan iOS geliştiricisi ve siber güvenlik uzmanı Felix Krause’den geldi, yani kaynak epey güvenilir.