Artık Okumadan Kabul Etmek Yok! Destan Uzunluğundaki PDFlerde Aradığınızı Şıp Diye Bulabileceğiniz Yöntemi Anlattık

Aracımıza kasko yaptırıyoruz, mahkeme celbi gibi upuzun PDF dosyası geliyor. Ürün satın alıyoruz, gelen PDF'i okuyana kadar ürün evimize ulaşır. Uzaktan ve açık öğretim öğrencileri için hazırladıkları dersler, iş sözleşmeleri, bilgilendirmeler, el kitapçıkları derken her şey elimizin altında ama okumaya çoğu zaman üşeniyoruz.

6.10.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

Aracımıza kasko yaptırıyoruz, mahkeme celbi gibi upuzun PDF dosyası geliyor. Ürün satın alıyoruz, gelen PDF'i okuyana kadar ürün evimize ulaşır. Uzaktan ve açık öğretim öğrencileri için hazırladıkları dersler, iş sözleşmeleri, bilgilendirmeler, el kitapçıkları derken her şey elimizin altında ama okumaya çoğu zaman üşeniyoruz.

Bazen asıl olay, PDF dosyalarında gerçekten ihtiyacımız olan kısacık bir ibareyi bulmak. Örneğin uzaktan sınavlarda kopya çekerken (hocalarıma söylemezseniz ayrıca sevinirim) CTRL + F kombinasyonu çoğu zaman yeterli olmuyor, hele ki spesifik bir cümleyi veya bir kelimeyi arıyorsak ve ne olduğunu bilmiyorsak.

Neyse ki yapay zekâ var...

Adını duymayan kaldı mı? ChatGPT özellikle bilgisayar başında gerek iş gerek eğlence için uzun saatler boyunca bulunan çoğu kişinin yegâne sevgilisi. Kitap yazıyor, kod yazıyor, çeviri yapıyor, hatta zorlarsanız kritik bile veriyor. Şimdilerde ise 3. taraf eklentilerle PDF dosyalarını kolayca işlemeye olanak sunuyor.

Söz konusu eklentiler (plug-ins) sayesinde yapay zekâ aracımız daha geniş web taramaları yapıyor, diyagramlar çiziyor, hatta Wikipedia'nın ıcığını cıcığını sorguluyor. Tabii faydalanmak için kesenin ağzını biraz açmamız gerekiyor. Genelde ChatGPT ile ilgili duyduğumuz çoğu yenilik GPT-4 versiyonu için geçerli. Eh, özelliklerini anlatmak parayla değil ya?

Konu bilimsel makaleler olunca, adından da anlaşılacağı gibi ScholarAI kullanabiliriz. Neden mi? Çünkü eklenti spesifik olarak bunun için yaratılmış. 

Eklentinin internette yer alan 40 milyondan fazla resmî makaleye erişimi var. Bunları PDF olarak size aktarabiliyor, makalenin belirli bölümlerine hızlıca göz gezdirebiliyor, özet çıkarıyor ve bazen inisiyatif kullanarak ekstra bilgi bulup sunuyor.

Elimizin altındaki milyonlarca kaynağı belli zaman dilimleri içinde de arayabiliyoruz. Örneğin, "2023 yılındaki makaleler" gibi sınırlamalarla arama ölçeğini istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.

Sanki eklenti isimlerini özellikle seçmişler. AskYourPDF, siz isminden ne çıkarıyorsanız o. Bir bilgi arıyor ama bulamıyorsanız veya daha iyi anlatılmasına ihtiyacınız varsa ChatGPT aracılığıyla sorularınızı sorabiliyorsunuz.


Kaynak webtekno.com

 

DWG Uzantılı Dosyaları Açmak İçin Kullanabileceğiniz 7 Program

Genel olarak tasarımlar, haritalar, geometrik veriler ve bazı görseller DWG dosya formatına sahiptir. Bu dosyalar Windows ve macOS işletim sisteminde yüklü olarak gelmeyen yazılımlar üzerinden oluşturulur. Bu nedenle DWG dosyası açma işlemi için de aynı yazılımlara ihtiyacınız vardır. DWG dosyası açma zor değil ancak öncesinde bir ya da birkaç yazılım indirmeniz gereken bir işlemdir.

Bomba İddia: Sony, PlayStation 6 İçin PS5 Pro ve Slimden Vazgeçti (PS6 Çıkış Tarihi de Ortaya Çıktı)

Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin oyun konsolu PlayStation ile ilgili bazı planları iddia kapsamında sızdırıldı. Konuya aşina kaynaklara dayandırılan iddialara göre şirket, PlayStation 6 için hazırlıklara başlamış durumda. Üstelik Sony'nin bu uğurda PlayStation 5 Pro ve PlayStation 5 Slim gibi modellerden vazgeçtiği iddia ediliyor.