Blizzard, Siber Saldırıya Uğradı! Yılın Oyunlarından Diablo IVe Saatlerce Giriş Yapılamadı

Diablo ve World of Warcraft gibi dünyaca ünlü oyunların ardındaki isim olan Blizzard, geçtiğimiz hafta sonunda sıkıntılı bir süreçten geçti. Şirketin sunucularına yönelik DDoS saldırısı, oyuncuların Diablo IV ve World of Warcraft gibi oyunlara erişimin engellenmesine yol açtı. Saatler boyunca devam eden DDoS saldırıları, şu saatler itibarıyla çözülmüş gibi görünüyor. Saldırıları kimlerin, ne amaçla yaptığı bilinmiyor.

27.06.2023 03:15:09 tarihinde yayınlandı.

Diablo ve World of Warcraft gibi dünyaca ünlü oyunların ardındaki isim olan Blizzard, geçtiğimiz hafta sonunda sıkıntılı bir süreçten geçti. Şirketin sunucularına yönelik DDoS saldırısı, oyuncuların Diablo IV ve World of Warcraft gibi oyunlara erişimin engellenmesine yol açtı. Saatler boyunca devam eden DDoS saldırıları, şu saatler itibarıyla çözülmüş gibi görünüyor. Saldırıları kimlerin, ne amaçla yaptığı bilinmiyor.

Blizzard, dün sabah 9 sularında bir açıklama yaptı ve oyuncuların Battle.net istemcisine girişlerde sorun yaşandığını kabul etti. Sorunu çözmek için çalıştıklarından bahseden teknik ekip, birkaç saat sonra ise sunucularda sorun olduğunu duyurdu. Saat 17:30 sularında ise yeni bir açıklama yapıldı ve Blizzard sunucularına DDoS saldırısı yapıldığı açıklandı. Oyuncular, bu süreçte Diablo IV'e de diğer oyunlara da çevrimiçi olarak erişemediler. 

Blizzard, akşam 8 gibi yaptığı açıklamada DDoS saldırısının püskürtüldüğünü, oyuncuların sunuculara yeniden bağlanabileceklerini açıkladı. Ancak bu durum kısa sürdü. Saat 12 sularında yine bir açıklama yapan şirket, yeni bir DDoS saldırısı gerçekleştirildiğini söyledi. Oyuncuların sunucu erişimini yarım saat kadar kısıtlayan bu saldırı da püskürtüldü. Downdetector üzerinden yaptığımız kontrollerde, şu an için sunucu sorunu yaşanmadığını görüyoruz.

Saldırılar püskürtülmüş olsa da oyuncular, tüm gün boyunca özellikle de Diablo IV'e erişemediler. Oyunun çevrimdışı modunun da bulunmaması, oyuncuların canını iyice sıktı. Hatta sosyal medyada konuyla ilgili paylaşım yapan oyunseverler, Diablo IV için çevrimdışı modun şart olduğunu söylediler. Ancak Blizzard'dan bununla ilgili bir açıklama gelmedi. Şirketin yaşananlar üzerine nasıl bir aksiyon alacağı şimdiden merak konusu.

İLGİLİ HABER Diablo 4 Resmen Yayınlandı, Yayınlandığı Gibi de Zamlandı! İşte Fiyatı ve Sistem Gereksinimleri


Kaynak webtekno.com

 

Tüm Verilerinizi Kaybetmenize Neden Olabilir: Windows 7deki Bir Hatanın Windows 10 ve 11de de Var Olduğu Ortaya Çıktı (Çözümünü Anlattık)

Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, en güncel işletim sistemi olan Windows 11'i piyasaya sürmesinin üstünden yaklaşık bir buçuk yıllık bir zaman geçmesine rağmen hala tam olarak stabil bir işletim sistemi haline getiremedi. Halihazırda Windows 10'un ne zaman fişinin çekileceğini bile biliyoruz ancak Windows 11'in hala en yaygın ve stabil Microsoft işletim sistemi olduğunu söylemek mümkün değil.

İlk Oyunu Türkiyede Geçen Dying Light 2 Stay Humanın Son Fragmanı Yayınlandı

Gerilim oyun türünü seven oyuncular bir süredir heyecanlı. Zira ilk kez 2015'te tanıştığımız Dying Light isimli oyunun yenisi, 4 Şubat'ta piyasaya sürülecek. O dönemlerde yüksek beğeni toplayan Dying Light'ın yeni oyunu için beklenti tavan yapmışken geliştirici şirket Techland, oyuncuların heyecanını daha da artıracak bir adım attı. Şirket, Dying Light 2 Stay Human için bir son dakika fragmanı yayınladı.

Meta’nın Ücretli Mavi Tiki İlk Günden Tartışma Yarattı: Parasını Verip Abone Olanlar Profil Fotoğrafını Bile Değiştiremiyor

WhatsApp, Instagram ve Facebook'un çatı şirketi Meta, geçtiğimiz günlerde yeni bir abonelik sistemi duyurmuştu. "Meta Verified" olarak isimlendirilen bu abonelik sistemi, tıpkı Twitter'ın "Twitter Blue" isimli sisteminde olduğu gibi Instagram ve Facebook'taki kullanıcılara hesap doğrulama imkanı tanıyordu. Henüz Türkiye'de aktif edilmeyen abonelik sistemi, 11,99 dolardan başlayan fiyatlarla kullanılabilir olacaktı.

Microsoft Teams Alternatifi En İyi 9 Video Görüşme Uygulaması

Koronavirüs pandemisinin ardından küresel iş dünyasında da birçok değişim yaşandı. Önceleri çok az kişi uzaktan çalışırken pandemiyle birlikte birçok dev şirket, uzaktan çalışmayı yeni iş modeli olarak benimsemeye başladı. Hal böyle olunca uzaktan çalışmayı çok daha etkili kılacak bazı araçlara ihtiyaç duyuluyor ve görüntülü konuşma uygulamaları da uzaktan çalışmayı mümkün kılan bu araçlardan biri.