Bir Uygulamaya Girdiğimiz Zaman Oluşan TMP Dosyası Nasıl Açılır ve Silinir?

Pek çok işletim sistemi gibi Windows da kendi işletim sistemi için ya da bilgisayarınızda çalıştırdığınız bir uygulama için geçici dosyalar oluşturur. .tmp uzantılı TMP dosyaları, bilgisayarınız ya da bir uygulama çalıştığında kendiliğinden oluşur ve bilgisayar kapanana ya da söz konusu uygulama kapatılana kadar varlığını sürdürür. Çoğu durumda TMP dosyası kendiliğinden silinir.

20.02.2022 14:30:19 tarihinde yayınlandı.

Pek çok işletim sistemi gibi Windows da kendi işletim sistemi için ya da bilgisayarınızda çalıştırdığınız bir uygulama için geçici dosyalar oluşturur. .tmp uzantılı TMP dosyaları, bilgisayarınız ya da bir uygulama çalıştığında kendiliğinden oluşur ve bilgisayar kapanana ya da söz konusu uygulama kapatılana kadar varlığını sürdürür. Çoğu durumda TMP dosyası kendiliğinden silinir.

Peki, TMP dosyası nasıl açılır ve nasıl silinir? Kendi kendine oluşuyor olması kendi kendine açıldığı anlamına gelmez ve bazı durumlarda bu geçici dosyalar silinmez. Bu nedenle bu geçici dosyaları açma ve silme yöntemlerini bilmek, pek çok durumda TMP dosyalarını kontrol etmenizi sağlar. TMP dosyası nasıl açılır ve nasıl silinir gibi merak edilen soruları gelin biraz daha yakından inceleyelim.

Metin içerikli TMP dosyası açma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Çoğu zaman TMP dosyaları metin içerikli olduğu için bu yöntem işe yarayacaktır. Metin içerikli TMP dosyalarını Not Defteri ile, Microsoft Word ile ya da varsa başka bir metin düzenleme programı ile açabilirsiniz. 

Video içerikli TMP dosyası açma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Çoğu zaman TMP dosyaları metin içerikli olsalar da bazen bu geçici dosyalar video içerikli de olabilir. VLC Media Player bu konuda oldukça başarılı bir uygulama ancak kullanmakta olduğunuz benzer uygulamaları da deneyebilirsiniz. 

E-tablo içerikli TMP dosyası açma işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Çoğu zaman TMP dosyaları metin içerikli olsalar da bazen bu geçici dosyalar e-tablo içerikli olabilir. Microsoft Excel yerine kullanmakta olduğunuz başka bir e-tablo uygulaması üzerinden de bu işlemi deneyebilirsiniz.

TMP dosyalarının içeriğinin ne olduğunu biliyorsanız yukarıdaki yöntemleri uygulayarak nokta atışı işlemler yapabilirsiniz. Ancak elinizdeki TMP geçici dosyasının içeriğinden emin değilseniz kullanmakta olduğunuz herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden bu dosyayı açarak içeriğinin en azından bir kısmını görebilir ve uygulamanız gereken yöntemin hangisi olduğunu öğrenebilirsiniz. 

Windows Ayarlar üzerinden TMP dosyası silme işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Bu yöntem ile tüm geçici dosyaları silebilirsiniz ancak bu önerilmiyor. Çünkü bazı geçici dosyalar işletim sisteminizin ve uygulamalarınızın çalışması için gereklidir. Bu nedenle sistem tarafından yapılan uyarıyı dikkate almalısınız. 


Kaynak webtekno.com

 

Kara Deliklerin Yıldızları Yuttuğu Anın Sesi Paylaşıldı

Sonsuz büyüklüğe sahip uzay halen tüm karanlığıyla büyük oranda bilinmezliğini korurken, uzayın en büyük gizemlerinden karadelikler hakkında yeni bir çalışma yapıldı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, kara deliklerin yörüngesindeki yıldızlardan beslendiği anı sese dönüştürmeyi başardı.

Bugüne Kadarki En Yaşlı Galaksi Keşfedildi: İşte Neredeyse Büyük Patlamayla Yaşıt Olan Galaksinin Fotoğrafı

İlk planlanan fırlatış tarihinden 14 yıl gecikmeyle geçtiğimiz 25 Aralık’ta fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı mest etmeyi başardı. Çektiği ilk renkli fotoğrafları gösteren James Webb, henüz hizmetine yeni başlamışken evrenin ilk ışığını bulma gayesiyle ilk büyük keşfini de yaptı.

Bilgisayarınızı Akıllı Telefona Dönüştüren Emülatör Nedir, Ne İşe Yarar? 5 Emülatör Uygulaması Tavsiyesi

Bir cihazın başka bir cihazı taklit ederek çalışması için hazırlanan programlara emülatör deniyor. Bu sayede hem donanımsal hem de yazılımsal olarak pek çok program ya da cihaz taklit edilebiliyor. Emülatör yazılımları sayesinde insanlar tek bir cihaz üzerinden ismi unutulmuş olan pek çok sistemi kullanabiliyor. Ayrıca güncel sistemler için de emülatör uygulamaları kullanılabiliyor.