Binance Türkiye, Kripto Para Yasası İçin Hükümete 13 Öneri Paylaştı

Uzun zamandır beklenen kripto para yasası halen meclise sunulabilmiş ve yürürlüğe girebilmiş değil. İlgili düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ederken, kripto para ekosisteminin lider isimleri de söz konusu düzenlemeye yardımcı olabilecek önerilerini sunuyor.

22.04.2022 18:00:33 tarihinde yayınlandı.

Uzun zamandır beklenen kripto para yasası halen meclise sunulabilmiş ve yürürlüğe girebilmiş değil. İlgili düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ederken, kripto para ekosisteminin lider isimleri de söz konusu düzenlemeye yardımcı olabilecek önerilerini sunuyor.

İşte bu önerilerden bazıları, bugün Binance Türkiye tarafından paylaşıldı. Dünyanın en büyük kripto para platformunun Türkiye ayağı, paylaştığı blog gönderisinde kripto varlık borsaları hakkında düzenleyici çerçeve önerileri ve prensipler sundu. Binance’in endüstriyi en iyi şekilde koruyacağını düşündüğü önerileri şu şekildeydi:

Yeni bir kripto varlık düzenlemesinin temelinde kripto varlıklara dair net bir tanım bulunmasını öneriyoruz. Anlaşılır tanımlar, sınıflandırmalar hakkındaki tartışmaları ortadan kaldıracak ve düzenlemeleri genele uygulanabilir hale getirecektir. Bu hususta, yapılacak Kripto Varlık tanımı zorunlu olarak şu özellikleri içermelidir;

Stabil Coin’lerin de Kripto Varlıklar ile aynı şekilde düzenlenmesini ve denetlemeye tabi tutulmasını öneriyoruz. Ek olarak, Stabil Coin’lerin tahsis edildiği yetki alanı göz önüne alınmaksızın özgürce alınıp satılabilmesini öneriyoruz.

Bunun gerekçesi, Stabil Coin’lerin itibari paralar ve Kripto Varlıklar arasında bir köprü görevi görmesidir. Bir diğer neden ise Stabil Coin kullanımının kısıtlanmasının endüstri ve kullanıcı deneyimine büyük ölçüde zarar verecek olmasıdır.

NFT’lerin gelişimi, komuta ettiği kullanıcı talebi ve piyasa hacminden ötürü Kripto Varlık dünyası ve dolayısıyla ön saflardaki Türkiye için oldukça kritiktir. Ancak, Kripto Varlıklar bir varlık sınıfı olarak 2008’den beridir gelişimlerine devam ederken NFT’lerin alım-satım açısından ana akımın dikkatini çekmesi 2020’de gerçekleşmiştir. Bu nedenle NFT’ler, henüz bir varlık sınıfı olarak Kripto Varlıkların olgunlaşma seviyesini yakalayamamıştır.

NFT’ler için geliştirilmesi planlanan düzenlemelerin, bu teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilecek ve ilerlemeye izin verecek şekilde düzenlenmesini öneriyoruz. NFT’ler için her gün yeni kullanım alanları keşfedilmektedir, bu nedenle katı düzenlemeler uygulanması durumunda gelişimin kısıtlanması veya düzenlemelerin sıklıkla yetersiz kalması riskleri ile karşı karşıya kalınabilecektir.

İLGİLİ HABER Kripto Paradan En Fazla Kazanan Ülkeler Açıklandı: Türkiye, Dünyayı Ardında Bıraktı!

Staking, kullanıcıların sahip oldukları Kripto Varlıkları için bir ödül kazanma yöntemidir ve Proof of Stake (Hisse İspatı veya “PoS”) mutabakat sistemine dayanır.

Blockchain teknolojisinin işleyişinde, birbirinden bağımsız doğrulayıcılar ağ üzerinde yapılan işlemleri karmaşık bir bilgisayar hesaplamasından faydalanarak doğrular. Buna mutabakat mekanizması denmesinin sebebi, dünyanın her yerinden sayısız bağımsız kişinin en az %51’inin söz konusu işlemin geçerliliği konusunda mutabakat sağlamasını gerektirmesidir. Bu sayede blockchain’e yeni bloklar eklenmektedir.


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyenin Aya Ulaşmasını Sağlayacak Uzay Aracından İlk Detaylar Geldi!

Tüm dünyada uzay araştırmaları hızla devam ederken ülkemizden de bu konuda hamleler geliyor. Bu yılın başlarında, Türkiye’nin Ay’a ulaşmasında kullanılacak Milli Hibrit Sistemi İtki Sistemi tanıtılmıştı. Ek olarak geçtiğimiz aylarda da Milli Uzay Programı hedefleri kapsamında uzaya gidecek ilk Türk için başvurular gerçekleştirilmişti.

Tumblr Tasarımı Baştan Aşağı Değişti (Artık Çakma Twitter Gibi Görünüyor)

İlk kez 2007 yılında kullanıma sunulan, o yıllarda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ancak sonraki yıllarda özellikle de Twitter (şimdilerde X) nedeniyle popülaritesini yitiren ve en nihayetinde de unutulmaya yüz tutan Tumblr ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Platform, web sürüm için oluşturduğu yepyeni arayüzünü kullanıcıların beğenisine sundu. Tumblr'ın yeni arayüzü, X'in orijinal arayüzünün bir kopyası olarak karşımıza çıktı.

Google Aramaya Yeni Özellikler Geliyor: Aynı Konu Hakkında Farklı Görüşler Tek Tek Gösterilecek

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın arama motoru, son dönemlerde pek de iyi bir deneyim sunmuyor. Yaptığınız bir arama ile ilgili birkaç makul sonuç gösteren arama motoru, sonrasında adeta saçmalamaya başlıyor. Bu durumun bir gün normale dönüp dönmeyeceği bilinmiyor ancak Google, arama sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olacak yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kablosuz Ekran Paylaşımı Yapmanızı Sağlayan Miracast Nedir, Nasıl Kullanılır?

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda ya da Android işletim sistemine sahip mobil cihazınızda bir şeyler izlerken veya önemli bir işlem yaparken farklı bir ekran kullanmak isteyebilirsiniz. Kablolu bağlantı ile pek çok farklı yöntem olsa da miracast ile kablosuz ekran paylaşımı yapmak çok daha kolaydır. Ekran paylaşımı yapmak için miracast uyumlu cihazların aynı Wi-Fi ağına bağlı olması yeterlidir.